lördag, april 14, 2012

Snö..

I morse vaknade vi upp och tittade ut..

Snö? Nu? Ja.. tydligen...

Det positiva är ju att man slapp dåligt samvete för att man stannade inne hela dagen.. Annars kanske jag hade kännt mig tvungen att rensa i trädgården eller nåt sånt...

Mathilda har varit jätteskruttig hela dagen, feber och ont i halsen. Mest legat på soffan hela dagen..
Melker har varit hemma hos en kompis, Micke har varit och storhandlat och jag har stått i köket...

Hade bestämt mig för att INTE baka i helgen, men med det här trista vädret så fick det bli bakat ändå... En varsin bit Kardemummakaka till kaffet kunde vi väl ändå få unna oss.. så en kardemummakaka blev det. Sen så gjorde jag ett mandelbröd som jag läst om i en LCHF-tidning. Det blev rätt konstigt.. Har oxå gjort fibermuffins, som blev rätt ogoda.. Lyckat :)

Gjorde oxå en omgång hommus, en vitkålssallad och en rejäl laddning med Bouef Herngren. Förmodligen världens godaste gryta!

Till middag åt vi "Krämig kyckling i ugn" (oxå ut LCHF-tidningen). Jag är egentligen emot LCHF  som "diet", men vissa recept kan jag tänka mig.

Däremot GI tycker jag är mer okej, och nu har jag planerat mat för dom närmsta två veckorna och då utgått från boken GI för barn. Det ska bli lite mer nyttigt här i huset framöver.. för allas bästa.

Just det, Monica var ju förbi med en försenad present till mig idag! En fin ljusstake. Tack återigen kompis ♥

I morgon har vi INGET planerat Skönt!

2 kommentarer:

Sabina sa...

Jösses så duktig du varit i köket, även om fiber muffinsen blev lite ogoda ;)
Det var ju säkert i te ditt fel, det hörs ju på dom "fiber" muffins att dom inte är goda. Muffins ska vara feta, kladdiga och sockriga ;)

Anyway, bra jobbat bruden!!!

Stackars Matilda, hoppas hon mår bättre snart, annars vet ju jag att det tydligen går streptokocker nu:(

Kraaaaaaaaam

Josse sa...

Hihi, ler lite åt det inte jättelyckade bakandet ... Känner igen mig! När ni i sthlmstrakten fick all den där snön häromdagen, sken solen på barmark här i östergötland. Fast några upp-piggande hagelskurar har vi fått! Kram!