söndag, april 30, 2006

Sömn, snart jobbstart och lite annat...

I torsdags var vi hemma hos Åsa & Thindra och hälsade på. Vi hade en härlig dag tillsammans, med bland annat över två timmars lek i parkleken. Mysigt! Nåt sånt hade jag gärna haft här.

Vid halv fyra lämnade vi Ormkärr och åkte till ICA Maxi Solna. Mathilda stannade i Minihuset medans jag och Melker gick in och handlade. När vi handlat klart hämtade vi Mathilda under vilda protester... Hon hade ju inte alls fått vara i Minihuset särskilt länge... Vi gick ner till bilen, och packade in oss. Utanför garaget träffade vi Micke och gjorde ett byte. Han tog bilen hem med barnen, och jag åkte in till Stockholm. Det var ruggigt rörigt i trafiken runt Råsunda, då det var fotbollsderby. Sen när jag kom in till Stockholm så höll jag på att få panik. Jag hittade ingen parkeringsplats... Jag körde runt, runt, runt utan att hitta nån plats. TIll slut fick jag tag på en plats och hann till slut fram till restaurangen i rätt tid. Han dessutom med två kändis-spottar på vägen mellan bilen och Helenes Krog :) Först såg jag Anders Berglund och strax därefter var jag på väg att gå rätt in i Calle Norlén.

På Helenes träffade jag Marianne & Åsa, och strax därefter kom även Veronica. Jag och Åsa åt vår klassiker... Fajitas :) Den är aldrig fel... Vi åt gott, pratade och hade trevligt i två och en halv timme innan vi lämnade Helenes. Jag skjutsade hem både Marianne och Åsa inann jag och Veronica styrde mot Märsta. Man vill ju att vännerna ska komma hem säkert :)

I fredags var det min sista vardag hemma med barnen! Åkte till öppna förskolan för att tacka för oss... Det var inte så speciellt mycket folk där, men vi hade trevligt ändå. Vi var där tills det stängde vid ett, och då åkte vi till Eurostop en sväng. Kikade lite och handlade lite bara...

På eftermiddagen och kvällen var vi bara hemma. Micke var i väg på hockey och kom hem sent, så jag var själv med barnen. Vi hade en mysig kväll.

I lördags så var jag först iväg till biblioteket och köpte biljetter till Pettson&Findus, och sen var jag in på Apoteket och handlade några smågrejer. Åkte tillbaka hem och åt lunch, och sen städade jag och Mathilda medans Micke och Melker gick ut på promenad.

Jag började baka bröd, och i samma veva kom Elin hit och ville leka med Mathilda. Så då lekte tjejerna en stund... Dom lekte prinsessa såklart... När Elin gick hem så kom mamma & pappa hit strax därefter. Vi grillade och hade trevligt.

I förmiddags skjutsade jag och Mathilda mamma och pappa till Arlanda. Pappa hade fixat en överraskningsresa till mamma, så det var spännande värre. Mamma hade skrivt en lista till pappa med tre resmål hon tippade på och tre resmål hon önskade att det var. Pappa avslöjade inget förrän dom fick boardning-korten. Jag och Mathilda följde med in och dokumenterade det hela. Resmålet var Palma i Mallorca.. Mamma blev jättenöjd, så det var kul :)

När vi sagt Hej då så gick vi och kikade lite på Sky City innan vi åkte hemåt. När vi kom hem fixade jag lunch och Mathilda tittade på firandet av kungen på teve. Hon tyckte det var så spännande att få se kungen och prinsessorna, och hon frågade en massa hela tiden.

På eftermiddagen gick vi en sväng till tivolit. Det var inte så särskilt mycket att ha, men Mathilda tyckte det var kul i alla fall. Träffade även grannarna där.

På kvällen grillade vi igen...

Vi håller på och kör hårt med Melkers sömn nu... Vi försöker lära honom att somna i egen säng. Det har varit på tok för jobbiga kvällar & nätter ett tag nu, så vi måste ta tag i det. Det funkar inte att sitta med honom i famnen flera timmar per kväll...

I torsdags började Micke, då somnade han efter en timmes gråt. Micke lät han vara kvar i sin säng, men Micke var hela tiden kvar inne i rummet. Känns ju lite hemskt ändå, men vi går under om vi inte får ordning på sömnen.

I fredags grät han i 20 minuter, sen var det lite klagande bara innan han somnade. Det tog totalt en timme även denna kväll.

I lördags somnade han på 20 minuter, och så även i kväll. Så himla skönt!

Det som är så himla positivt är att han sover så mycket bättre! Han har ju vaknat flera gånger per kväll/natt innan - nu har han bara vaknat för att äta en gång per natt. I natt sov han dessutom hela natten!!! Han sov mellan 20:50 och 07:45. Så obeskrivligt skönt...

I morgon ska vi åka och köpa skor till Mathilda, och sen åka och hälsa på momor & morfar. Sen på tisdag börjar jag jobba! Ser fram emot det, men det börjar bli lite pirrigt..

Inga kommentarer: