söndag, augusti 03, 2014

Linköping

Det blev lite längre semester än planerat och inga planer.. så vi bestämde oss för att åka ner till Linköping och fira Kerstin som fyllde 84 år. Det var två år sen vi var med och firade hennes födelsedag, så nu var det dags.

Vi började med att boka en natt (eller pappa gjorde... Tack!) och sen kom vi på att vi kunde lika gärna ta två nätter när vi ändå åkte.

Vi åkte hemifrån runt elva på fredagen. Stannade på Stavsjö och åt god lunch och passade på att köpa present till Kerstin.

Sen åkte vi ner mot Söderköping där vi mest bara skulle gå runt och titta - och äta glass förståss för det gör man i Söderköping. Det var galen kö till Smultronstället så det var inte aktuellt att gå in där. Köpte ifrån deras kiosk i alla fall. Tittade lite på slussningen och sen gick vi runt och strosade en stund. Mysigt!
Melker vid slussen

Glasspaus i Söderköping

Åkte vidare mot Linköping där vi skulle bo första natten på Scandic Hotell Väst. Hotellet såg verkligen inte mycket ut för världen utifrån sett... men var renoverat och fint invändigt. Rummet var helt okej - om än ganska litet.

Vi vilade en stund och sen hade vi väl tänkt att sticka i väg och äta nåt, men vi blev kvar. Kom på att vi ville bada i stället och sen kunde vi lika gärna äta på hotellet. Mathilda hade glömt badkläder, så hon och jag drog ned en snabbis på stan för att köpa en bikini till henne. Sen badade vi en stund. Helt ny pool - undrar då varför man gör den dels liten och djup - och sen svinkall... Micke och jag doppade oss bara, skönare än så var det inte.

Poolen... kall!

Middag åt vi på restaurangen. Jag och Micke åt av buffén.. Nitlott! Inte alls värt priset. Trist!

På lördagen åt vi frukost och drog sen iväg till Gamla Linköping. Gick omkring där och tittade i några timmar.

Micke i Gamla Linköping

Melker gjorde ett eget rep i repslageriet

Sen åkte vi vidare ut till Bestorp för att fira Kerstin. Mysigt att vara ute i Hagen, det var länge sedan sist.
Fina fina Mathilda i Hagen

Iffe & Melker <3 p="">
Kossorna i hagen

Mathilda

Pappa & Micke på en liten promenad

Myyys!

Mathilda & mamma/mormor i ett djupt samtal om livet :)

Vi hade en trevlig eftermiddag där. Blev kvar ända till niotiden. Då åkte vi in till Linköping och checkade in på det andra hotellet, Scandic City vid Stångån. I och med att det blev rätt sent så softade vi bara på rummet en stund innan vi somnade...

Det hör hotellet har haft toppenfrukost förr då vi besökt det, så förväntningarna var skyhöga... men nej.. Tyvärr så hade standarden sjunkit drastiskt :( Trist...

Vi checkade ut och begav oss till flygvapenmuseum. Där har vi varit förut, men inte sen dom byggde om. Vi hade en toppendag där! Det var riktigt bra!


Vi begav oss hemåt runt tretiden. För att undvika köerna åkte vi vägen via Strängnäs och stannade till på Emma Grön och fikade. Urmysigt ställe!

Den godaste saffranspannkakan jag ätit 

2 kommentarer:

Mamman sa...

Kul att läsa. Man längtar tillbaka till sommaren igen. Trots att den knappt slutat. :)

Sabina sa...

Vilken myshelg. Stugan såg supermysiga ut.

Bara mysmysmys. Trist med hotellfrullen och buffén.

Kraaaaaaam