tisdag, juli 30, 2013

Köpenhamn

Kom på att det vore väl kul om vi gjorde någon liten resa på vår semester, och så satt jag och bläddrade i Family Living eller om det var Mama.. Där fanns ett reportage om Köpenhamn och så kom jag på att det verkade ju trevligt och så kollade jag lite priset och la fram det hela för Micke - och vips hade jag bokat en liten resa :)

I och med att vi bara skulle vara borta två dagar, så var det lite kort för att sitta och bila ner - och tåg var ju hyfsat billigt, så jag bokade en tågresa för under 2 000:- för hela familjen tur och retur. Lite lagom pris.

Förra torsdagen åkte vi då iväg. Mamma var snäll och skjutsade oss till stationen då bussarna var dåligt synkade med SJ-tåget. Åkte sedan med SJ-tåget in till Stockholm, det brukar ju vara så smidigt då man hamnar på rätt plats med en gång.. men så var det inte denna gång. Vi fick gå både upp och ner innan vi hamnade på rätt spår. Dåligt skyltat var det oxå, tur att vi hade gott om tid..

Vi fick platser runt ett bord på resan ner, vilket var kanon. Resan ner tog knappt fem och en halv timme och gick överraskande fort. Vi hade med lite mat och fika, och filmer laddat på iPaden så det gick ingen nöd på oss. Även om det var lite rastlöst på slutet..

Står på Märsta Station och väntar  på tåget
 
Bullfika på tåget
 
Melker hittade värsta braiga platsen
 
Myys
 
 
 
 
 
När vi klev av tåget i Köpenhamn var det drygt 500 meter att gå till vårt hotell. Scandic Köptenhamn. Vi checkade in och gick upp på rummet och lämnade av väskorna. Efter en kort paus gick vi ut och kollade inte stan.. Gick på Ströget och kollade lite i affärer och småshoppade lite. Sen blev det akut hunger (Melker däckade totalt...) och vi fick efter en stund bord på en restaurang som såg lite mysig ut.. men det var ett dåligt bord - eller rättare sagt två bord med en stolpe mellan, bordsgrannarna rökte, servitriserna verkade inte bry sig direkt och väldigt många satt och bläddrade i sina menyer. Så ganska snabbt insåg vi att det här kommer att ta lång tid, det kommer inte att funka för Melker.. så vi reste oss och gick - och hamnade på MAX :)

Det var precis vad Melker behövde, för efter det kvittrade han igen. Men vi var rätt trötta och slitna så vi återvände till hotellet och tänkte att vi tar nån kaffe och efterrätt på hotellet. Nitlott...

Fick vänta en stund på bord, servitören var lätt förvirrad och utbudet var minimalt och svindyrt. Men jag tog i alla fall en pannacotta (för 90 DKK). Fick in den efter ca 20 minuter.. totalt smaklös. Trist!

Runt tio gick vi upp på rummet och gjorde oss klara för att gå och lägga oss. Kunde konstatera att det var snålt med kuddar också..  En var fick man..

Paus på rummet. Cool tapet!
Hela hotellet var nyrenoverat och snyggt inrett.

Vi sov ganska okej och vaknade väl strax efter nio nån gång. Gjorde oss klara och gick i väg och åt frukost. Frukosten var ganska okej, men jag saknade all fräsch frukt och grönsaker som hör till en frukostbuffé. Det var ganska skralt utbud på den fronten...

Gomorron ♥
 
 
Melle äter frulle
 
Efter frukosten vandrade vi i väg mot Tivoli. På vägen dit stannade vi och köpte vatten. Då stötte jag på mamma, pappa och brorsan :)
 
 
När vi kom fram till Tivoli var det bara att gå raka vägen in, då jag förköpt biljetter på nätet. Smidigt!
Tivoli var fantastiskt vackert!
 
 
 
 
God glass hade dom också :)
 
Mathilda är rackarns modig. Ingen annan vågade åka - så då åkte hon själv!
 
Glass- och sockervaddspaus
 
 
På piratskeppet i bakgrunden åt vi middag
 
 
 
Vi gillade Tivoli väldigt mycket. Förutom att det var väldigt vackert så var det roliga attraktioner, imponerade många bra matställen (utan köer), fräscha toaletter (utan köer) och överlag väldigt, väldigt trevligt!
 
Våra favoriter i åkväg var Rutschebanen, Minen och Odinekspressen.
 
I entrépriset så ingick en varsin matkupong och vi valde att köpa mat på Italia 2Go. Det som ingick var en Pizzaslize, men jag tycker att det var fel att kalla det Pizzaslize. Det var en hel pizza i lite mindre modell, så veks på mitten och sen delades och las i papper så att man enkelt kunde äta den on the go. Riktigt god pizza, men jag orkade bara halva...
 
Till middag åt vi på Pirateriet. Där åt vi varsin köttbit med pommes. Barnen åt revbensspjäll. Gott! Ett plus var att vi fick maten oerhört snabbt!
 
Tivoli hade öppet till 0:30 - men vi orkade faktiskt inte var kvar så länge. Vi gick hem 23:45... Men innan vi gick hem så köpet jag och Mathilda varsitt fruktspett. Man fick välja fem frukter och vad den skulle toppas med. Urgott!
 
Bilden vägrar att vända sig åt rätt håll...  
 
Just det.. en sak glömde jag ju... Jag och Melker skulle åka Rutschebanan tillsammans, och var nästan framme.. Då känner jag nåt i håret... en fågel sket mig rätt i huvudet... Fy fan så vidrigt!
Fick be om papper och torka bort så gott jag kunde, men Melker ville inte att jag skulle åka med honom, så han åkte själv. Jag gick och "duschade" på toaletten så gott det gick...
 
När vi kom tillbaka till rummet somnade vi gott...

5 kommentarer:

Vera sa...

Vilken härlig resa!
Måste ta ett tivolibesök någon gång.
Förstår att ni måste varit trötta när ni kom hem,
sol, gå och karuseller sliter, men kul är det :-)
Kram!

Mon sa...

Härligt att komma iväg så där lite spontant.. Tivoli är riktigt mysigt!

Josefina sa...

Ser helt underbart kul och mysigt ut! Mathilda var verkligen modig som åkte slänggungan högt där uppe - och själv dessutom! Kramar!

JoVi sa...

Heeeeeeeeeeej! Det var länge sen jag tittade in här! :) Hopppas allt är bra med er, ska ta och läsa i kapp snart :) Det verkar så kul att bo nära "världen" som ni gör, för oss är det resan från norr som är den dryga och dyra :( Men, så går det väl när man ska envisas med att bo i norrland ;) Kram på er!

Camillas dagar sa...

Åh, vilken alldeles fantastisk tripp! Tivoli är supermysigt! Fint hotell ni hittat också. Myspys!
Kram!