söndag, juli 31, 2005

Söndag förmiddag

Den planerade Februari-01-träffen i går blev inställd pga sjukdom. Trist! Fast å andra sidan var vi inte så många som kunde heller, så det var kanske lika bra att flytta fram den. Var länge sen vi sågs nu...

I stället åkte vi in till Stockholm. Micke köpa nya skor på Löplabbet, och sen träffade vi Marianne, Sebastian & Tiger på Debenhamns. Gav först Melker mat i deras amningsrum och sen fikade vi. Tiden sprang iväg och vi fick skynda oss in på Åhléns. Köpte Kent's singel Palace & Main som jag inte fått tillfälle att köpa förrän nu, och sen blev det en snabbis på barnkläder. Köpte jättefina Pippi-kläder till Mathilda. Sen var vi tvungna att rusa till bilen så att vi inte fick p-böter.. Klarade oss tack och lov, trots att vi var några minuter sena...

Barnen somnade tidigt i går igen. Superskönt! Man får lite mer vuxent-tid då - och blir därmed en bättre förälder!

Melker fick gröt i dag igen, och i dag fick han visst ont i magen. Stackarn...
Det var ju ändå sjunde dagen nu, men han kanske fick i sig lite för mycket i dag. Den lilla magen har väl inte huvvit vant sig ännu...

Nu ska vi strax ta pendeln in till stan, och sen hoppa på båten. Ska åka en liten kryssning till Mariehamn. Åter hemma i morgon igen!

fredag, juli 29, 2005

Semesterfunderingar & Åberg-museum

Nu är det bara en helg och en veckas semester kvar... Semestern har gått i ett rasande tempo och inget av det jag hade tänkt och hoppats hinna med har hunnits med... Varför är jag sån tidsoptimist???

Jag fattar inte riktigt hur jag tänker, men jag hade tänkt hinna en massa saker samtidigt som Micke skulle hinna göra en massa saker och dessutom ska vi då aktivera Mathilda och ta hand om Melker :) Dygnet har inte mer än 24 timmar - även om det är semester....

Jag hade hoppats att vi skulle hinna med:
* Städa och rensa i klädkammare
* Städa och rensa i skåp
* Ta hand om röran i datorrummet
* Fixa ordning Melkers "Första Året"-bok
* Städa bägge bilarna in och utvändigt
* Rensa garaget
* Tvätta husfasaden
* Tvätta balkongen
* Bygga altan
* Byta staket

Dessutom skulle jag hinna med att tillbringa en massa tid med min man samt få en hel del tid över till datande...

Nåja, jag har ju åtminstone städat några skåp och klädkammaren :) Jag tror att jag får ta och tänka om - och lägga det dåliga samvetet på hyllan... Varför måste allt vara så perfekt jämt? Varför ska jag gå runt med dåligt samvete precis hela tiden?

På sätt och vis är det skönt att tillbringa semestern hemma - men å andra sidan så skulle det varit skönt att komma iväg för att slippa hemmets måsten.

I dag har vi varit på Åbergs-museumet i Bålsta! Kul att kika runt lite, även om Mathilda var lite rädd för Trazan & Banarne-kojan. Fast till slut vågade hon sig in...

På kvällskvisten fick vi tillbaka Volvon som brorsans fixat. Det var så enkelt som en liten kabel som lossnat. Skönt!

torsdag, juli 28, 2005

En jävla förbannad skitdag - men med bra slut

Att bara vara hemma om dagarna blir ju inte så kul i längden. Mathilda behöver stimuleras. Det är så skittråkigt att hon inte har någon att leka med i närheten. Kanske är det så att jag lider mer än vad hon gör, men visst skulle hon behöva leka av sig med någon annan än mig...

I dag skulle vi då hitta på något, så vi bestämde oss för att åka och bada på Fyrishov, och hela familjen var glada och muntra då vi åkte iväg strax innan elva... Vi hann halvvägs, strax innan Knivsta dog bilen... Den ville inte starta och det var bara att ringa efter Kimmen som var snäll och kom och hämtade oss.

Han körde bilen upp Nicklas och sen körde han hem oss.Vi skulle inte slås ned av detta lilla äventyr utan det var ju bara att åka hem och ta den andra bilen... Slängde i oss lite lunch, och packade in oss i andra bilen. Vad händer då? Jo bilhelvetet funkar inte. Nåt fel med kopplingen, så det går inte att få i någon växel.. Fan, fan, fan!

Vi hade hoppats att bilarna skulle hålla åtminstone ett år till, så jag hinner börja jobba innan det är dax att köpa nya.. Men nu känns det inte så. Hade nyss servat Volvon för 11 000:- och så händer det här.... Vi får nog tänka om, och göra nåt åt bilsituationen nu, för så här kan vi inte ha det!

Jag och Mathilda tog en promenad till mamma & pappa och lånade deras bil. Fram emot kvällen kom vi till slut iväg till badhuset, men det fick bli simhallen här i Märsta i stället. Fast det räckte ju bra det!

Mathilda tyckte det var superskoj att bada! Hon var inte det minsta rädd för vattnet - trots att hon började badningen med att hoppa i vattnet utan simringar... Hon sjönk förståss - men Micke stod som tur var intill och fångade upp henne. Melker tyckte oxå att det var mysigt med premiärbadet!

Efter nån timmes bad kom vi på att vi inte ätit på flera timmar... så vi satte fart och åkte hem och åt middag. Hela dagen blev visst lite sne och kaosig... men som sagt - avslutningen av dagen blev bra i alla fall!

onsdag, juli 27, 2005

Inget särskilt

Som vanligt gjorde vi inget särskilt. Micke gick en promenad med Melker medan jag och Mathilda var hos mamma & pappa och gav fiskarna mat, vattnade på dagis och vattnade hos min mormor & morfar.

På kvällen tog vi varsitt barn i vagn och gick en rask promenad - tills det började regna... Det blev ungefär en halvtimmes promenad i alla fall.

Mathilda ville inte somna själv, och det tog nästan en timme att få henne att somna. Melker var hur knölig som helst - och somnade inte förrän efter 23:30. Vet inte om magen knölade lite, eller om det var något annat?!

Har ju glömt att skriva att vi börjat ge honom gröt. Sedan i måndags har han fått lite gröt varje morgon. Konstigt att få in det där kladdet i munnen tycker Melker, men han gapar ändå glatt :)
Dessutom har vi nu börjat blanda Baby Semp 2 med Baby Plus, så det är ju inte konstigt om magen reagerar lite...


Jag fick en idé om att åka en dagkryssning till Åland, för det ser så himla kul ut för barnen på båten. Sen när jag satt och kikade lite, så såg jag att det var så himla billigt att åka på en kryssning (100:-) och det känns ju lite enklare med hytt, så vi slog till! Jag som alltid varit så anti-kryssning... Fast det är ju skillnad på att åka på festar-kryssning än att åka med barn. Hur som helst så åker vi en tur på söndag. Skoj!

tisdag, juli 26, 2005

Mickes födelsedag

Jag gick ut en morgonpromenad med mamma & pappa. Det regnade och var inte alls skönt. När jag kom hem igen åt vi frukost och Micke fick sina paket av oss.

Vi gjorde väl inget speciellt som vanligt - det eviga plockandet bara.. Micke klippte gräset och sen var han och handlade.

Strax efter att Micke kom hem från affären så kom Kia, Mattias, Ida & Alexander hit. Sen var det full rulle resten av dan. Vi fikade, åt middag och sen kom även mamma & pappa hit och åt tårta.

Micke var nöjd & glad med sin 37:e födelsedag!

måndag, juli 25, 2005

Måndag

Jag fick sovmorgon ända till klockan var 09:30. Skönt!
Efter frukosten gick hela förmiddagen åt till att röja undan all packning och städa. Fattar inte hur det kan bli så rörigt och hur man kan få så mycket tvätt efter en helg borta...

På eftermiddagen var jag och Mathilda ute på en liten tur. Först var vi på dagis och vattnade, sedan åkte vi till Bibilioteket för att lämna tillbaka ett spel och lånade då ett nytt spel igen. Åkte sen upp till Eurostop där vi först handlade present till Micke på Stadium och köpte nya gympadojor till mig. Sen handlade vi mat på Maxi innan vi återvände hemåt.

När vi kom hem och hade packat upp all mat så gick först jag en promenad och sen var Micke ute och sprang. Efter det åkte vi hem till mamma och pappa och fikade med dom och med Bosse & Britt-Marie som var där på besök.

söndag, juli 24, 2005

Allt möjligt

Det får väl bli en liten återblick på veckan som gått...

I onsdags så blev det först en morgonpromenad tillsammans med mamma & pappa. På dan gav vi oss ut på en liten shoppingrunda. Vi åkte först till Onoff i Väsby för att köpa en MP3-spelare, men dom var såklart slut där. Åkte då vidare till Kista där vi fick tag på en. Det blev en Apple iPod. Vi betalade för en 4GB, men upptäckte att vi fått en 6GB. Inte oss emot.... Till sist åkte vi till ICA Maxi Solna och handlade mat. Kanske lite väl långt för att handla mat, men det är så mycket trevligare där än på "vårt" Maxi - och så har dom ju Self Scanning oxå.. Mathilda ville vara i Minihuset, så det fick hon. Funkade hur bra som helst! Man är ju lite pirrig när man lämnar henne sådär....

På kvällen kom mamma & pappa hit och var barnvakt. Jag och Micke åkte till Sigtuna och åt en god (och väldigt dyr) trerättersmiddag på Båthuset. Tyvärr hade Melker haft ont i magen och varit jättelessen då vi var iväg, stackarn. När vi kom hem sov han, men vaknade och var glad igen. Senare la han av några rejäla brakare och efter det hjälpte jag han att få ut lite bajs - sen var det frid & fröjd.

I torsdags morse var det återigen dags för en morgonpromenad. Sen ägnades dagen åt städning, packning, pirogbakande och lite annat. Sen gjorde vi väl inget särskilt tror jag... I såna fall har jag glömt det!

På kvällen hade jag och Melker ett livligt samtal i soffan. Han har börjat prata så otroligt mycket och testar sin röst i olika lägen. Det lät så kul, och ju mer jag skrattade - desto högre pratade han. Tokungen!

Denna dag hittade även Melker sina fötter, och började leka med dem. Sött!

Förresten så sov Melker otroligt bra både natten mellan tisdag/onsdag och onsdag/torsdag. Mellan 21-06 samt mellan 22-07. Hur skönt som helst!!!
Hade såklart hoppats att även natten mellan torsdag och fredag skulle bli lika bra... Icke!

Melker vaknade både en och två gånger natten mot fredag. Först vid 02 och sen vid 05. Suck! Vi var rätt trötta när klockradion satte igång 06:30. Tog en stund innan jag kom upp. Dom andra sov vidare en liten stund till..
Närmare halv nio var vi klara för avfärd. Mamma & pappa kom hit så att vi fick lägga in lite saker i deras bil, och sen åkte vi ner till Kolmården.

Kom fram till Kolmården strax innan elva. Då hade tack och lov regnet upphört, fast vi hann knappt mer än komma in så började det regna igen. Fast inte så farligt mycket!

Vi gick först till Bamses Värld där vi åt lite och gav Melker mat. Mathilda åt en rejäl portion pannkakor (tre stora pannkakor) och sen var hon redo för lek. Vi hade nog kunnat stanna i Bamses Värld mycket längre, men vi ville ju hinna med att se djuren oxå så vi fick skynda vidare.



Melker sitter i bärselen hos Micke - mätt och belåten

Det lite regniga vädret var i alla fall postivt för djuren. Alla djur visade sig istället för att gömma sig som dom brukar om man är i djurparker soliga dagar.
Vi gick in på Barnens lantgård och där blev jag bestulen! Böjde mig ner för att klappa en get och då kommer en annan get och nafsar i min ficka. Fick tag på kartan jag hade där, och så tog han stor tugga av den!


Mormor, Mathilda och en get


Några söta griskultingar


Familjen Get har ställt upp sig


En cool isbjörn ligger och slappar


Tuffa noshörningar

När vi kom till tigrarna så hade dom ett litet hus där man kunde äta sin matsäck, så vi dukade upp. Hade med oss piroger och sallad, och lite pastasallad och köttbullespett till Mathilda. Gott!

När vi ätit färdigt skyndade vi iväg till delfinerna, hann precis i tid. Delfinföreställningen var jättefin och både Mathilda & Melker uppskattade den. När vi sen kom ner så öste regnet ner - och Melker var hungrig. Vi gick in och satte oss i delfinlagunen och gav Melker mat där. Perfekt!
Efter det började vi bege oss mot utgången. Kikade på aporna och savannen först bara. Fast vid det laget hade Mathilda börjat bli lite avslagen, och var inte så intresserad längre. Dessutom började regnet ösa ner - så vi skyndade oss ut och till bilen.

Melker sov i vagnen och fortsatte sova då vi lyfte ner honom i babyskyddet. Mathilda lyssnade på sagor & Astrid Lindgren-sångare i iPod'en och efter en liten stund så dunade även hon in. Vi är otroligt nöjda med inköpet av iPod'en! Så himla bra....

Vi åkte till Linköping där vi först stannade och jag sprang in och handlade på Kvantum i Ekholmens centrum. Sen åkte vi vidare ut till Iffe & Kerstin i Bestorp. Både Mathilda & Melker vaknade precis då vi kom fram. Dom sov riktigt länge båda två!

Vi packade in oss i lillstugan (Jisses vilken packning man har då man reser bort med två barn....) och sen var det middag. Mathilda är tokig i Iffe och det är så kul att se... Jag ser mig själv i henne.. Minns hur kul vi tyckte det var att komma hem till Iffe & Kerstin då vi var bra. Han är ju en lekfarbor och har alltid varit - om än med lite mindre ork nu... Han är ju ändå 78 år....
Det blev en rätt sen kväll, barnen somnade strax innan elva.

lördagen vaknade Mathilda tidigt och ville gå upp till Iffe & Kerstin och leka. Lyckades hålla henne kvar i stugan till klockan nio med hjälp av en ny Princess-tidning och lite sagolyssning på iPod'en.

När vi satt och åt frukost så låg Melker på golvet, och då fattade katten tycke för Melker. Han satte sig tätt intill Melkers huvud, och strök sig sedan mot honom och slickade honom i håret. Melker såg helt oberörd ut...



På dagen åkte vi in till Linköping och hälsade på min farmor. Det regnade hela dagen, så att åka till Valla som vi tänkt göra strutnade vi i. Vi bestämde oss för att åka till IKEA i stället, så att Mathilda kunde springa av sig - och Iffe & Kerstin kunde få ta det lugnt en stund och vila sina öron...

Vid IKEA var det totalt kaos, hur mycket folk som helst - så vi la den planen åt sidan. Det fick bli Mc Donalds istället...

På kvällen åt vi middag och sen var Mathilda toktrött och blev helt speedad. Strax efter halv nio gick Micke ner och la henne, och när hon somnat så gick jag ner till stugan med en sovande Melker. Det blev en tidig kväll med andra ord! Skönt! Melker bestämde sig nämligen för att vakna vid 01 och sen inte vilja somna om... Han var jätteglad... Det var inte vi - vi var trötta! Han somnade väl strax efter 02 sen igen.

Vi fick lite sovmorgon på söndagen, vaknade väl närmare halv nio. Skönt! Började då packa och städa ur stugan innan frukosten. Efter frukosten var det full fart på Mathilda. Hon sprang sjuttioelva varv runt huset, busade med Iffe i skrotverkstan och hälsade på två hästar som kom på besök. Hon vågade klappa dem - men när Iffe ville lyfta upp henne på en av hästarna var det stopp.


Mathilda smyger på kissen


Mathilda och lille söte hästen


Mathilda spanar in alla intressant saker som Iffe har i sin skrotverkstad


En fin bild på Kerstin, Mathilda, Iffe & Melker blev det innan vi åkte hem

Strax efter elva tackade vi för oss och åkte in mot Linköping och sen vidare till Malmslätt. Tänkte att det kunde ju vara kul att hälsa på min kusin och hennes familj när vi ändå var i krokarna. Vi har ju bara setts en gång innan. Fast hennes sambo och barn var med på Melkers dop, så dom har vi träffat två gånger. Hur som helst så kom vi hem till dom närmare halv ett, och Mathilda & Edvin började genast leka. Kul!

Vi blev bjudna på god lunch och sen fika. Pratade och hade det jättetrevligt i några timmar innan det var dax för oss att åka hemåt. Dom bor i närheten av Flygvapenmuseum, och Micke var nyfiken på det, så då stannade vi där en stund. Micke & Melker kollade på gamla flygplan medan jag och Mathilda var i en liten pysselhörna och byggde en fallskärm. Sen spelade Mathilda ett Mulle Meck-spel på en dator där medan jag gav Melker mat. Vi köpte oss varsin glass, och sen åkte vi hem mot Stockholm igen.

Melker sov i stort sett hela vägen - och Mathilda höll sig vaken. MP3-spelaren var verkligen ett otroligt lyckat köp! Hon lyssnade på sagor&musik i den hela vägen hem...

Vi kom hem vid halvåtta, och då fikade vi lite innan det var dax för Mathilda att hoppa ner i säng.

tisdag, juli 19, 2005

Lugnt

I dag pustade vi ut efter den intensiva gårdagen. Jag promenerade med mamma & pappa på morgonen, och Micke sprang en vända på eftermiddagen. Under tiden Micke sprang så var jag och barnen hemma hos mamma & pappa och hälsade på. That's It!

måndag, juli 18, 2005

Promenadstart & Junibacken

Mathilda hade lite svårt för att sova i går kväll, antar att tankarna kretsade kring besöket på Junibacken... Det tog två timmar från det att vi släckte tills hon sov...

Melker vaknade vid 04:30 och ville ha mat och sen när jag matat honom och gick och la mig igen så vaknade Mathilda. Även Melker vaknade till igen, och sen var det lite struligt att få dem båda att somna igen... 05:30 tror jag klockan hann bli innan vi sov igen...

06:15 slog larmet på min mobil i gång och det var bara att kliva upp igen. Kände mig mer död än levande.... Usch!
Gick i alla fall upp efter en stund, klädde i alla fall på mig och tog på mig joggingskorna och så tog jag mina stavar och åkte hem till mamma och pappa. Det blev en tur i Fårhagen, 50 minuter tog det. Jobbigt - men skönt efteråt!

När jag kom hem sov familjen ännu, och jag hoppade då in i duschen. Mathilda vaknade då jag klev ur duschen, och det första hon sa var "I dag ska vi till Junibacken".
Vi åt frukost och gjorde oss klara och strax efter nio var vi på väg in till Stockholm.

Kvart i tio var vi framme på Junibacken, och då fick vi vänta en stund på Kia, Mattias, Ida & Alexander. När dom kom gick vi in. Mathilda ville inte åka sagotåget, så hon och jag gick i trapporna medan dom andra åkte tåg. När dom andra kom från tåget så blev det först lek vid Villa Villekulla, och sen gick vi ner och tittade på Mamma Mu-föreställningen. Jag satte mig och ammade Melker under tiden. Mathilda som inte ens vågade kolla på Mamma Mu förra gången - vågade till och med krama henne denna gång. Imponerad!

Efter Mamma Mu åt vi mat, och just när vi satt och åt så kom Cattias, Tobias & Samuel dit. Skoj! När vi ätit klart gick vi upp till Villa Villekulla och tittade på Pippi-föreställningen. Sen blev det lite lekande innan vi fick nog och åkte hemåt.

Vi bestämde att Kia, Mattias, Ida & Alexander skulle följa med hem och grilla, så då åkte vi först till Maxi Solna för att handla mat. Det blev en intensiv eftermiddag med fullt stojande, så när kvällen väl kom så var vi helt färdiga hela bunten. Pust!

söndag, juli 17, 2005

Fortsatt oväder...

I dag tog vi en tur till Rävsta, Lunda & Sigtuna.
I Rävsta skulle vi kolla in badmöjligheterna, men så fort vi parkerade bilen så började det regna. Så Micke och Mathilda gick bara ner till vattnet och kollade lite. Det såg okej ut, så kanske åker vi dit och badar nån dag.

Regnet upphörde och vi stannade till på Lunda, mitt gamla tillhåll. Stallet alltså.... De flesta hästarna var på sommarbete, så det var tomt i stallet. Gick ändå ett varv i stallet och kände mig nostalgisk :) Mathilda säger att hon tycker mycket om hästar, men hon har aldrig ridit eller nåt.. Skulle var himla kul om hon blev en häst-tjej :)

Sen åkte vi vidare till Sigtuna. Där var det proppat med folk... Hittade till slut en parkeringsplats i närheten av hamnen. Gick till Våfflan och köpte en glass till Mathilda - och sen blev det knallsvart på himlen, så vi gick tillbaka till bilen och åkte hem i stället...

lördag, juli 16, 2005

Blixtar och dunder

I dag fick vi besök av Marianne, Sebastian & Tiger och Åsa & Thindra. Vi hade planerat att picknicka lite på dagis, men det satte vädret stopp för. Det ösregnade nämligen emellanåt...

Vi käkade kycklingsallad till lunch, och sen på kvällen grillade vi. Precis när glöden var perfekt så började det ösregna igen och började åska som sjutton. Åskan var väldigt nära, och det var lite otäckt ibland...

Till slut fick vi alla fall maten färdiggrillad, och kunde sätta oss och äta. Det blev en stojig middag, där vi gick från och till bordet i en jämn ström... Det blir ju lätt så med två bebisar, en ettåring och en fyraåring :)

Summa sumarum så blev det en härligt intensiv dag med våra kära vänner!

fredag, juli 15, 2005

Kalas hos kusin Ida

I dag fyllde Ida fyra år, så jag och barnen körde över till Enköping för att fira henne. Vi kom dit strax innan elva. Det blev ett par timmars lek, Mc Donalds lunch och fika innan vi återvände hemåt. Då hade vi bestämt att det skulle bli ett gemensamt besök på Junibacken kommande vecka... Mathilda pratade inte om någonting annat de kommande timmarna...

Vi åkte hem till mamma & pappa och fredagsfikade, och där pratade Mathilda konstant. Har aldrig varit med om nåt liknanden... Hon pratade enbart om Junibacken och Astrid Lindgrens alla figurer... Pust!

Jag skulle ta lite kort på Melker för att använda som tackkort till dopet. Det var inte det lättaste... Det blev väl några halvbra foton i alla fall - men det här blev det fnissigaste :) Mamma skapade en specialstol till Melker - nämligen sig själv inklätt i ett lakan. Jag skrattade så tårarna rann - och Melker såg näst intill skräckslagen ut.... Nä, så illa var det inte.



På kvällen åkte jag i väg själv till Maxi och handlade - det var skönt och välbehövligt. Fick vila mina stackars öron en stund....

torsdag, juli 14, 2005

Shopping med Mathilda & mamma

I dag gjorde vi inget särskilt på dan, tog det lugnt och lekte litegrann bara.
Vi lekte bland annat affär, då den ena skulle stå inne i Mathildas rum och sälja något till den som stod utanför hennes fönster... Här är det Mathilda & dockan Emma som ska handla...



Och så en bild på Dreggel-Bosse :)



När Micke kom hem från jobbet vid fyratiden, så gjorde Mathilda och jag oss klara för avfärd. Vi åkte upp till mammas jobb och hämtade mamma, och sen åkte vi vidare till Kista Centrum.

När vi kom till Kista så började vi med att äta mat. Mathilda åt pannkakor och mamma och jag åt skomakarlåda. Jättegott!
När vi ätit klart gick vi och handlade och bytte lite kläder åt Melker. Jag köpte mig ett par gå-stavar plus att vi köpte födelsedagspresent till kusin Ida.

När vi shoppat färdigt åkte vi hemåt. Följde med mamma hem och tog en kopp kaffe innan vi åkte hem till grabbarna.

Det blev en kul & mysig eftermiddag/kväll med Mathilda. Är så himla kul att göra något med bara henne i bland!

onsdag, juli 13, 2005

Varmt & svettigt

Det är högsommarvärme.. I dag visade termometern 41 grader i solen. Pust!
Man kan inte göra så mycket ute, så vi håller oss mest inomhus. På förmiddagen och mitt på dagen går det att vara på uteplatsen, men sen gassar solen så det går inte att vara där. Då är det skönt att vi har balkong oxå, för där är det svalt på eftermiddagen.

Micke jobbar denna vecka, så jag är själv med barnen. Lite kämpigt och jobbigt emellanåt... Mathilda vill mest spela data, och jag får försöka aktivera henne så gott det går för att hon inte ska bli sittandes där hela dagarna... I dag har det gått ganska bra - men jag är slut nu på kvällen. Det blir ingen vila om dagarna precis....

I fredags förberedde jag en massa inför dopet, i lördags var det dop följt av grillning med Mickes föräldrar och Mickes bror med familj och i söndags var vi rätt sänkta hela familjen. Jag bröt ihop i en depp på kvällskvisten.. Blä vad slut jag kände mig! Hade precis fixat ordning här hemma, och skulle ta en se kopp kaffe (klockan var 22:00) och precis när jag slår upp kaffet vaknar Melker... SUCK! Det blev bara för mycket, så då sprutade tårarna...

Deppade för allt när jag ändå höll på. Mår så jäkla dåligt över hur jag ser ut, och hur förbannat svårt det är att ta tag i det... Var lessen för att jag kände mig så ensam, och saknar vänner. Allt var bara pest! Det är väl meningen att man ska ha såna dagar i bland, och nu känns det lite
bättre :)

I går fick Melker sin första spruta. Usch! Det var inget roligt... Han skrek som en stucken gris, och var otröstlig lång tid efteråt... Stackarn! Mathilda tröstade så gott det gick, gullungen!
Melker fick väl inga direkta reaktioner på sprutan, mer än att han hade så himla svårt att komma till ro på kvällen. Gav honom en Alvedon till slut och sen somnade han.

Nu har klockan återigen passerat midnatt, och jag måste gå och lägga mig. Kommer i säng på tok för sent vareviga kväll... Dumt!

torsdag, juli 07, 2005

Melker 3 månader

I dag blir Melker tre månader! Fattar inte att det går så fort....
Jag antar att vi kommer få springa och jaga den här lilla killen framöver... för sjutton vad aktiv han är!!! Han snurrar hejvilt nu, från rygg till mage och sen tillbaka till rygg. När han ligger på mage går han halvt upp på knä och skjuter sig framåt... Hallå, var tog våran bebis vägen???



Fast det är ju så otroligt mysigt nu när han är så medveten och gosig. Hans leenden får mitt hjärta att smälta! *kärlek* Han är glad & nöjd för det mesta - men att ligga stilla i vagnen är han inte så förtjust i.... I dag så funkade det bra på vägen ner till dagis, men på hemvägen fick jag bära honom i selet. Då slocknade han direkt...

Mathilda är fortfarande superstolt och älskar honom hur mycket som helst.Hon berättade häromdagen "Jag längtade sååå mycket efter Melker då han låg i din mage mamma". Det lät så sött....

Han har firat sin månadsdag med att chocka mamma. Han sov hela två timmar i sträck i förmiddags, brukar aldrig ske annars. Hn sover max 45 min i stöten dagtid, så det var ju positivt. Dessvärre blev jag tvungen att väcka honom för att gå ner till dagis. Typiskt när han sov så gott.



I dag var sista dagen på dagis för Mathilda innan semestern. Nu ska hon vara hemma i fem långa veckor!



Mathilda ser helt naturlig ut....



Melker fick premiärsitta i matstolen i dag osså....

I helgen är det dopdax, och jag börjar känna mig lite stressad nu! Bäst att gå och lägga mig, så jag inte känner mig allt för sliten i morgon...

måndag, juli 04, 2005

Dåligt samvete

I morse ville Mathilda inte gå till dagis, hon ville vara hemma och spela data i stället. Men se det gick inte den stygga mamman med på... Självklart fick hon vara hemma, men hon fick inte sitta och spela hela dagen som hon kanske hade hoppats. Hon fick inte börja spela förrän efter lunch....

På förmiddagen satt vi först ute på balkongen en stund. Vi fikade, jag satt och läste Stenhuggaren och Mathilda höll på med sina fästisar. Melker sov till en början, men sen när han vaknade så plockade jag ut babygymet på balkongen så låg han där under och sprattlade.

När jag sen gick in för att ge Melker mat, så tittade Mathilda på Mora Träsk och körde alla rörelser till. Ett litet träningspass :) Sen gick vi ut en sväng, Mathilda cyklade och Melker låg i vagnen. Melker är väl inte så vidare värst road av att bara ligga i vagnen och stirra... å andra sidan så var inte Mathilda så road av att cykla heller så det löste sig. Hon ville så gärna att något av barnen på gatan skulle vara ute, men det var dom inte. Tycker så synd om henne när hon så gärna vill leka, och så har hon inga kompisar här.. Får ibland dåligt samvete, och kan känna att det är vårt ansvar som föräldrar att hjälpa henne att hitta kompisar och att vi har misslyckats...
Hur som helst så gick vi hem igen, och då badade hon en stund innan det var dax att äta lunch.

Efter lunchen fick hon äntligen spela en stund. Vid två kom Monica på besök, och då gjorde Mathilda sitt bästa för att prata sönder hennes öron... Fast efter en stund gick Mathilda ner och spelade igen, och då fick vi vila öronen en stund.

Vid femtiden kom Micke hem, och då åkte hela familjen iväg en sväng. Först till biblioteket, sen till Eurostop där vi först letade dopkläder och sen handlade på Maxi.

Alltså, nu när jag skriver ner vad vi har gjort i dag så ser det ju inte såå händelselöst ut, men jag kan få så vansinnigt dåligt samvete över att jag inte aktiverera Mathilda mer och gör en massa pedagogiska saker i stället för att låta henne sitta och spela i ett par timmar. Fast å andra sidan så lär hon sig en hel del från spelandet och ofta skuttar hon upp och står och hänger med i olika dansrörelser och såna grejer, så helt stillasittande är hon ju inte.

Har haft det lite jobbigt med känslorna i dag, har inte alls känt mig som nån rolig mamma. Blä! Känner mig så otillräcklig hela tiden... Ska jag nånsin bli fri från min prestationsångest? Det ingår väl kanske i rollen som tvåbarnsmamma, eller jag vet inte?!

söndag, juli 03, 2005

Melker snurrar

I dag har Melker börjar snurra. Det började med att vände sig från rygg till mage i sängen i morse, och sen har han fortsatt med det på eftermiddagen. Från rygg till mage, och sen tillbaka till rygg.. Det är lite kämpigt, han stånkar en del :)

I dag har vi varit på Babyland och köpt en hoppborg till Mathilda och en paraplyvagn till Melker inför resorna vi har framför oss. Dom hade en drive och sålde hoppborgar för 495:- (ord 1995:-) så vi slog till och åkte dit och trängdes med folk :)

Har varit ute i stort sett hela dagen - och det känns nu i kväll. Är så himla trött...

lördag, juli 02, 2005

Jag älskar dig tusen meter mamma

Mathilda mäter allting i meter för tillfället. Hon berättade häromdagen att vi ska åka till Cypern om 70 meter, och i gårdagens intervju sa hon att bebisar ligger i magen 30 meter.

Nu i kväll när jag läst saga för henne och skulle gå ut så sa hon "Jag älskar dig tusen meter mamma". Snuttgumman!

I dag har vi varit på ett litet försenat födelesedagskalas för Lucas som fyllde sex år för ett par veckor sedan.



Mathilda har blivit jätteduktig på att skriva på bara några veckor, och den här teckningen gjorde hon till Lucas idag


En glad liten prins på väg på kalas

För övrigt så kan jag berätta att mina två älsklingar är med på bild i Vi Föräldrar!

Go natt....

fredag, juli 01, 2005

Intervju med Mathilda

Varför fyller man år?
Därför att… hmmm…. jag vet inte

Varför firar man jul då?
Därför att det är jul

Vem är Gud?
Gud. Mamma vet du vad god är?

Vem är Jesus då?
Ett barn som… jag vet inte

Var bor Gud och Jesus?
I stallet

Hur många människor bor det i Sverige?
Mathilda, Oliver och gammelmormor och jag vet inte

Hur många bor det på hela planeten?
Rymdgubbarna

Vem är det som skriver böcker till barn?
Ehhh…. Babuska

Vad ska du jobba med när du blir stor?
På jobbet, jag ska bara sova på jobbet

Var kommer bebisar ifrån?
Magen

Vad gör bebisarna i magen då?
Äter mat

Hur länge stannar bebisar i magen då?
30 meter

Hur kommer bebisen ut?
Ifrån stjärten

Gör inte det inte ont på mamman?
Hi hi hi…. nä

Vem tycker du är bäst i hela världen?
Du o Melker o pappa

Varför måste mammor jobba?
Därför att barn går på dagis

Vad jobbar mamma med?
Pappa

Vad jobbar pappa med?
Mormor