söndag, februari 25, 2007

Första sexårskalaset

är avklarat här hemma....
I går var det kalas med dagiskompisarna, en vecka i förskott. Mathilda fyller ju inte förrän på fredag, men nästa helg blir det släktkalas och det är så skönt att dela upp firandet på två helger.

Vi var rädda att vi skulle behöva ställa in, då vi blev hemringda i fredags för att hämta Melker. Det har gått någon form av magsjuka på dagis och nu hade Melker bajsat löst... Jag blev jättelessen när dom ringde, kändes så tråkigt om vi skulle behöva ställa in... Vi förberedde Mickes föräldrar på att Micke skulle komma över med Melker om han inte blev värre. Väl hemma så var det hur lugnt som helst med Melker. Han bajsade en gång till under kvällen, men sen inget mera. Så vi valde att köra på, de vi hade pratat med tyckte det var lugnt och iom att alla barnen kommer från samma dagis så kändes det okej.

Mathilda var rätt prillig på förmiddagen och frågade om och om igen om hur länge det var kvar till kalaset. Hon har varit så duktig och fixat och donat med förberedelserna. Hon har suttit och gjort ordning alla godispåsar, skrivit namn på och sorterat upp allt godis så att alla fick exakt likadana saker. Hon bestämde var påsarna skulle placeras (vi hade skattjakt), och satte ut kryssen på kartorna och skrev alla namn på. Hon skötte all dukning och la upp fikabröden på tallrikarna och så dekorerade hon tårtan själv. Skruttan!

När gästerna började komma blev hon lite blyg och ville inte ta emot dem, hon smet in i vardagsrummet. Men efter en liten stund blev det fullt röj.. Barnen sprang upp på övervåningen, och varefter det kom fler barn så försvann dom dit upp. 12 barn var det som kom, så totalt var det alltså 14 barn. 2 av gästerna var småsyskon som var medbjudna, dom är ju även dagiskompisar till Melker så det blev ett litet minikalas för dem...

Efter ungefär en halvtimmes lek så var det dax för presentöppning. På några kalas vi varit så har dom lekt presentleken, och den ville Mathilda oxå ha. Alla barnen sätter sig i en ring med sina presenter i knät. Mathilda har en flaska som hon ska snurra, och den flaskan pekar på när den stannar får ge sitt paket och sedan öppnas det i lugn och ro. En ganska kul lek med mycket skratt och bus.. Kul att paketen öppnas ett och ett så hinner man med att se vad som finns i. Annars brukar det mest bli ett vilt uppslitande.... Det var mycket pysselsaker och lite dockor (Polly Pocket och Barbie) som gömde sig i paketen.

Efter det var det fikadax. Jag älskar vårt nya hus, vårt stora vardagsrum och vårt stora bord!!! Vi fick lätt som en plätt plats med alla barn och de föräldrar som stannade kvar. Det var tre mammor och en mormor som stannade kvar.

Precis som vanligt har man ju alltid för mycket fika... Det kändes så lite innan, men men...
När dom fikat färdigt så sprang dom flesta upp i rummen igen, några stannade kvar nere och lekte. Tiden gick otroligt fort och plötsligt så var klockan kvart i fyra, och vi hade sagt att vi slutar runt fyra-tiden. Det var dax att förbereda skattjakten. Alla barnen fick gå upp med Micke, medan jag stannade nere och gömde godispåsarna. Sen gick jag upp med kartorna och Mathilda fick läsa upp namnen och dela ut kartorna. Var lite orolig för att det skulle bli kaos ner för trappan, men det gick lugnt och stilla och vi delade inte ut någon ny karta förrän den som gick i trappan kommit ner. Det hela blev lyckat förutom en liten miss... Men det löste sig :)

Vid det här laget hade föräldrarna börjat komma och hämta sina barn och Mathilda hade smugit in med ett barn i köket för att leka med Polly Pocket...

När vi pustat ut en stund och plockat undan i köket så gjorde vi gipsfigurer!

På kvällen kollade vi in schlagern... Rätt låtar vann!

Inga kommentarer: