lördag, februari 10, 2007

Ridning

I dag var det äntligen dags för ridning för Mathildas del.
Det vi hade anmält oss till kallas för ponnypromenad. Vi samlades först i stallet för upprop, det var Mathilda och två barn till som skulle rida idag. Tjejen som höll i det frågade barnen om det var nån särskild häst som dom ville ha, och Mathilda sa genast att hon ville ha Barbie. Vi hade varit och spanat in hästarna innan, och jag antar att hon fastnade för namnet till att börja med... Det var shettisar allihopa. Söta!

Hästarna blev sadlade och sen fick vi gå ut med hästarna. Mathilda blev lite irriterad på mig för att jag hjälpte henne att hålla i hästen, hon kunde minsann själv. Vi gick ut på volten och där fick dom hoppa upp. Sen gick vi en ca 30 minuter lång promenad i skogen. Mathilda tyckte det var urkul!

När vi kom tillbaka så gick vi in i ridhuset och där fick dom som ville prova på att trava. Mathilda ville, och tyckte även det var urkul. Hon skrattade så hon tjöt! Hon hade ju sina vinterbyxor på sig och dom var inte helt lämpade för att sitta i en sadel.. Det var rätt halt så hon höll på att glida ur sadeln... Men hon bara skrattade. Ville genast trava ett varv till. Skoj!

Efter att vi avslutat ridningen så fick mamma absolut inte leda hästen, det skulle hon göra själv. Skruttan!
Väl inne i stallet igen så fick hon hjälpa till att sadla av, och sen borsta hästen lite. Hon var helnöjd med sitt ridpremiär och det blir ridning nästa vecka igen.

Skoj med en aktivitet som bara hon och jag gör tillsammans!


Precis uppkommen på hästryggen


Här har Mathilda precis travat ett varv


Helnöjd tjej


Mamma, jag kan själv. Det är lugnt!


Avslutade med att borsta

Inga kommentarer: