fredag, april 07, 2006

Melkers ettårsdag

I dag är det en speciell dag, Melkers allra första födelsedag!
Man blir ju alltid lite nostalgisk på födelsedagarna - framförallt den första... Jag går och tittar på klockan och läser förlossningsjournalen och tänker på vad man gjorde för exakt ett år sedan... I skrivande stund så var det exakt ett år sedan som jag låg med en 25 minuter gammal bebis på mitt bröst.... Tänk att han redan är ett år?! Det är inte klokt vad tiden går fort! Nu har vi ingen bebis längre, utan en ettåring...

Melker firade med att vakna strax innan midnatt (ville väl fira in födelsedagen) - var vaken 40 min. Vaknade 03 och var vaken en stund, vaknade 05 och var vaken en timme ungefär... Strax efter åtta vaknade han igen och då for syrran in med paket och ballonger! En Little People brandbil fick han.


En morgonrufsig ettåring får paket av syrran


Paket och ballonger i mamma & pappas säng


En Little People brandbil gömde sig i paketet. Melker verkar dock mest intresserad av ballongerna...


Födelsedagspuss av syrran


Inspektion av presenten

Det var lite komiskt då jag kollade in sidan om Mathildas ettårsdag. På morgonbilderna från hennes ettårsdag så har hon på sig samma pyjamas som Melker. Lustigt! Han har ganska många olika pyjamaser, så att det var just den här som han hade på sig i dag var ju lite skoj!

Vi gick upp och åt frukost, och sen gjorde vi oss klara för att åka till Maxi. Skulle köpa lite tårta och några andra småsaker.


När vi hade handlat så åkte vi bara hem och lämnade in sakerna i kylen hemma, och åkte sen ner till öppnis. Melker somnade precis då vi svängde in på gatan där öppnis ligger. Tänkte att jag skulle ta ut vagnen och låta honom ligga och sova en stund, men han vaknade visst så fort Mathilda öppnade bildörren. Det fanns risk för att det kunde bli jobbigt... Men det blev det inte. Vi hade jättekul och trevligt på öppnis. Vi hade med oss lite kladdkaka och grädde som vi bjöd på för att fira Melker. Sjöng för honom gjorde vi oxå, men då knallade han iväg :)


Melker dansar på öppnis (och ser lite knasig ut på ögonen...)


Dax att åka hem, men då rymde Melker in i leksaksskåpet...


...för där satt ju syrran...

Klockan ett åkte vi från öppnis och då slocknade Melker i bilen. La han i vagnen när vi kom hem, så fick han ligga ute och sova i det fina vårvädret som vi hade dagen till ära! Vågar man hoppas på att våren kom med Melkers födelesedag? Hoppas det... Efter en timmes sömn så hoppade vi in i bilen igen och åkte upp till Arhem för att hälsa på morfar/gammelmorfar.

Tycker det är så lessamt att han inte kan komma med på några kalas längre, så jag ville gärna fira Melker hos honom. Vi hade med oss en Budapeststubbe som jag satte ljus i, och så sjöng vi lite tyst för Melker. Morfar tyckte det var supergott med tårta och jag tror han uppskattade vårt besök. Det var som vanligt full fart på barnen, och dom gick omkring i korridorerna och charmade gamlingarna!


Gammelmorfar, Melker och mormor


Melker ska blåsa ut ljuset...

Strax efter tre åkte vi hemåt igen. När vi kom hem så var barnen på gatan ute, så vi stannade ute en liten stund. Hade inte riktigt rätt kläder för det bara... Melker tyckte det var superskoj att vara med de större barnen, men det var lite blött och när han hade satt sig i vattenpölarna ett par gånger så gick vi in...


Melker i städartagen...


Melker inspekterar brandbilen


Ser bra ut...

När Micke kom hem så åt vi pizza, gott tyckte Melker. Sen gav vi Melker paketen från oss och det vi hade köpt från gammelfarmor.


Melker med paketen


Äsch, strunt i paketen. Jag vill busa med syrran i stället...


Tjoho...


Det här var ju svårt ju...


Aha! En egen telefon!

Paketskörden
Little People brandbil - av oss
Leksakstelefon - av oss
Verktygsbälte i tyg - av oss
Nalle har ett stort blått hus DVD - av oss
Badleksaker - av oss

Little People riddare & prinsessa - av gammelfarmor

I helgen firades han med släkten... Mer om det sen....

1 kommentar:

Anonym sa...

Hipp, hipp hura för Melker idag. (en dag försent då men....)

Kram
Kim, Anton och Andréas