söndag, april 07, 2013

Påsk och typ påsklov...

Det har visst varit påsk.. vi var lediga tillsammans på långfredagen, och då åkte vi i väg till Fyrishov. Efter lite om och men kan jag väl tillägga.. men det blev bra i alla fall till slut och vi hade några mysiga timmar inne på Fyrishov.

Melker & Mathilda utanför Fyrishov

När vi kom hem fick vi besök av familjen Krogius. Vi körde en påskknytis och hade en trevlig kväll tillsammans.

På påskafton jobbade Micke, och barnen och jag.. ja, vad sjutton gjorde vi? Det minns jag inte ens..
Kanske var vi ute nåt? Nä.. jag minns faktiskt inte.. 

Jo, vi var ju ute och hoppade en hel del!

På påskdagen jobbade Micke också. Jag bakade i stort sett hela dagen.. Bullar och ett riktigt gott surdegsbröd. På eftermiddagen hade vi påskmiddag här hemma med mamma, pappa, mormor, Sandra, Nicklas & Max. Fast vi grillade i stället för att äta påskmat... så himla gott!
Vi avslutade med att spela Sybarit. Roligt - och flamsigt!

Sjukt nöjd med brödet - blev så himla gott!

På annandagen var vi återigen lediga allihopa. Mathilda & jag åkte till Kista tillsamamns med Vera & Thyra. Det var presentinköp till Melker som stod på schemat. Det lyckades vi bra med, vi hittade allt vi hade tänkt oss att hitta.

Vi åkte hem och hann bara vara hemma en kort stund innan det var dags för mig att åka igen. Jag blev upphämtad av Vera och Monica. Vi hämtade upp Monicas svägerska och så åkte vi in till Stockholm. Där gick vi till Helenes Krog där en arbetskompis till Monica anslöt. Vi åt gott innan vi gick runt hörnet in på Rival. Där såg vi Schyffert & Gustavssons stand-up-föreställning. Det var roligt.. men inte så mycket mer faktiskt.. Jag hade nog väntat mig lite mer tror jag. Det är definitivt inget som gav mig något bestående intryck. Tyvärr!

I veckan som gått har barnen haft påsklov. Mathilda var med Thyra på tisdagen och onsdagen, och då var Melker på fritids. Han ville inte alls gå dit på tisdagen - men hade haft jättekul!

På torsdagen och fredagen var farfar och kusin Ida här så att barnen fick vara hemma - och vi fick jobba på.. På torsdagen blev det Fyrishov för dem igen, och på fredagen var de bara hemma.

I går morse gick vi upp ganska tidigt, och gjorde oss klara för att åka till Sollentuna. Vi hade tänkt att åka hemifrån vid halv nio - men det blev väl närmare tio vi kom iväg.. Målet för dagen var att ansöka om nya pass. Vi visste om att det skulle vara kö, så vi blev inte förvånade över en timmes kö.. men speciellt kul var det ju inte.

När vi ansökt om våra pass, så gick vi in på Sollentuna Centrum och fikade och shoppade lite. Det blev en mysig förmiddag! På eftermiddagen bakade vi macarons, rulltårta och fixade en tårta inför söndagens kalas... det förtjänar väl ett eget inlägg?!

 
Sjukt nöjd med macaronsen igår.. dom var goda och fina...
I dag var dom katastrof.. kladdiga och eländiga :(
 
 
Den här var jag också sjukt nöjd med - både i dag och igår :)
 
En underbar bild på mina fina barn ♥

3 kommentarer:

Mon sa...

Härligt långt inlägg med fina bilder....

Mon sa...

Härligt långt inlägg med fina bilder....

Josefina sa...

Håller med Mon! Jättefin bild på dina fina barn. Kram!