onsdag, december 27, 2006

Vår jul

Mathilda blev ju tyvärr återigen sjuk lagom till julafton. Feber och hosta... precis samma symptom som jag haft, så troligtvis är det influensa hon har... Som tur var så mådde hon ändå hyfsat bra på julafton trots att hon hade rätt hög feber natten till julafton.

Vi började julaftonsmorgonen med morgonklapparna. Mathilda hade bestämt att vi skulle göra skattkartor som skulle leda dem fram till sina julklappar, så i stället för att lägga julklappen direkt i strumpan så la vi skattkartan där.

Mathilda fick sitt efterlängtade pc-spel "Apselut Spunk" och Melker fick ett pussel. Han var måttligt road av det... Spelet som Mathilda fick såg hon för första gången på Barnmässan. Då fastnade hon i montern och sa att hon vägrade att gå därifrån förrän hon fått spelet... Sen har hon fortsatt fråga efter det här spelet och var orolig över att vi skulle glömma det. Hon flög ner till datorn och började spela spelet....

Det blev en paus i spelandet för att se sista avsnittet av julkalendern och sen äta en traditionell julaftonsfrukost - tomtegröt och skinkmacka. På förmiddagen gick Micke och Melker ut en stund medan Mathilda tog det lugnt och jag höll på att småpula lite här hemma.

Strax innan tre kom våra gäster; mamma, pappa, mormor & morfar. Melker sov då dom kom, han vaknade väl efter en kvart ungefär. Vi drack kaffe och glögg och tittade på Kalle Anka.
Efter halva Kalle ungefär tog jag och mamma plats i köket och började förbereda maten. Vi hade bestämt oss för att dra ned lite på julbordet i år, och inte ha så vansinnigt mycket mat - men på nåt konstigt sätt så blev det ändå så det räckte och blev över....

Barnen var relativt lugna hela dagen, men under middagen så började Mathilda tycka att väntan blev lite väl lång. Då ville hon att vi skulle skynda oss på så att vi fick dela ut paketen.. Plågsamt egentligen att behöva vänta så länge på julklapparna, men det är ju så det ska vara :)

Vi delade ut pakteten i lugn och ro, och sedan öppnades de relativt lugnt ett i taget. Mathilda var lika nyfiken på Melkers paket som på sina egna. Hon hjälpte honom mer än gärna att öppna dem. Melker förstod inte riktigt uppståndelsen...

När paketen var öppnade så var det miljoner saker som skulle ut ur sina förpackningar. Jag undrar alltid vad det är för stackare som sitter och packar in leksakerna så väl... För det kan väl omöjligt ske maskinellt???

Barnen fick jättemycket fina saker och var nöjda och glada.
Mathilda fick:
- Barbie häst och vagn - av oss
- Barbie - "De 12 dansande prinsessorna" DVD - av oss
- Lilla Sjöjungfrun DVD - av Melker
- Skattkammaren 6 bok - av oss
- Askungen bok - av oss
- Barbie bil - av mormor & morfar
- Dansmatta - av mormor & morfar
- Pippis kuliga filmspel - av gammelmormor & gammelmorfar
- Pussel - av gammelfarmor
- Dora badleksak - av Nicklas & Sandra

Melker fick:
- Fischer Price garage - av oss
- Kökssaker - av Mathilda
- Snowracer (men var är snön???) - av mormor & morfar
- Höjdarna DVD - av gammelmomor & gammelmorfar
- Bultbräda - av gammelfarmor
- Badleksak - av gammelfarmor
- Cars bil - av Nicklas & Sandra

Något skev fördelning i julklapparna från oss, men vi kunde inte komma på nåt mera... Han har ju redan allt!

Jag fick en ny kamera av min kära man. En Canon Ixus 65 som jag hade önskat mig! Jag fick även två böcker och Lalehs CD.

Av mig fick Micke Seinfeld DVD-box säsong 7, U2's CD och biljetter till Kvarteret Skatan. Det blir ju iofs även en julklapp till mig hoppas jag.... Han kanske väljer att ta med sig nån annan förresten....

Vi gav som vanligt bort fotokalendrar. Lite tråkigt kanske - men jag tror ändå att det är uppskattat!

Efter klapputdelningen fikade vi, och sen var det dags för gammelmormor och gammelmorfar att åka hemåt. Jag och mamma skjutsade hem dem!

När vi kom tillbaka hem så spelade vi Mathildas nya spel, och sen var det dax att bryta upp. Mamma och pappa skulle ta en promenad ut till kyrkan för att vara med på midnattsmässan. Har dom gått och blitt religiösa tro?! Nä....

Inga kommentarer: