onsdag, mars 07, 2012

Mathilda 11 år!

Mathilda firades i dagarna fyra kan man säga...

Torsdagen hade vi alla sportlov, och jag och Mathilda började dagen med att åka till Salong Guldkammen och låta Carina göra slingor i Mathildas hår. Det blev så himla fint :)
Det blev den första presenten till Mathilda..Efteråt skjutsade jag hem henne till Emma, och så åkte jag upp till Mc Donalds och mötte upp Micke & Melker. Vi fick nämligen städat hemma, så vi höll oss borta en stund :)

På kvällen var jag i väg på kören..

Fredagen var den stora dagen! Dagen då vår älskade tjej fyllde hela ELVA år!
Det blir väl en upprepning av vad man säger varje år - tänk att det gått ELVA år sen hon föddes vår lilla, lilla skrutta. Nu är hon snart tonåring.. (och det märks...)

Vi började dagen med presenter i sängen. Mestadels kläder, några böcker och en klocka fick hon av oss. Melker köpte ett jättefint halsband till henne när vi var i Berlin, och nu fick han äntligen ge det ♥


Efter frukosten åkte vi först och hämtade mamma/mormor och sen åkte vi vidare till Fyrishov för att födelsedagsbada. Hade hoppats på att det skulle vara lite mindre folk där, då Uppsala inte hade sportlov - men det verkade vara många från Sthlmsområdet där i stället... Vi badade i ett par timmar. Mysigt!

Åkte hem och tog det lugnt några timmar innan mamma & pappa kom ner och åt födelsedagsmiddag. Mathilda hade önskat sig hamburgare, så så fick det bli. Till efterrätt åt vi muffins som Mathilda dekorerat.


Av mormor & morfar fick Mathilda de fyra första böckerna i Harry Potter-serien. Så nu har hon att läsa...

Vi avslutade kvällen med att titta på "Wild Kids" och "På minuten". Det blev en bra födelsedag för Mathilda!

Lördagen blev typ en kalasdag det med.. Mathilda började med dans mitt på dagen, och efter dansen hämtade vi upp mamma/mormor och sen kompisarna Emma & Leila.

Vi åkte på teveinspelning i Gustavsberg. Det var inspelningen av Kvällen är din med Martin Stenmarck. Gäster var Magnus Carlsson, Robin från Idol och UB40's forna sångare.. Det var himla kul att se inspelningen och tjejerna tyckte oxå att det var kul - även om Mathilda såg lite trött ut på slutet.

Tanken från början var att familjen Krogius skulle komma hem till oss på kvällen och se Mello tillsammans med oss, men det blev inte så.. Dom var sjuka och vi blev senare än vi trott.. Dessutom ville tjejerna äta på Pizza Hut, så då fick det bli så. Vi åkte in till Sthlm och och Pizza Hut. Det fick bli Mathildas födelsesdagsfirande med kompisarna. Hon har inte velat ha något kalas i år.. det är väl över med kalas i den här åldern antar jag.. 

Att sitta och äta med tre fnittriga elvaåringar är underhållande.. Speciellt när en av dem är en blivande stand-up-komiker.. Jisses vad vi skrattade..


söndagen var det dags för firande med släkten. Det var mamma/mormor & mormor/gammelmormor, farmor & farfar och Sandra, Nicklas & Max som kom hit. (Pappa/morfar är i Taipei)

Även jag blev lite firad :) Mormor kom med ett kakfat i tre våningar till mig, så det blev till att snabbt duka om!

Semlemacarons, kolasnittar och kanelbullarSandra piffar Mathildas naglar
  
Mathilda fick kläder, nagellack, presentkort på kläder och pengar.
På kvällen var vi alla rätt trötta efter allt kalasande..

Melker gick en fotorunda - och fångade mig på bild...

Sen fotade han delar av sin Lego-uställning oxå...5 kommentarer:

Mon sa...

Finfina bilder & Mathilda verkar ha haft mysiga dagar med "kalas"!!!
Gott med Pizza Hut, mums..

Kram!

Marianne sa...

Ja, det var riktigt mycket firande av en fin tjej.

Sabina sa...

Kändes nästan som att man var med och firade Mathilda;)
Vilken stor tjej du fått. Stort grattis i efterskott snygging tjejen.
Kul med inspelning och jag älskar pizza hut, särskilt dom pizzorna med ostkanter;)

Kraaaaaaaam

Josefina sa...

Bra med MYCKET firande för 11-åringen! :) Grattis till prepubertet och snart tonår. ;) Urfina slingor!

Sandra sa...

Ja.. mycket firande blev det - mysigt!

Det är ju toppen att fylla år på en fredag har jag insett.. då kan man dra ut på firandet lite mera :)

Kram!