söndag, januari 11, 2015

Kopparcupen 2015

Så var då årets upplaga av Kopparcupen avklarad. Vi samlades vid Coop cid 13 på lördagen och åkte upp till Falun i samlad trupp. Jag körde och Veronica & Thyra åkte med oss.

Vi var framme i Falun vid halv fyra, och åkte direkt till Lugnet där tjejerna skulle spela sin första match. Tjejerna var nog både nervösa och trötta, för den första matchen gick inget vidare..  De förlorade med 6-4. I halvlek stod det 1-0. Har nog aldrig varit med om en sån målfattig match..

Efter matchen åt tjejerna middag, och jag och Veronica åt vår medhavda pastasallad. Sen åkte vi till skolan där de skulle bo, och hjälpte dem in med packningen.

Åkte sen till hotellet och checkade in. Mitt i stan bodde vi... Efter en snabb paus på rummet så gick vi ut för att kolla om vi kunde hitta nånstans att fika - men det kunde vi inte... Det var stängt, stängt, stängt överallt...

Det blev en sväng in på Hemköp för att köpa med oss lite upp på rummet i stället. Fast först drack vi en kaffe i lobbyn.På söndagen blev det tidigt upp, då det var match redan strax efter åtta. Vi tog en macka och kaffe innan vi stack i väg till Lugnet.

Den här matchen gick desto bättre - de vann med 13-8.


Vi åkte tillbaka till hotellet och åt frukost nummer två :)


Efter frukosten gick vi ut på stan en sväng. Tittade och handlade några småsaker, och så köpte jag gardintyg till Melker :)

På eftermiddagen åkte vi tillbaka till Lugnet. Där började vi med att gå till Skyttepaviljongen och äta varsin räkmacka.


Tyvärr glömde vi skidorna hemma..


Strax efter fyra spelade de sista matchen i gruppspelet. De vann matchen och blev därmed gruppvinnare. Därmed slapp de spela åttondelsfinal, och gick direkt till semifinal.

Semifinalen spelades på måndagsmorgonen, så de fick spelfritt på söndagskvällen. Vi var ett gäng föräldrar som bestämde oss för att äta tillsammans på O'Learys. De låg väldigt bra till för oss - i samma byggnad, så vi tog bara hissen ner från rummet så var vi på plats :)

Åt mat och drack hela TVÅ öl. Kan inte minnas när det hände senast :)
Hade en trevlig kväll! Vid halv tio gick vi upp och la oss. Trötta som sjutton...


På måndagsmorgonen åt vi frukost, och packade sedan ihop och checkade ut. Vidare till Lugnet för att se tjejerna spela kvartsfinal mot Borlänge. Förra årets vinnare av Kopparcupen...

Jag misstänkte att det skulle bli sista matchen vi spelade denna cup - MEN tjejerna var grymma! Vann med 9-4 och gick därmed vidare till semifinal. Semifinalen skulle spelas 12:45 - mot Ramsvik, de vi förlorade första matchen mot.. Dax för revansch!

Vi föräldrar åkte till skolan och tog med oss packningen och städade iordning, och så slängde vi i oss lite lunch innan det var dax för match. Vet inte vilka som var mest nervösa - vi eller tjejerna...

Det blev vinst med 13-7! Vild glädjedans utbröt :) Äntligen i final!!

Finalen spelades strax efter 15. Vi mötte Skogås, och där blev motståndet för tufft...Förlust med 14-5. Men vi fick ändå åka hem med ett silver. Bra jobbat!

Fotot lånat från Skånelas hemsida/Towe Wiiand

På vägen hem stannade vi i Uppsala och åt mat, och sen åkte vi vidare hemåt. Var hemma runt halv nio. Stentrötta!

Inga kommentarer: