söndag, november 25, 2007

Lördag

Oj vad skönt det var att få sova en natt alldeles själv i sin egen säng... Det är nåt jag saknat! Jag vaknade 09:30 av att min mormor ringde och talade om att min kompis bebis var på väg ut... Lite drygt fem veckor för tidigt hade vattnet gått..

När jag ändå vaknat var det lika bra att kliva upp. Sängen såg löjligt orörd ut.. Måste ha legat helt stilla hela natten typ... Gick upp och började plocka lite, och ringde sedan och kollade om Sandra & co behövde nån hjälp inför kvällens party. Det behövde dom, men jag kom på att jag inte hade nån bil (vår är på lagning av den lilla skadan jag orsakade tidigare i höstas...). Så en bil kördes hit så att jag kunde ta mig ut till Odensala...

Efter frukosten åkte jag hem till Sandra & Nicklas, och där var det grönsaksskärning som gällde. Mamma, pappa & Sandras "plastmamma" stod och skar för fullt, så jag hängde på.
När vi var klara så bjöd Sandra på lunch. Planen var sen att jag skulle åka med mamma & pappa hem, men så erbjöd Sandra mig att ta ett bad i deras nya ute-spa-bad och det kunde jag inte motstå.. Vi gick först ut en sväng i skogen med Ronja. Det hade snöat lite under natten, så alla träd var vackert snöklädda... Tog med brorsans nya kamera (vill oxå ha) och tog lite fina snöbilder... Jag skulle haft med mig barnen så hade jag kunnat ta julkortsbilder...

Efter promenaden slängde vi av oss kläderna och virade in oss i handdukar och gick ut.. Ett par minusgrader i luften, ett tunt snötäcke på marken och då sjönk vi ner i ett 38-gradigt varmt bad... Hur fantastiskt skönt som helst! Livskvalitet...



Efter en stunds bad så hoppade vi upp, och jag åkte hemåt och började förbereda mig för festen. Micke hade även kommit hem då. Barnen var kvar i Enköping hos farmor & farfar. Det var premiär för Melker att sova hos dem, så det kändes lite pirrigt... Melker ville först följa med Micke hem igen, men det hade gått bra att lämna till slut.

Strax innan fyra åkte vi iväg till garaget. Mamma har skrivit en sån utförlig festrapport, så jag struntar i det. Mammas festrapport. Festen var så himla bra anordnad (vad hade jag räknat med när det var Sandra som låg bakom det mesta???)

Några bilder kan jag dock bjuda på...


Mamma, födelsedagsbarnet, pappa & Micke


Puckelryggs-mamma


Nicke öppnar paket


Han fick bland annat en käpp med turbo...



Min goa lillebror!



... och så en liten bild på världens sötaste Melker med tokstora glasögon :)

I morse sov vi ända till 10:30.. Superskönt!
Sen har vi varit barnfria ända till 15:30 då farmor & farfar kom över med två gossugna barn.. Det hade gått toppenbra att sova hos farmor & farfar. Skönt!

Nu väntar en ny arbetsvecka som kommer att avslutas med körsång på centrlalen på fredag... Scary :)

Fröken Underbar

Fredagen blev en riktig partydag för mig..
Melkers dagis var stängt, så Micke var hemma med barnen. Mathilda fick vara hemma även hon. Dom åkte över till Enköping på eftermiddagen.

Jag tog tåget till jobbet vid 06:30. Hann jobba en stund innan det var dags för en "funktionsinformation" följt av lunch. Efter lunchen blev det ett par timmars jobb. Klockan tre hade vi "invigningsmingel" för att inviga våra nya platser efter omflyttningen på kontoret. Jag sitter iofs kvar på samma plats som innan, men har fått lite nya grannar.. Det bjöds på lite plockmat och cider. Trevligt!

För första gången hade vi bestämt oss för att vara med på fredagspuben, som anordnas varje lönefredag. Så vi gick ner och satte oss och drack öl helt enkelt.. Gott! Vid halv sex-tiden kom Fröken Underbar och spelade för oss. Fick höra deras demo för ett par år sedan och fastnade, sen har jag följt dem på My Space och så.. Så nu var det jättekul att få höra dem live. Passade oxå på att köpa deras nysläppta album. Köp det vettja!

Efter puben var vi hembjudna till en arbetskamrat, så vi var fyra stycken som åkte dit tillsammans. Det blev en jättetrevlig kväll med god mat och god dryck. Tiden gick jättefort och plötsligt var det dax att åka hem innan sista tåget gick.. Fick sällskap fram till perrongen, så det kändes okej. Gillar inte att åka tåg själv på kvällen...

Tog en taxi från stationen och hem. Skönt! Familjen var ju i Enköping, så jag kom hem till ett tomt och tyst hus. Somnade som en stock...

Barnläkaren med Melker

I onsdags gick vi till barnläkaren med Melker för att kolla upp om han har någon form av allergi. Han granskade kurvorna och frågade lite om honom, och klämde på magen.

Han konstaterade att det nog vore bra om de tog ett blodprov på honom för att se om det säger något. Nu var det tyvärr så att labbet precis skulle stängas för dagen, så vi fick med oss EMLA-plåster och remisser och fick komma tillbaka en annnan dag.

Så på torsdagsmorgonen gick vi åter till Vårdcentralen, och satte oss då i kön till labbet. Jag var lite nervös för hur det skulle gå... Är inte så förtjust i blodprov själv, så att då ta på Melker kändes inget kul alls..

Melker var superduktig! Sa knappt något alls när sköterskan stack in nålen och började fylla blodrören. Efter andra röret blev han lessen, och då stannade blodflödet... Så hon blev tvungen att sticka honom även i andra armen. Han räckte snällt fram armen, men sen när hon stack honom blev han lessen. Stackars liten!

Efteråt fick han ta två saker, det blev en ballong och en tapperhetsmedalj. Han var lessen en liten stund till, men hämtade sig snabbt. Nu får vi svar om ungefär två veckor.. Så det är bara att vänta och se....

Sjungit med Andreas Johnsson!

I torsdags var det då dax för Uppsala-kören (Kör för alla) att få besök av Andreas Johnsson. Under den gångna terminen har vi övat in hans låt; "A little bit of love" och nu så här i slutet av terminen hade Caroline bjudit in honom för att lyssna på oss. Spännande!

Vi var lite oroliga för att det skulle bli trångt i aulan, så vi åkte hemifrån i god tid. Vi blev rätt förvånade när det visade sig att det bara var en till som hade kommit före oss... Vi fick sitta och vänta en stund innan det var dax att gå in och sätta oss. Vi tog platser på andra bänkraden.

Vi började körpasset som vanligt med att sjunga upp, och sen sjöng vi igenom låten och det lät lite svajjigt på sina ställen... Körde sen igenom de låtar vi ska framföra på Centralen nästa fredag och till sist kom Andreas in på scenen med sin lilla dotter i famnen, och flickvännen kom efter och filmade oss.

Andreas satt på scenen medan vi sjöng för honom. Alla tog i för kung och fosterland och det lät riktigt bra. Andreas såg väldigt rörd ut...

Sen sjöng vi låten tillsammans, Andreas sjöng verserna och vi var med i refrängerna. Hur kul som helst!

Avslutningsvis satte sig Andreas på scenkanten, så fick de som ville komma och fota och ta autografer. Det blev en kul och minnesvärd upplevelse!

Det är verkligen hur kul som helst med den här underbara kören, jag är så glad att vi tog steget och gick med i den :)




Andreas Johnsson


Vår underbart coola och härlig sångfröken Caroline af Ugglas



Bild lånad av mamma

söndag, november 18, 2007

Kent

I fredags var jag på Kent....

I lördags var jag på Kent....

Det var så fantastiskt bra och jag är alldeles tok-kär som vanligt efter en konsert... Vad underbart det är att få känna sig som 15 år igen och bara stå och tokdigga en stund...

Samtidigt så känns det så vansinnigt tomt efteråt... Kent har spelat i Sthlm i kväll oxå, och spelar i morrn igen... Jag skulle lätt gått på även dessa konserter.. Varför köpte jag inte biljett till alla dagarna?!

Sen fortsätter dom ner till Göteborg & Lund.. Man skulle kanske ta sig en tripp neråt?!


I dag har jag sytt om en mekaroverall till en klänning.. Minsann!

onsdag, november 14, 2007

Lilla Melker liten...

Han är inte stor vår lilla kille, och magen den trasslar... Så i går bestämde jag mig för att stanna hemma och gå till BVC med honom för att väga, mäta och prata.

BVC-sköterskan kunde lugnt konstatera att han inte växt som han borde, han är bara 90 cm lång och väger 12,8 kg. Ett kilo har han gått upp det senaste året... Hans små ben är ju som pinnar...

Vi fick en tid till barnläkaren nästa vecka, så då hoppas jag att vi får göra ett pricktest och se om det visar något. Skulle vara skönt att få reda på om det är något han inte tål...

För övrigt var det en bra dag att vara hemma! Vi har fått en ny klätterställning i lekparken utanför, så det var "stora maskiner" på plats i går och grävde... Vilken lycka för en liten kille :)

söndag, november 11, 2007

Helgen

Helgen har bestått av;

- Håltagning i öronen
Först blev det efter mycket vånda ett hål i ena örat på fredagen. Sen blev det till att samla mod inför lördagen och åka tillbaka och ta hål i det andra örat. Det gjorde ont och var lite läskigt, men oj så stolt Mathilda var efteråt... Vår stora tjej!
- Tacomiddag med mormor som gäst i fredags
- Snölek på lördagsförmiddagen
- Dagisfest på lördagseftermiddagen
- Kompislek hemma på lördagseftermiddagen/kväll
- Rekordtidig kväll för mamman i huset... Hade tänkt se en Beck-film, men somnade då jag nattade Melker vid 20:30. Micke väckte mig klockan 23:30 och då fattade jag inget... Trodde jag gått in till honom under natten, men sen insåg jag att jag inte hade klätt av mig ens och till slut trillade polletten ned.

- Handling på Maxi
- Fars-dags-fika hemma hos mamma & pappa tillsammans med Sandra & Nicklas


Mathilda med nytaget hål



Äntligen snö!



Melker var inte alls med på noterna...



Det här var roligare...



... Micke och Melker siktar på mamma







Festfin Mathilda


Polisen Melker med sin ballong-batong

måndag, november 05, 2007

Uppdatering...

Planen var att jag skulle få en lång stund framför datorn i kväll, men så somnar jag i Melkers säng och vaknar en timme senare. Helt förvirrad... Suck!

Förra lördagen så gick vi upp med barnen till mamma & pappa på kvällen. Mathilda skulle absolut vara häxa/spöke...


Bild lånad från
mamma

Vi lämnade barnen hos m&p och sen åkte jag och Micke till Sigtuna på fest. Det var Jockes 40-årsfest. Det visade sig efter en stund att det inte bara var Jockes fest, utan även en bröllopsfest. Jocke & Veronica hade passat på att gifta sig tidigare under dagen. Skoj!

Vi hade en kul kväll, med bland annat en trekamp som jag vann tillsammans med en av Jockes kompisar. Kvällen fick dock avslutas hastigt då mannen i familjen hade fått lite för mycket innanför västen... Suck!

Planen var att mamma & pappa, som tidigare under kvällen gått hem till oss med barnen, skulle sova hos oss med barnen - och vi skulle sova hos mamma & pappa. Inser dock på vägen hem att jag inte har min nyckelknippa med mig, därmed inte heller någon nyckel till mamma & pappa. Tänker att vi får väl smyga in hemma och lägga oss i stället. Så vi åker hem och öppnar dörren med Mickes nyckel. Men se det gick inte... Dom hade hakat för haken vid dörren, så vi kom inte in... Ringde upp pappa som yrvaken fick komma och öppna åt oss. Vi gick in och bäddade iordning i datarummet, och sov sedan där. Knasigt!

På söndagen hade vi Mattias & barnen här en stund.


Jag och Melker gosade i soffan och Melker "loppade"...

Veckan som gick var ganska lugn. Lov i skolan, så det var bara fritids för Mathildas del. Extra kul var att kompisen från en annan avdelning fick vara på Mathildas avdelning hela veckan. Dom hade haft mycket kul tillsammans.

I fredags var det återigen dax att plocka fram spökkostymen... Då skulle det spökas för mormor & morfar. Allt var noga förberett...


Mathilda var lite nervös när vi gick upp. Hon var rädd att det skulle bli fel...

Mathilda, Melker & Micke gick och ringde på och sa "Bus eller godis?". Jag smög då in bakvägen och la en överraskning i kylskåpet.

Mormor & morfar svarade BUS och stängde dörren. Vi la då ett papper och en grön giftorm på trappan och ringde på ännu en gång.. På pappret stod "Titta i kylskåpet".

Dom gick och tittade i kylskåpet och där låg fem avhuggna, blodiga fingrar...



När vi sen ringde på igen och frågade "Bus eller godis?" - så hade dom (som Mathilda sa) lärt sig en läxa och svarade godis.

Mathilda var mycket nöjd med spökerierna...

Sen blev vi bjudna på god middag. Mathilda skulle visa att hon kunde stå på händer, och det slutade med en krasch i golvet med näsblod som följd... Aj, aj!

När hon hämtat sig från kraschen, så visade hon att kunde hoppa långhopprep! Jag hade ingen aning om att hon kunde det... Blev jätteöverraskad när jag såg hur duktig hon var. Hon har inte sagt ett ord om att dom hoppar hopprep i skolan..

Hon var helt svettig när vi tvingade henne att sluta...


Bild lånad från
mamma

Kvällen avslutades med lite ritning i mormor&morfars kökssoffa. Mathilda, med tussar i näsan, ritade en teckning av Pippi för att visa hur hon skulle se ut på lördagens maskeradkalas.



På lördagsmorgonen vaknade Mathilda 06:30 och tittade ut genom fönstret och skrek rätt ut; Det är SNÖ!!! Sen gick det undan... 07:15 var jag och barnen ute och lekte i snön.. Galet! Det var ju bara blötsnö, som försvann snabbt, men det var kul så länge det varade...


Melker kastar snö på Mathilda


... det blir en snöboll tillbaka


Rutschkanan är extra kul med snö på...


Försökte ta några fina syskonbilder, men Melker bara drog i väg ner för kanan...


Med stjärtlapp går det extra fort

Sen var jag och barnen hemma hos Alva & Victor på maskeradkalas. Kul och intensivt :) Mathilda var Pippi och Melker var polis, så han var väl Kling eller Klang :)






Trötta barn i slutet av kalaset

På kvällen fick vi härligt besök av Åsa, Thomas & Thindra och Marianne, Sebastian & Tiger. Hade lite spökfest med övernattning.. Jättemysigt och skoj!


Kvällens efterrättstårta


Söndagen började med stor-frukost och sen lite lek innan gästerna begav sig hemåt.. Mathilda var mer leksugen så hon ringde hem till Alva. Bestämde träff med dem i lekparken. Vi var där cirka en timme. Sen följde Mathilda med hem till Alva, och jag och Melker gick hemåt. Det var hög tid för att sova middag för den lille mannen...

I dag har Mathilda bestämt sig för att ta hål i öronen, och Melker har blivit jätteduktig med pottan. Dom små liven börjar bli stora...