tisdag, mars 24, 2015

Hallrenovering

I oktober 2011 renoverade vi köket. Då bytte vi golvet, och i och med att köksgolvet och hallgolvet hängde ihop så bytte vi golvet även i hallen..

I hallen hade vi en platsbyggd garderob som vi rev ner för att kunna byta golvet, och sen rök ju golvsocklar och dörrfoder, så den renoveringen stod näst på tur...

Tiden gick och lite saker kom emellan - och så tidsbrist på det... och beslutsångest... Hur skulle vi göra? Hur vill vi ha det? Vem skulle vi anlita?

För några veckor sen bestämde vi oss - vi delar upp hallen i tre delar och ser vad vi kan lösa själva. Den nedre delen - som var den med mest behov - kunde vi nog lösa själva. Vi hittade en tom helg och bestämde oss för att börja renoveringen.

Mamma & pappa erbjöd sig hjälpa till. Tack!

Vi kollade lite på tapeter och planen var att tapetsera en vit, svagt mönstrad tapet i hela hallen. Men under lördagsfrukosten började jag tänka på att vi ju pratat om en fondvägg... google google... och så vips så hade vi bestämt oss för att måla väggarna vita och tapetesera en del... Så fick det bli :)

När mamma & pappa kom så började vi med att tömma hallen, och sen riva tapeter...
Taket målades och sen satte vi upp easy cover på väggarna...


Mamma & jag åkte i väg för att handla tapeter och färg medan pappa & Micke höll på här hemma.

Den här tapeten blev det;


Så eftermiddagsfikade vi lite också..


Semmelkladdkaka. Mums!

På kvällen tittade vi på Mello tillsammans med mamma & pappa & Alicia.

Sociala typer :)

Här är vi redo att köra igång dag 2


Mamma & jag tapetserade - och det gick som finfint :)


Hade kvar lite tapet, så det blev en bonustapetsering inne i garderoben.


När tapetseringen var klar så var klockan bara 14 på söndagseftermiddagen och mamma & jag blev sugna på att dra iväg till Ikea och köpa några grejer... Så vi åkte dit och Melker hängde med.

Vi kom hem några timmar senare med ett avlastningsbord, två lampor (varav en till vardagsrummet), en byrå, skjutdörrar till garderoben och en pall till Mathilda.

Vi satte genast igång med ihopmonteringen av allt utom skjutdörrarna. När mamma & pappa gick hem strax efter åtta hade vi hunnit långt mycket längre än vad jag hade kunnat drömma om... Så himla skönt att äntligen ta tag i det - och så går det så bra!


Under veckan som kom var pappa här i stort sett varje dag och fixade. Skjutdörrarna jag köpte gav honom en riktig utmaning... dom var inte riktigt anpassade efter vår garderobsöppning - så det blev en del kringbyggande för att få det bra. Bra blev det till slut :)


Avslutningsvis har pappa & Micke fixat med alla taklister, golvlister och takfoder 
- så nu är hela nedervåningen klar!Nu återstår bara trappan och övre hallen... får se när vi tar tag i det?! 
Runt första maj brukar vara en bra fixartid :)

Stort tack till mamma & pappa för all hjälp <3 nbsp="" p="">

1 kommentar:

Mamma sa...

Det blev så fint. Kul att kunna hjälpa till. Puss