lördag, september 07, 2013

Livet just nu

Det rullar på kan man säga... Den här veckan är tokig!

I våras ville Melker börja på gymnastik, så vi anmälde honom till det... Men det brukar ju vara lång väntan.. så vi anmälde även till Cirkus som alternativ..

I somras upptäckte Melker BMX och blev frälst... så nu tränas det måndag och torsdag. Sista helgerna i september ska han tävla.. varje helg...

Så var det dags för höstterminen att kicka i gång, då kom en kallelse från Cirkusen. Melker blev eld och lågor... Måndagar 16-17:30 - BMX'en är 18-19... Han vill så gärna gå på båda, så vi testar..

Dessutom tränar Mathilda handboll 18:15-20:00

Blev till att kasta om i jobbschemat. Så i måndags åkte Micke iväg med Melker på både cirkus och BMX - medan jag tog Mathilda till handbollen plus att jag fixade hemma med mat och matlådor... Vi äter enligt ISO-dieten sen ett par veckor tillbaka så det är många matlådor som
ska förberedas varje dag...

Melker tyckte det var skitkul med cirkusen, och det funkade med BMX'en. Den stora tröttheten kom dagen efter...

På tisdagen var det föräldrarmöte i Melkers klass, och det fick Micke gå på, medan jag var hemma med barnen. Det hade varit ett bra möte.

På onsdagen hade vi utvecklingssamtal med Mathilda direkt efter jobbet. Det fick finfint! Sen hem, äta middag, skjutsa Mathilda till handbollen, åka på föräldrarmöte i Mathildas klass (phew...) och sen hämta upp Mathilda från handbollen. Avslutade dagen (kvällen) med att jobba lite...

På torsdagen var tanken att jobba sent, men Vera var i behov av barnvaktshjälp så jag prioriterade det. Micke och Melker åkte på BMX och jag och Mathilda åkte till Sigtuna och passade Esther & Lucas medan Vera var på föräldrarmöte. Vi lekte och busade - och pluggade in Mathildas geografi-läxa :) Läxförhöret gick finfint - Mathilda fick alla rätt på Norrlands geografi!

I fredags morse skulle Micke ha åkt till Visby direkt på morgonen, men fick styra om det till en eftermiddagsflight i stället. Mer om det sen...

Jag och barnen var alltså själva på fredagskvällen. Det var en rätt pustig kväll.. jag var lite stressad och skulle styra med middag och macaronsbak samtidigt dom jag hade en otålig son... Men det fick bra ändå till slut!

I dag har vi haft mamma & pappa på fika först. Sen åkte vi till Bromma Blocks för lite snabbshopping innan vi hämtade upp Micke som kom hem från Visby.

Nu i kväll har jag varit en stund på en "Hej Då-fest" för en arbetskamrat som ska flytta till Skåne, och i morgon ska vi upp till Maxi allihopa. Det är 20-årsjubileum så det ska kalasas lite :)

Åter till Micke då... Det hela började i början av sommaren. Micke säger till mig att det känns som att han har typ astma eller nåt.. Jag tycker han överdriver. Du är nog bara otränad typ...

Så en dag i juni så cyklar han till jobbet, och blir väldigt väldigt trött. Så han går av cykeln och sen ligger han på marken... Han svimmade av en stund... Kommer sen till jobbet och mår illa och är lite skakig...

Vi skickar honom till företagshälsovården. Dit åker han några dagar senare. Allt ser bra ut med lungor och så, men det finns misstanke om nåt på hjärtat så en remiss skickas till Stockholm Heart Center.

Sommaren går och han är okej. Vi börjar med dieten och han säger att det känns lättare att cykla. Han får sin tid till Heart Center, och dagen innan han ska dit pressar han sig vid en cykeltur till jobbet... och svimmar igen.

I början av augusti har han tid på Heart Center och där ska det först göras ultraljud, och sedan arbets-EKG. Nåt arbets-EKG blir det inte tal om... han är i för dåligt skick... Det visar sig att han har en förkalkad aorta-klaff... Jaha, vad händer nu?! Vi googlar och läser på... det känns inte alltför positivt. Men inte ska man googla heller.. Vi får vänta och se helt enkelt.

Han fick ny läkartid några veckor senare, och fick då veta att operation är det som måste ske. Remiss skickades till KS, och tid dit kom några dagar senare. Redan samma vecka skulle han dit (alltså i fredags och därav den framskjutna resan till Visby).

På KS fick han info om operationsalternativ och så vidare. Han fick även veta att det kan vara så att förkalkningen spridit sig upp i kroppspulsådern och kanske behöver en bit av den också bytas..

Förkalkad aortaklaff får i stort sett alla, men då i typ 80-årsåldern... Mickes förkalkning beror troligtvis på en medfödd missbildning i hjärtat.

Nästa steg bli skiktröntgen och efter det kommer hans fall att tas upp den 20/9 och troligtvis blir det operation rätt fort efter det...

Ja, vad ska man säga?! 2013 är inte vårt år... inte på ett endaste sätt...

Tårarna, nu kommer tårarna... 

5 kommentarer:

Josse sa...

Åååh! Så himla dumt, jobbigt, tråkigt!! Jag skickar så mycket styrka jag bara kan! Det kommer gå bra! Men fy 17 för livet ibland.

KRAM!!!

Mon sa...

Vi får hoppas detta 2013 är slut snart & bara önska att 2014 blir så mycket bättre!
Jag är övertygad om att allt kommer gå bra med mannen. Ska hålla alla tummar!!!
Kram på er!

PS. Duktiga ni är som äter all den där nyttiga maten!!!!

Vera sa...

♡♡♡
Tack för hjälpen mitt upp i allt.
Det måste ordna sig.
Skit 2013...
Kram!
♡ ♡ ♡

Hannah sa...

Fy va trist Sandra *kramar om* 2014 måste ju bara bli ett höjdarår!
Hoppas han får tid rätt snabbt och att allt kommer att gå toppenbra.

kram Hannah

Hanna L sa...

Usch då. Sjukdom är ju aldrig roligt. Hoppas att allt löser sig till det bästa.