söndag, juni 23, 2013

Eken Cup

Helgen efter skolavslutningen så var det dags för Mathildas första Eken Cup. Det jag hade hört om Eken var regn, regn, regn och så lite lera....  Det slapp vi helt! Det har varit soligt och mestadels varmt.. Jag blev till och med brun!

På lördagen åkte vi hemifrån strax efter tio. Veronica & Thyra åkte med oss. Tjejerna spelade två matcher, första matchen not Skuru IK 2 vann dom med 15-1. Andra matchen mot Sollentuna HK förlorade dom med 7-11.

Vi var hemma igen runt sextiden.

Krigsmålning inför matchen
 

Lunchpaus i ett tält som vi lånade..

På söndagen fick vi lite sovmorgon, och åkte hemifrån runt tolvtiden. Även denna dag åkte Veronica & Thyra med oss.

Denna dag förlorade tjejerna första matchen mot Silwing/Troja med 12-6 medans de vann andra matchen mot Huddinge HK med 7-11.

Var hemma runt sex även idag. I och med att vi skulle åka hemifrån tidigt på måndagsmorgonen och Veronica inte skulle åka med oss, så fick Thyra sova här.

Laddade för dag två
 

Uppvärmning
 
Glädje efter vinsten

På måndagmorgonen åkte vi redan strax efter sju. Vi hade ytterligare två tjejer med oss, Olivia & Alexandra. Det var fnittrigt och tjattrigt i bilen vill jag lova :) Men tjejerna hade roligt!

Matchen på morgonen spelades mot ett finskt lag, HC HIK. Den förlorade tjejerna med med 11-3, och gick därmed vidare till B-Slutspel.

1/8-finalen spelades mot Vallentuna. Där vann tjejerna stort - 12-2 - och var därmed vidare i 1/4-final. Där mötte dom ännu ett finskt lag, IF Helsinge Atlas. Även här vann dom stort - 19-5. Det innebar att det blev en dag på Eken även på tisdagen...

Mathilda under uppvärmningen

På tisdagen åkte vi hemifrån runt nio, samma gäng som på måndagen.
Semifinalen spelades mot finska Kyrkslätt IF. Det var en hyggligt jämn match till en början, eller det var det iofs ända in i det sista. Men i början av matchen ramlade en av tjejerna i laget så illa, att hon bröt handleden, och det skapade väl en del oro i laget. Matchen slutade 13-11, och därmed var Eken Cup slut för tjejerna. Mycket besvikelse och tårar till en början.. men det gick över...

Jag och tjejerna i min bil stannade kvar ett par timmar för att se finalen spelas. På vägen hem stannade vi på Max i Upplands Väsby och fikade lite. Var hemma runt fyra.

På kvällen var jag och Veronica på en mycket trevlig fest hos Sabina som fyllde 40 år.

Inga kommentarer: