lördag, augusti 04, 2018

Semester 2018

Nu har vi provat olika semestervarianter de senaste åren, och i år provade vi att riva av fem veckors semester på raken. Känns som ett bra beslut! Har verkligen varit avkopplande veckor.

Första veckan var det Partille Cup. Melker åkte med Skånela-bussen på måndagsmorgonen, och samtidigt åkte Micke, Mathilda & jag till Bestorp och sov en första natt där.På tisdagen åkte även vi ned till Göteborg, vi kom ner lagom tills dess att killarna spelade sin första match. Det mot ett lag från Bangladesh.Vi bodde i år på Hotell Liseberg Heden. Ett ganska litet trångt och varmt rum, men det funkade. Första kvällen tänkte vi försöka se Sverigematchen (fotbolls-VM) på Ullevi, men det var knökfullt där - och överallt annars. Micke gick tillbaka till hotellet i stället, och jag och Mathilda gick och kollade butiker. Lyckades passera stora torget och storbildsskärmen där precis när Sverige gjorde mål. Bra tajmat!

Vi åt middag på Vigårda på kvällen. Andra kvällen hade Södermans anslutit, och vi åt middag på Pinchos.

Mathilda tog mängder av foton på alla matcher, så på kvällarna satt vi och gick igenom bilderna och la ut på Facebook.På torsdagen gick vi på Liseberg mellan matcherna. Killarna hade då redan varit på Liseberg både tisdag & onsdag, så vi fick klara oss utan dem. Blev lite avslaget och vi åkte inte så mycket.

På fredagen var det slutspel, och killarna klarade sig fram till 1/8-delen där de åkte ut. Så på fredag kväll var det färdigspelat. På kvällen gick vi och åt på Hardrock med Södermans.

På lördagen gick vi först ut och kollade på när pojkar 02 spelade en match, sen packade vi ihop och checkade ut. Mathilda och jag tog en promenad bort till Haga för att bara insupa lite Haga-feeling innan vi åkte hem.

Tanken var att vi skulle åka hem sen, men vi blev kvar och kollade ännu en match. 
Kom i väg hemåt strax efter 12. Melker kom hem vid halv nio på kvällen.

Sedan väntade två lugna oplanerade veckor hemma. Det var kanonväder!
Vi badade, slappade, tränade, och jag började med att tvätta och skrapa staketet för att sedan måla om det. Mathilda jobbade en hel del under dessa veckor.

Sen blev det en vecka i Kroatien, och efter det blev det en vecka hemma. Tyvärr kom vi hem till en grön, nästan svart pool. Här har den återhämtat sig lite...


Micke har jobbat hårt under veckan för att få ordningen på den, men lyckas inte helt :(

En dag åkte vi till Öregrund för att hälsa på Nicklas, Sandra, Max & Mio. Dessutom blev det på Mios födelsedag, så vi kunde fira honom. Det blev en mysig dag.

I slutet av veckan firade vi Mickes 50-årsdag, så det blev en del förberedelser inför det. 
Handla mat och laga mat och baka osv..

Festen var på fredagkvällen och blev mycket lyckad. Vädret var perfekt, inte för varmt utan lagom. Alla fick plats att sitta och maten räckte :) Det var den stora nojjan innan...


Vi hade ingen lust att lägga oss i går, det var så himla skönt ute. Här var klockan närapå 02.
I dag, dagen efter, så har vi varit trötta och sega.
Jag drack ett halvt glas vin, så det kan jag inte skylla på.. men det har blivit en soft dag i utesoffan. Nu återstår bara två dagar - sen är det jobb igen. Inget jag ser fram emot :( Trivs bra med semester.

Poolen har blivit lite bättre - men inte bra. TRÅÅÅK!

Inga kommentarer: