onsdag, juli 08, 2015

Partille Cup 2015

På måndagsmorgonen lämnade jag av Mathilda uppe vid Vikingahallen. Hon åkte buss ned till Göteborg tillsammans med sitt lag.

Jag åkte hem, och försökte få liv i Melker. Han var svårväckt... vi skulle packa ihop och åka bil nedåt. Kom i väg runt elva, något senare än planerat. Jag hade ett möte inbokat i Norrköping klockan 13, så det var lite tight. Men vi kom fram 13:02 :)

I Norrköping träffade jag min nya chef. Det är ju så att jag sitter i dag på ett vik som går ut 31/8, och tyvärr har man inte lyckats lösa det stora vikariepusslet så jag kunde inte få förlängt. Men - nu har jag fått en annan tjänst i stället - en fast tjänst som Försäljningskonsult. Så den börjar jag 1/9. Spännande!

Vi åkte vidare, och stannade sedan på en rastplats i MJÖÖÖLBY där vi fikade. Mysigt!
I Jönköping tog det stopp, var köer genom hela staden, så det drog ut på tiden. Fick meddela tjejen vi skulle hyra lägenheten av att vi blev sena. Vi kom till slut fram en timme senare än planerat.

Vi hade hyrt en lägenhet i Haga i år. Lägenheten låg superbra till, behövde bara gå ut genom porten och så gå några meter så var man på huvudgatan i Haga. Haga är en riktig liten pärla! Precis som gamla stan - men utan krims-krams-butiker - och i stället massa mysiga caféer och mysiga butiker. Vi konstaterade snabbt att vi inte alls kommer hinna fika på alla mysiga ställen....

Hursomhelst så packade vi in oss, och åkte och parkerade bilen i ett garage. Sen fick bilen stå hela veckan. Det är ju så himla smidigt med spårvagn, så det var bara onödigt att släpa ut bilen.

Första kvällen var vi bara kvar i lägenheten och tog det lugnt.

På tisdagen fick vi välbehövlig sovmorgon. Skönt, då det ringt på dörren vid halv två på natten och vi hade svårt att somna om efter det.

När vi ätit frukost gick vi ut till fotbollsplanen där Melker & Micke spelade fotboll med två killar en stund. Sen gick vi upp miljoner trappsteg till Skansen Kronan.. phew! Riktigt schysst utsikt därifrån...

Melker & Micke på fotbollsplanen där Håkan brukar spela med sina söner :)

Trappan upp...

Kanonkillen Melker

Utsikt - där nere ser man huset vi bodde i och Håkans hus och Feskekörka

Vi gick ner igen och åt lunch på Hebbe Lelle. Där fanns även de gigantiska Haga-bullarna.


När vi käkat åkte vi ut till Kviberg där Mathilda skulle spela första matchen. Men innan det var matchstart hann vi hänga en stund vid Beachcenter.Tyvärr förlorade tjejerna matchen. Vi åkte hem och vilade några timmar innan vi gav oss i väg igen. Lite snabbshopping i Nordstan och sedan Pizza Hut. 

På onsdagen spelade tjejerna två matcher på Valhalla. Lagom till första matchen kom Vera & Esther. Även denna match förlorade tjejerna tyvärr :(


Efter matchen gick vi och käkade tillsammans med Vera & Esther och Astrid & Ted. Vi hamnade på nån ganska sunkig lunchrestaurang.. men åt ändå hyfsat goda pizzor.

Sen hängde vi på Heden tills det var dags att bege oss till nästa match. Nu var det dags för vinst :) Mathilda gjorde dessutom sitt allra första mål :)

Syskonhäng på Heden

Efter matchen hängde vi med Astrid & Ted till Mc Donalds. Melker käkade med dem, medan vi bara drack kaffe. Vi åt i stället middag hemma. Grekisk sallad. Det har varit strålande sol och varmt som sjutton, så det var gott att få i sig dom salta oliverna och fetaosten...


På torsdagen kom Vera & Esther till oss och så åkte vi tillsammans ut till Kviberg. 


Här spelade dom en riktigt bra match - och var inte alls långt ifrån...
laget de mötte vann sen hela åldersklassen

Mål-protokoll-förare Melker

Efter matchen åkte vi in till Nordstan och åt lunch och snabbshoppade lite innan det var dags att åka tillbaka till Kviberg igen och tittade på sista matchen i gruppspelet. Tyvärr även det en förlust.. och de slutade femma i gruppen och gick därmed till B-slutspel.

Kvällen tillbringades på Liseberg. Vi hängde med V&E och A&T hela kvällen. Så himla kul att syskonen kunde hänga ihop...  Vi blev sittande några timmar på Stjärnornas Krog medan barnen sprang runt och åkte. Perfekt!Strax innan tio åkte vi hemåt. Trötta!

På torsdagsmorgonen spelade tjejerna 32-delsfinal klockan 9:05, och eftersom vi kom hem sent kvällen innan så åkte jag själv på denna.

Nu vann de och var vidare till 16-delsfinal. Den skulle spelas vid 14-tiden, så jag åkte tillbaka "hem till Haga" och mötte upp Micke & Melker, så tog vi en fika på Café Kringlan. Efter en stund anslöt även V&E.


Vi tog oss sedan till Heden för att se P-00 spela. Sen var det dags att åka till Kviberg igen. Ett evigt farande...

Tjejerna vann även 16-delsfinalen, och då blev det 8-delsfinal några timmar senare. Men nu valde vi att stanna kvar ute på Kviberg, och hängde då på Beach Center. Drack öl, åt mat och barnen spelade beachvolley.. slutade med att vi fick duscha av dem..8-delsfinalen spelades 17:50, och där tog det tyvärr slut. Tjejerna förlorade med ett par bollar och turneringen var slut för deras del.

Nu blev det till att åka till Liseberg igen... när vi kom till spårvagnen så stod det en hel hög med spårvagnar på stationen... ett elfel så inga spårvagnar gick. Suck, vi som redan hade lite tight om tid om vi skulle hinna göra något på Liseberg. Det fick bli en taxi i stället!

När vi kom till Liseberg visade det sig vara jättelite folk. Knappt några köer alls. Hur lyxigt som helst! Så nog hann det åkas... jag blev ganska fort nöjd och vi hamnade återigen på Stjärnornas Krog. Där blev vi sittandes tills en stund innan stängning, för då skulle det åkas Helix.

Melker hade pratat om Helix långt innan vi kom hit, att han skulle åka. Men väl på plats så vågade han inte.. Men nu var han laddad - om än sammanbiten. Det var ingen kö, så vi gick direkt.. och när vi satte oss för att åka var tårarna nära. Micke hade till och med fått en frågande min från killen som spände fast dem, vad var han för pappa som tvingade med sitt barn... men efter åkturen var Melker mer än nöjd och ville direkt åka igen. Han ville till och med åka ett tredje åk - men då stängde Liseberg. Då blev det tårar för det i stället..

Mathilda gick med sina kompisar, men vi sågs lite då och då. Hon var inte så åksugen till en början - men det släppte och sen åkte hon både Balder och Helix. Kul!

Strax efter 23 lämnade vi Liseberg för den här gången. Hem till lägenheten och varva ner lite innan det var dags att sova.

"Jag vägrar åka Flumeride, man blir så blöt - men Kållerado kan jag åka..."

En drink blev det visst

Godnatt Liseberg

På lördagsmorgonen packade vi ihop. Micke hämtade bilen och packade ner väskorna medan jag städade ur lägenheten. Strax efter tio lämnade vi.

Åkte över till Veronica & Esther som oxå hyrt en lägenhet, men en bit därifrån. Vi skulle ta med deras packning då de skulle åka tåg hem under eftermiddagen.

När vi kom upp till dem ringde Mathilda och var uppstressad, alla ledare hade åkt och nu visste dom inte vad dom skulle göra med packning osv. Jag lugnade henne och sa att vi kommer till skolan. Kändes jättemärkligt att ledarna åkt, så jag tänkte att jag ringer och kollar... men väntade lite. Tänkte att det kan ju vara något hon fått om bakfoten. Efter en stund ringer hon tillbaka och säger att det är lugnt, det fanns ledare kvar så det löste sig. 

Då var vi redan på väg mot skolan de bodde i, och även Vera & Esther var med oss i bilen. Skulle lämna av dem på stan.. men i stället blev det så att de stannade kvar i bilen och åkte med oss hem. Då slapp de fördriva dagen i Göteborg, och kom hem lite tidigare. 

Vi gjorde ett matstopp i Mjölby, och sen var vi framme i Sigtuna vid halv sex. Tjejerna hade stannat kvar i Göteborg för att se P00 spela final, så de var inte hemma förrän vid halv tolv. Trötta...

På söndagen pulade vi hemma - och sen var det dax att börja jobba igen på måndagen. Semestern slut...

Lite slappande i fatboyen hanns med på söndagen...

1 kommentar:

Vera sa...

Tack för 4 härliga dagar!
Och för skjutsen hem ♡