torsdag, april 22, 2010

Kolmården

I början av året hade vi besök av våra samarbetspartners på kontoret, däribland Kolmården. Jag nappade på ett erbjudande om en helg på Vildmarkshotellet och även mamma och pappa bokade in sig på samma helg.  

Vi har hållt detta hemligt in i det sista för barnen. Jag har varit sååå prillig och sugen på att berätta flera gånger :)

I fredags lämnade vi barnen på skola och dagis utan att avslöja oss... Jag jobbade hemma och Micke var i väg och jobbade några timmar, och sen åkte han och hämtade barnen strax innan ett. Barnen blev såklart förvånade över att han kom så tidigt och undrade varför... Micke berättade att det var en överraskning och så kom dom hem till mig :)

Här hemma stod väskorna packade och barnen såg frågande ut.. Jag berättade att vi skulle bort över helgen och frågade om dom ville veta vart, eller om det skulle bli en överraskning. Dom ville veta... och dom blev jätteglada över det var till Kolmården vi skulle!

Vi åkte hemifrån vid halv två, och ungefär samtidigt åkte mamma och pappa hemifrån. Ungefär två timmar senare parkerade vi utanför Vildmarkshotellet. När vi precis hoppat ur bilen och stod och packade ur - så kom mamma och pappa och parkerade intill oss. Barnen såg lite snopna ut när dom dök upp :) Dom blev jätteglada när dom insåg att dom skulle vara med oss under helgen!

Vi gick in och checkade in. Lämnade väskorna på rummet och gick nästan direkt ner till SPA-avdelningen. Vi hade bokat en behandling för hela familjen - Stora Savannen hette den. Barnen fick bada i ett mysigt kurbad med bubblor medans jag och Micke fick ligga på varsin brits i samma rum. Vi fick varsin ansiktsbehandling. Det var okej.. inte mer än så.. Det blev inte helt avkopplande när man hörde hur barnen började lessna plus att tjejen som gjorde behandlingen på oss var sådär.. Nja, det var inte värt pengarna tycker jag.

Efter vår behandling gick vi ut och badade i de andra poolerna. Kul och mysigt!

Strax efter sju var vi färdigbadade och ombytta och gick ner och åt mat. Barnen åt buffé och jag åt Toast Skagen till förrätt och fläskfilé med potatispuré till varmrätt. Det var gott!
Barnen satt inte kvar så länge vid bordet, utan stack i stället i väg till lekrummet. Där höll de till resten av kvällen.

Natten blev lite stökig... Mathilda kunde inte sova i överslafen på våningssängen, så hon kom ner till mig så låg vi och trängdes. Sov skitdåligt.. Det gjorde även Micke.

På lördagsmorgonen vaknade barnen tidigt och ville gå in i djurparken. Jag och barnen gick ner och åt frukost strax efter åtta. Micke sov en stund till. Barnen åt snabbt och gick sen till lekrummet så jag fick sitta kvar själv och äta..

Gick sen till receptionen och frågade om man inte behövde nån form av biljett för att komma in i djurparken... Tjejen i receptionen frågade då hur jag menade, djurparken är ju stängd berättade hon. Det tog en stund innan jag förstod vad hon menade.. men när jag väl insåg det så började ögonen tåras.. Vad sjutton, här har vi åkt i väg för att få en härlig helg på Kolmården, barnen pratade om delfinerna och alla andra djur dom skulle se.. och så är parken stängd. Katastrof!

Jag har läst på Kolmårdens hemsida innan vi åkte och så här står det där;


Jag vet inte om jag är blåst - men jag förstod inte att parken var stängd när jag läste denna text.... I bokningsbekräftelsen stod "Djurparken har begränsade öppettider" och i min värld så är det inte samma sak som stängt.

Nä, fy så lessen jag blev. Kändes inte alls kul att behöva berätta det för barnen.
Det vi kunde göra var att boka in oss på WildLife Tour. Vilket innebar att vi fick gå runt med några djurskötare och titta på ett par av djuren.

Vi fick ägna förmiddagen åt bad och sen vid ett samlades vi för WildLifeTour. Det var en trevlig och intressant tur. Barnen gick i täten tillsammans med en av djurskötarna nästan hela turen. Melker träffade dessutom sin kompis Benjamin som han lekt med kvällen innan, så dom gick tillsammans.

Det var en bra tur och vi var rätt nöjda efteråt - även om det inte gick att jämföra med att få gå fritt i parken som vi hade tänkt oss. Någon delfinshow var det ju såklart inte heller..

På eftermiddagen blev det mer badande och lek i lekrummet.
Vi åt middag vid sextiden, och det blev faktiskt precis samma meny som dagen innan för min del.. Det var kvällens erbjudande.. Det var ju gott så det funkade...

Barnen åt snabbt även denna dag och drog sen till lekrummet. Nu var dom i det bemannade lekrummet och lajjade med lekvärdarna. Båda barnen blev ansiktsmålade.. inte helt oväntat :)

Mellan åtta och tio var det minidisco. Mathilda dansade i stort sett oavbrutet! Så himla kul... Fick nästan lite charterkänsla när vi satt där med våra drinkar på minidiscot :)

Jag och Melker gick upp och la oss halv tio, och Micke och Mathilda kom strax därefter.
Även denna natt blev stökig.. phew...

Söndagsförmiddagen tillbringades i poolerna. Mamma och pappa åkte hem vid elvatiden, men vi var kvar en stund till. Barnen var i lekrummet medans Micke och jag packade ihop och lämnade väskorna i bilen.

Planen var att åka till Tropicarium, men först äta lunch på hotellet. När jag checkar ut så får jag veta att restaurangen är abonnerad.. Det finns alltså ingen lunch att tillgå... Här lackade jag ur rätt rejält.. Det är ju inte direkt så att det vimlar av matställen Jag fick köpa varsin kexchoklad...

Usch, jag var rejält besviken när vi lämnade Vildmarkshotellet!

Vi åkte i alla fall till Tropicarium och gick där en stund innan vi åkte hemåt. Stannade på MAX i Nyköping och åt hamburgare innan vi åkte hem.

Vi hade en bra och mysig helg - men besvikelsen fanns där..
Jag skickade i väg ett mail när jag kom hem, och i går ringde en man upp mig därifrån.

Han tyckte det var synd att jag missuppfattat information och att jag var missnöjd. Jag påtalade att jag inte alls tyckte att jag missuppfattat information - jag tyckte den var otydlig och missvisande. Det höll han inte med om...

Jag fick lite känslan av att han som ringde tyckte "Lilla gumman.. " 
Han var förvånad över att jag fått info att restaurangen var stängd, för det hade den inte varit.. Så det såg han allvarligt på...

Han tyckte ändå inte att han kunde kompensera oss för det här, men skulle skicka nåt till barnen som plåster på såren.. Jag kände mig inte speciellt nöjd efter det samtalet...

Nåväl, det blev i alla fall en mysig och skön helg och vi tid att vara tillsammans :)

Micke fikar på balkongen

Melker vilar i underslafen

Mathilda sitter i överslafen och äter banan :)


På väg ut på skattjakt

Skatten är hittad

Delfinpuss

Trötta tigrar

Söt zebra

Här var det grillad korv-paus

Noshörningsmamma med barn

Kul jobb...

En butter apa...

... en glad apa...

Bad!


Tittut
2 kommentarer:

Monkan sa...

Jag skulle inte heller ha fattat att parken va stängd.... Trist!
Men låter ändå som ni hade en mysig helg.
Kram kram

Ullies sa...

Jag hade inte heller fattat att parken va stängd faktiskt. Dåligt att han som ringde inte kompenserade er tycker jag. Dock har du lagt upp fina bilder :-) Kram !