söndag, maj 20, 2012

Långhelg

I fredags var jag och barnen lediga medan Micke fick jobba.
Vi passade på att ner till Åsa & co i Nävekvarn. På vägen dit stannade vi till på Saltå Kvarn och åt lunch. Mamma & pappa var på väg ner till Linköping, och vi hade därför stämt lunchträff på Saltå.

Blev dock himla besviken.. Melker har pratat länge om deras goda toast.. den skulle ha nu äntligen få äta till lunch. Men nej, den var slut.. så dom fick äta våfflor i stället.. Inte alls lika kul.. Jag kom på att jag var lite grinig och irriterad även förra gången jag var där.. Ska kanske försöka komma ihåg det!

Nere i Nävekvarn så gjorde vi inte jättemycket. Barnen lekte (förutom Mathilda som var uttråkad och mest satt med datorn i knät...), vi pratade och fikade typ.. På kvällen grillade vi och efter det åkte vi hemåt igen. Var hemma ganska exakt 22:00

Micke jobbade även i helgen, och i lördags var det Barnens lördag. Mathilda skulle vara med och jobba, så jag och Melker skjutsade upp henne. Väl där så blev Melker oxå sugen på att vara med.. så vi blev visst kvar på Maxi hela dagen....

Barnen skötte Mer-hjulet tillsammans med en tjej från Maxi, och jag ställde mig inne i butiken och plockade lite...

Mathilda sköter Mer-hjulet

Melker fyller på provsmakningsglasen

På kvällen var det tv-konflikt. Vi ville se Kvällen är din, då vi satt i publiken, och Micke ville se fotboll. Så jag och barnen gick hem till mamma & pappa och lånade deras teve för att se Kvällen är din. Kul att se oss skymta förbi i publiken då och då :)

I dag var det då sista dagen av den här långledigheten.. Melker har varit hos en kompis och Mathilda fick mersmak på jobbandet, så hon har varit och jobbat med Micke i dag..

Jag har pysslat och fixat här hemma.. ganska soft dag. Skönt!

I morgon är det åter till allvaret..
2 kommentarer:

Sabina sa...

Vilken kanon helg. Kul att barnen får hjälpa till och jobba. Hade det varit mina så hade dom skrikit rakt ut att dom minsan inte tänker jobba;)))

Kraaaaaaaaam

Sandra sa...

Mycket!

Mmm.. dom tycker det är kul att jobba - om det är på deras villkor...

Kram!