söndag, september 09, 2012

Fullt ös i helgen

Den här helgen har varit fullsmockad.. och jag vill poängtera att det inte är jag som har planerat den.. Annars brukar det ju ofta vara så att jag vill hinna mycket - och mannen får bromsa mig..

I går förmiddags tog jag mig äntligen igenom pappershögen som blivit lite lidande sen jag började jobba.. som tur var så hittade jag inte så många obetalda räkningar..

Sen stressade jag upp till Maxi för att köpa present till morfar/gammelmorfar som skulle firas. Hem och hämtade familjen och så vidare till Sigtuna. Där samlades vi på Farbror Blå och åt en mycket god
lunch tillsammans med morfar. Trevligt!

 
Urgod röding på Farbror Blå

Efter lunchen fortsatte vi in till Stockholm för några timmars shopping. På vägen in fick vi nys om ett Skylanders-event i Kungsträdgården, så vi började med att gå dit. Där var det rätt lång kö, så Mathilda och jag gick upp till Gallerian och började shoppa medans killarna stannade kvar på eventet.

Mathilda köpte ett par tights, en klänning, örhängen och två par skor. Själv köpte jag mig en ögonskugga. Såg absolut inga kläder alls som var fina.. typiskt!

Sammanstrålade med Melker & Micke som köpt skor och tennisgrejer. Sen gick vi iväg till Fridays och åt middag. GOTT!

Hem och bums isäng.. La oss strax efter nio.. urskönt!
Jag kunde dock inte somna direkt och gick upp en stund och drack te innan jag la mig igen..

I morse vaknade vi halv åtta av att telefonen ringde. Man blir ju skiträdd när det ringer sådär på morgonen.. Vad har hänt?

Det var en kompis till Melker som ville leka... Melker ringde upp honom senare, och precis som jag misstänkte så hade föräldrarna sovit och han ringde utan deras vetskap..

Melker lekte med kompisen hela dagen, och Mathilda hade Johanna här. Själv åkte jag till tippen och slängde skräp, var på Plantagen och handlade höstblommor och så var jag på Maxi och handlade mat.

Sen var det dags för simning för Mathilda. Det gick bra för henne och hon kändes mer taggad än förra gången. Roligt!

Efter simningen åkte vi hem till Mickes arbetskamrat var på jag på väg att skriva.. men nu är det ju faktist även min arbetskamrat.. Nåväl, vi åkte till Eva i Riala. Där fick barnen äntligen klappa kaniner.. och bekanta sig med fåren och så bjöds vi på hamburgare. Mycket trevligt!

 
Söt kanin
 
 
Fårskocken
 
 
Melker & kanin
 
 
Fick med oss en påse med urgoda nyplockade tomater hem!


Dock mådde Micke inget vidare, och gick och la sig direkt när vi kom hem. Han blir hemma i morgon..

Japp, det var vår fullspäckade helg det. Mathilda var så urnöjd med helgen! Hon tyckte häromdagen att ALLT är så tråkigt och då var det kul att få en riktigt kul helg.

Just det, Mathilda har ju hunnit med att vara vegeterian sen sist oxå. Två och en halv vecka blev det! I dag bröt hon det...

6 kommentarer:

Marianne sa...

Låter som en trevlig helg.
Ja, nu har hon ju provat på hur det är att vara vegetarian i alla fall :)

Mon sa...

Fullspäckat verkligen men kul grejer lät det som så då e d ju ok. :)
Hoppas du trivs bra på nya jobbet!!! Kram

Forshällen sa...

Skönt att det stannade där. Min dotter har varit vegeterian i 11 år nu, så jag har rört i grytorna med både höger och vänster hand ganska länge. Ibland är det svårt med både variation och inspiration när allt liksom ska lagas i dublett!

Hoppas allt är bra med dig.

Josefina sa...

Ibland blir det intensivt! Vet hur det är. Rödingen ser jättegod ut. Och vilka söta djur! Kram!

Sandra sa...

Mamma:
Japp :)
Om hon ska bli det igen, så måste vi nog vara mer förberedda...

Monica:
Jag trivs förträffligt!

Forshällen:
Ja.. det var skönt :)
Allt är bra - men jag saknar er och jag saknar OSS som grupp.. Buhu...

Hur är det med dig?

Josefina:
Den var vansinnigt god!

Kram på er alla!


Sabina sa...

Oj oj fullrullekanelbulle!!
Äkte att hon provade iaf. Hur kom det sig??
Jag har alltid tänkt att det inte skulle vara mågon sport för mig eftersom jag inte gillar kött särskilt, men jag gillar ju inte fisk heller så då skulle det ju bli väldigt mycket konstigt som bönor och linser å sånt som jag måste äta, vilket har fått mig att låta bli.

Hoppas Micke blev bättre snabbt.

Fina bilder som vanligt.

Kraaaaaaam