söndag, juli 14, 2013

Semester!

De två arbetsveckorna efter midsommar blev lätt kaotiska, då vi hade ett stort kylhaveri. Jag fick lägga alla mina planer åt sidan och göra helt andra saker än jag tänkt mig. Kändes lätt stressigt ett tag, men i slutändan blev det ändå bra och jag kände mig redo att ta semester... Micke fortsatte att jobba ännu en vecka.

Jag och barnen startade semestern med att åka på en kryssning till Tallin med Vera, Thyra & Esther. Mysigt!

Planen från början var att åka till Helsingfors, men det var 2 700 dyrare per hytt, så vi drog till Tallin i stället. Båten var lite mindre än Helsingfors-båten, men det gick bra ändå :) Vi hade fina och fräscha hytter med havsutsikt. Nackdelen var väl att matutbudet kändes något sämre, men det var okej.

Mathilda & Melker i vår hytt

Första kvällen åt vi på en vanlig liten restaurang. Jag åt förrättsbuffé och efterrättsbuffé. Det var alldeles lagom, eller egentligen för mycket - jag blev stoppmätt.  Barnen åt hamburgare och efterrättsbuffé. Sen hängde vi i lekrummet tills det var dags att gå till hytten och sova.

Esthers smarriga efterrätt

Vi sov som stockar - och vaknade strax efter åtta.. Vi skulle gå och äta frukost då hade vi bestämt :) De andra var utsvultna.. Vi åt av frukostbuffén. Kvällen innan berättade Mathilda om Melkers knasiga blandning förra gången vi åt buffé på båten.. Han åt salta pinnar och chokladpudding.. Strax därefter kommer Mathilda till bordet med denna tallrik...

Jag måste nog säga att Melkers blandning inte alls känns särskilt konstig
om man jämför med denna blandning...
 
Efter frukosten gick vi ner till lekrummet igen, och var där tills det var dags att kliva av båten i Tallin.
 
 
När vi klev av båten i Tallin hade vi inga planer. Men precis utanför hamnterminalen stod det en sightseeing-buss, och vi tänkte att vi kan väl lika gärna åka med en sväng.
 
Mathilda, Melker och Thyra fick platsen längst fram
 
Vår kartläsare Esther
 
Vi åkte med en stund och såg oss lite omkring. Vi hoppade av i den gamla staden, och gick omkring där och tittade. Väldigt fint och mysigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi tog en fika i farten... Mathilda tog nån form av bröd.. och så var det visst en korv gömd i den :)
 
"Share a Coke with Äss"
 
En hundstackare...
 
När vi gått runt en stund i Gamla Stan så gick vi in i en shoppinggalleria.Tjejerna gick själva och shoppade lite. Mathilda köpte en tröja och lite smink.
 
Melker hittade en Hello Kitty som han så gärna ville köpa till Esther, så då blev det så :) Sen köpte han även ett par skor och ett halsband.
 
När vi var nöjda med shoppingen så tänkte vi hoppa på en buss och åka lite mer sightseeing och till slut kliva av vid hamnen. Hoppade på en buss, men insåg att den skulle ta för lång tid. Så vi gick tillbaka till hamnen i stället.
 
Var tillbaka på båten strax innan 16:00. Började med att äta varsin pizzaslize och sen boka tid till kvällens buffé. Mathilda, Melker, Thyra & jag gick upp till SPA't och bubblade en stund. Skönt!
Sen var vi urtrötta och gick och la oss på hytterna en stund..
 
På kvällen åt vi av buffén, hängde i lekrummet och avslutade med varsin barndrink i baren.. Somnade på stört även denna dag..
 
Efterrätts-tallriken.. sen mådde jag illa...
 
Vind i håret...
 
 
Våra drinkar.. sötsliskiga allihopa
 
Party-tjejer
 
Lysande drinkpinnar
 
Trumpinnar?
 
Solfjädrar?
 
På onsdagen hade vi ställt klockan och vaknade i tid. Åt frukost och hängde i lekrummet tills det var dags att gå av båten i Stockholm. Där regnade det.. inte alls skönt att gå till bilen i regn...
 
Resten av onsdagen blev rätt lugn och stilla. Vi var trötta...
 
I torsdags var vi hemma och bakade bullar först. Sen var vi en sväng på soptippen och så åkte vi till Maxi och handlade mat.
 
Mathildas mästerverk!
 
Mumsiga!
 
I fredags ställde vi klockan och gick upp tidigt. Melkers kompis Jonte skulle vara med oss i stället för att vara på fritids. Han kom därför redan vid åtta..
 
Efter frukost och sommarlovsteve så åkte vi till Uppsala. Lite lek i några lekparker och i parkourparken stod på schemat. Hade tänkt spela minigolf oxå, men det hann vi inte med... Däremot lunch på Mc Donalds och en fika vid Fyrisån. Det blev en mysig dag!
 
Uteträning
 
Lek i parkour-parken
 
 
 
På kvällen firade vi in vår gemensamma semester med en middag på O'Learys.
 
I dag har jag rensat vidare i garaget, och varit ännu en vända på tippen. Till slut lyckades vi för första gången få in en bil i garaget :) Stort...
 
Mellan varven har vi badat och haft det skönt. Mathilda har haft en kompis här, och Melker har lekt med grannbarnen Leo och Alicia. Han skulle sova över där.. men strax innan midnatt hämtade jag hem honom..

2 kommentarer:

Sabina sa...

Men så mysigt, trots att ni åkte båt ;))

Jätte fina bilder!!


Kraaaaaaaaam

Camillas dagar sa...

Mysigt! Har också kryssat dit, trots att jag hatar att åka båt långt.
Kram! Fina bilder.