tisdag, november 11, 2008

Sjuk

Fick ont i halsen i söndags, och framåt kvällen hade jag feber. La mig redan 19:00 och somnade väl 19:15 kanske?!

Gick inte upp förrän strax innan sju på söndagsmorgonen. Hade vaknat ett antal gånger under natten och insett att jag hade ännu ondare i halsen i dag. Halsfluss-ont...

Bestämde mig för att åka till Vårdcentralen direkt och kolla upp det. Så efter att ha lämnat barnen och skjutsat upp Micke till jobbet så åkte jag dit. Blir aldrig klok på hur deras system funkar. Tidigare har jag haft för mig att dom har öppen mottagning 8:15-9:00, men nu var det visst mellan 9:00-9:45. Jag kom dit 8:05, kassan öppnade 8:15 så få fick jag min kölapp och sen var det bara att sätta sig och vänta. Men hon i kassan opponerade sig lite över att jag kom dit för att ta ett halsprov utan att ha blivit ordinerad det av någon. "Jaja, du får väl gå till en sköterska då så får vi se hur det går". Tack och lov fick jag komma in till barnens bvc-sköterska - en mycket trevlig tjej - och hon kunde bara genom att prata med mig konstatera att det rörde sig om halsfluss. Tog ett prov som såklart visade positivt.

Behövde då få komma till en läkare för att få penicillin utskrivet. Blev inklämd 9:30, men det fanns risk för försening. 10:15 fick jag komma in och efter mindre än en minut hade jag ett recept på penicillin utskrivet.

Åkte till Apoteket och hämtade ut penicillinet och ner till Sätuna för att köpa nyponsoppa och glass. Nåt måste jag ju få i mig..

Hem och försökte äta, men det gick inget vidare. La mig och sov i stället. Sov mellan 11-13. Vaknade och kände mig lite bättre. Var uppe nån timme och började få ångest över att gå och hätma barnen. Jag orkade inte helt enkelt... Tack och lov så kunde Micke offra sig och åka från jobbet och hämta barnen. Han var lite risig han oxå, eller rättare sagt precis lika sjuk som jag. I alla fall som han sa själv.. Men att åka till Vårdcentralen var inget för honom... Jag vet inte - antingen är det väl jag som är en vekling - eller han som är en tuffing. Vad vet jag?! Eller så är det väl en tävling om vem som är sjukast. Så är det nog.

På kvällen mådde jag hyfsat och nattade barnen. Sen la jag mig vid tio. Vaknade upp med en blixtrande huvudvärk i morse. Fy sjutton!

Det var bara att ta sig upp för barnen skulle ju lämnas.. Gråtande insåg jag att jag fick ställa in kvällens teater. Skulle gått och sett Allsång på Dramaten tillsammans med Marianne, men jag insåg att jag inte skulle fixa det. Fan, fan, fan. Tog med biljetterna till dagis och hoppas att någon där har någon nytta av dem.. Känns ju onödigt att slänga dem i sjön lixom...

Väl hemma igen så vilade jag lite, och nu har jag *peppar, peppar* mått rätt hyfsat. Känner dock att huvudvärken är på väg tillbaka, så jag ska nog fylla på med Alvedon i kroppen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Usch då, din tur nu.. Blä. :(
Hoppas du kryar på dig fort!! Kram kram

Anonym sa...

Fast i går kväll när jag träffade M på Maxi sa han att han mådde bara bra!

Anonym sa...

Hej vännen!

Hoppas att du snart kryar på dig!

KRamar.Therese

Sandra sa...

Tack Therese!
Jag mår mycket bättre i dag, och har till och med jobbat..

*kram*