lördag, februari 16, 2008

Kalastrubbel

Det nalkas sjuårskalas här hemma... Det blir ett barnkalas, det blir ett släktkalas och troligtvis även ett "kompiskalas" (alltså våra vänner med barn).

Det är inte det lättaste att bestämma vilka som ska bjudas.
- Ska man bjuda alla barnen i klassen?
Nä... det funkar inte. Även om det bara är 10 barn (4 tjejer och 6 vilda killar) i klassen så går det inte. Mathilda leker ju inte med hälten av dem, varför ska de då bjudas?

- Ska man bjuda alla tjejer i klassen?
Klurigt.. Mathilda leker med två av de tre andra tjejerna, och hon tyckte själv inte vi behövde bjuda tjej nummer tre. Men där bröt vi in lite och bestämde att även hon skulle bjudas.

- Ska man bjuda tillbaka alla som man själv varit på kalas hos?
Jag har nog tyckt att man bör göra det.. men nu har jag tänkt om. Mathilda var på kalas hos en klasskompis i början av terminen, men nu ett par månader senare så leker dom inte alls med varandra och då känns det knäppt att bjuda honom - och om vi bjuder den killen så bör vi väl bjuda de andra killarna i klassen oxå.

Struligt minst sagt.. man vill ju inte att det ska bli knas nånstans...

I dag har vi verkligen fått erfara att det kan bli knas!
Förra helgen hade Mathilda kompisen E på besök. Hon berättade glatt att hon blivit bjuden på L's kalas nästa helg (alltså denna..). I och med att Mathilda & L gått på samma dagis, och numera går i samma klass och leker en hel del där så räknade vi ju med att även hon skulle bli bjuden. Tänkte att det ligger säkert en inbjudan på skolan och väntar..

Det låg ingen inbjudan och väntade. Konstigt tyckte vi, men tänkte inte mer på det... I morse så berättade då Mathilda att i dag var det L's kalas och att "alla" var bjudna utom hon.. Shit vad ont det gjorde i mig då.. Alla gamla dagiskompisar som nu går i skolan tillsammans var inbjudna samt att Mathildas bästa kompis i klassen var bjuden. Mathilda var såklart lessen och fundersam över varför hon inte var bjuden. Vi med kan jag väl säga..

Vi bestämde oss för att fixa ett eget kalas idag. Det fick helt enkelt bli ett kalas för Mathildas docka Emma :) Bjöd hem mormor & morfar och så åkte vi och handlade ballonger, "tutor" och semlor..

När vi kom hem och precis hade börjat blåsa ballonger så ringde Vivi och frågade om dom fick låna med sig Mathilda upp till Barnens Djungel. Åh vad rätt det erbjudandet kom... Mathilda ville såklart hänga med. Hon blev hämtad kvart i tolv och kom hem knappt fyra timmar senare. Nöjd & glad! Som ett litet sammanträffande så hade L sitt kalas på Barnens Djungel så det fanns gott om kompisar att leka med där!

När Mathilda kom hem så var mamma & pappa redan här och vi kunde köra igång med dockkalaset *ler*
Vi fikade och hade fiskedamm.. sen fick mamma & pappa stanna kvar på middag, lekte och umgicks. Hann med att dra av ett par låtar på SingStar osså :)

I kväll har vi kollat på Mello. Ingen hit precis..

Just det, i morse var vi på gympa oxå. Melker och jag var med på uppvärmningen, sen ville han inte längre så vi skippade det och gick ut och lekte i lekparken i stället. I fortsättningen får Mathilda gå själv med pappa (eller kanske mamma..)

I morrn har vi en slapp dag framför oss. Förbaskat skönt!

Inga kommentarer: