lördag, februari 11, 2012

Berlin dag ett

Det blev en lite knölig natt. Resfeber och rädsla att försova mig.. Gick till slut upp halv sex.

Tjugo över sex skjutsade Micke & Mathilda upp oss till Arlanda. Checkade in och lämnade bagage och in i avgångshallen. Köpte varsin macka och åt lite av innan det var dax att bege sig mot rätt utgång.. Skulle bara gå på toa först. Är det nåt Arlanda är dåliga på så är det toaletter.. Det är jämt sån jäkla kö (och ändå lär man sig aldrig...). Dessutom gick tre tonårstjejer in före oss.. Det känns som att sminkning var vad dom ägnade sig åt...

Vi fick bråttom och så var det längre än väntat till utgången.. Kom fram med andan i halsen.. Väl ombord på planet så andades jag in ett dammkorn eller nåt... Fick sån jäkla hostattack.. ståendes i mittgången med folk framför och folk bakom och väskor i båda händerna. Tårarna tokrann... Vidrigt! Kunde inte prata med Melker dom första tio minuterna.. Skitjobbigt! Plus att man känner att folk runt omkring tittar snett på den där som bara sitter och hostar oavbrutet.. Phew. Dålig start!

Planet blev 40 min sent, då vi inte fick lyfta på grund av att det snöade i Berlin. När vi väl kom upp i luften gick det rätt snabbt.. Drygt en och halv timme. När vi landat och stod och väntade på att gå av fick Melker en rundvisning i flygplans"köket". Spännande!

Vi fick våra väskor rätt snabbt och letade sen upp en buss. Melker blev lite orolig då jag inte hade full koll på läget, och inte kunde förstå alla skyltar. Berlin var ett dåligt land tyckte han..

Vi hoppade av bussen vid Brandenburger Tor och gick in på Dunkin Donuts och fikade. Sen var Berlin bra igen :) Konstigt bara med alla skolbarn som kom in och köpte en låda var med sex Donuts till lunch. Det var konstigt tyckte Melker (och jag håller med..)

Vi gick sedan Unter det Linden ner till Alexanderplatz. Kallt som sjutton! Där blev vi stående ganska länge för att invänta Marianne.

När vi hade träffats så gick vi in i en galleria och åt lunch. Spaghetti carbonara och pizza delade vi på. Gott!

Åkte sen tunnelbana till Svenska Skolan där vi hämtade Tiger. Sen gick vi hem och tog det lugnt på eftermiddagen och kvällen. Vi var rätt trötta...

3 kommentarer:

Sabina sa...

Ojoj vilken start, nu hoppas jag fortsättningen har gått bättre;)
Kramkram

Mon sa...

Men oj vad stressigt det lät.. Och jobbigt med hostattacken där!

Sandra sa...

Ja uj uj.. det var en jobbig start!
Såna där hostattacker är inte att leka med...

Kram!