torsdag, juli 24, 2014

London

Pappa hämtade upp oss strax innan fyra. Skönt att hänga runt lite på Arlanda innan vi skulle åka..

Incheckning och säkerhetskontrollen gick rekordsnabbt.

Vi köpte böcker, färdkost, växlade pengar och fikade innan det var dags att gå till gaten.
När vi kom till gaten fick vi info om att de behövt byta till ett mindre plan och att vi därför var överbokade med 24 pers... Fick erbjudande om att stanna kvar en natt på Arlanda och flyga på tisdag morgon istället. Vi skulle få 500 euro var för det, och det kändes ju lockande... Men vi hade så pass kort om tid i London så vi hoppade...

När de fått tag på 24 frivilliga, så kunde vi boarda. Var lite orolig över ny placering, jag behövde sitta vid mittgången - men tack och lov behöll vi våra platser. Det gick bra att flyga även om jag var stel och öm i rumpa och mage när vi landade...

I London tog det lite tid att gå från terminalen till säkerhetskontrollen, och även säkerhetskontrollen tog lite tid. När vi väl kom till bagagebandet så snurrade våra väskor runt där..

Jag brukar vara "reseledare", men den här gången var jag inte jätteförberedd.. Jag hade kollat upp tunnelbanan, men inte nåt mera.. Förra gången vi åkte så bodde nära Paddington, och kunde då åka Heathrow Express. Nu skulle vi behöva göra flera byten om vi valde den.. så därför tog vi tunnelbanan - då skulle vi bara behöva göra ett byte. Just denna dag var det tågbrist.. så vi fick vänta länge på tunnelbanan - och när den kom var den smockfull - och supervarm...

Tog ca 45 minuter in till city där vi bytte tunnelbana. Jag hade först kollat upp närmsta stationen, men sen läst på Hotels.com att närmsta stationen var en annan.. så vi siktade på den.. DUMT! När vi kom ut från den stationen visade det sig att vi hade 3,3 km att gå.. varmt, trötta och med resväskor..

Vi var framme och incheckade strax innan midnatt. Hungriga var vi oxå.. så det blev roomservice.. 0:30 fick vi våra sandwich...


Dag två började vi med att gå i väg och äta frukost. Hade sett att det fanns ett Pret A Manger på andra sidan bron, så vi gick dit.

Bara en bit från vårt hotell så låg denna bro över Themsen, där man såg Big Ben

På väg över bron stannade vi och fotade London Eye

Frukost på Pret ♥Efter frukosten gick bort mot Victoria Station för att leta upp platsen vi skulle samlas på inför Harry Potter-turen. När vi hittat den hade vi lite tid över, så det blev till att kolla i några affärer - och äta lunch.. Det blev visst på Pret det också :)

Obligatoriskt London-foto. Check!

Fint hus på Victoria Street

Vid halv två ställde vi oss i kön för bussen som skulle ta oss till Harry Potter Warner Bros Studio Tour. Tyvärr var bussen försenad på grund av en olycka, så det blev närapå en timmes väntan.. Sen tog det ca 1,5 timme att åka ut till Leavesden där studion låg.

Bussen vi åkte i

Framme!

Jag har inte sett Harry Potter-filmerna, men det har resten av familjen gjort. Det var oerhört mäktigt att gå runt i miljöerna där de spelat in filmerna, och se en massa saker som använts i filmerna. Samt att se hur de gjort med en massa specialeffekter.. Micke och barnen testade på att åka kvast och fick coola filmer inspelade... 

Vi var mycket nöjda med att ha fått tag på biljetter till detta till slut. Det var på håret... jag köpte biljetterna samma dag som vi åkte. Det var slutsålt på de flesta ställen...

Turen tog ungefär tre timmar, och avslutades såklart i en souvenirshop.. Handlade lite innan vi åkte med bussen hemåt. 

Skrubben under trappan som Harry Potter bodde i

Den stora matsalen

Professor Dumbledore

Professor Dumbledores rumMelker och Mathilda i nattbussen 

Mathilda utanför Privet Drive 4 - där Harry Potter bodde

Bron som ledde till Hogwart

Hagrids motorcykel

Hogwart

Mathilda framför Hogwart


På väg hem från bussturen så stannade vi till på en pub och åt middag. Sen gick vi trötta hemåt till hotellet.

På onsdagen vaknade jag och hade riktigt ont... inte roligt, men bara att bita ihop. Vi gick återigen till Pret och åt frukost... Sen skulle vi åka HopOnHopOff-buss och valde mellan tre olika bolag, och valde till slut Golden Tours - då dom var dom enda som kommunicerade att de hade 48h och dessutom kommunicerade priset..


Vi hoppade på en buss, och kom sen på att det var fel rutt.. så vi tänkte att vi går av vid Whitehall-stoppet.. Men stoppet ropades aldrig ut, och vi missade att gå av.. Hmm... Fick gå av vid Trafalgar Square och gå ned tillbaka till Whitehall i stället.Hoppade sen på rätt buss, och åkte med den nån timme. 
Vid London Eye skulle vi byta buss igen för att ta oss upp till Piccadilly Circus och hade då bestämt oss åka den röda rutten... Vi väntade, och väntade.. till slut kom den blå rutten och tjejen som sålde biljetter sa att vi lika gärna kunde åka den. Den gick också till Piccadilly... vad hon inte sa var att den tog en sväng runt Victoria Station som tog en timme extra... Suck! 

Hursomhelst så kom vi till slut fram till Piccadilly där vi gick av. Gick till Caffe Concerto där vi tog Afternoon Tea. Och sen gick vi och shoppade lite på Regent Street och på Oxford Street. Mathilda köpte kläder på The Sting (har jag för mig...) och så ett par Nike Air på Niketown. Melker köpte kläder och en väska på GAP och så några leksaker på Hamleys. Micke köpte också kläder, och jag köpte en ny Desigual-väska.

Vi gjorde våra egna Magnum-glassar på Selfridges och sen avslutade vi med middag på Pizza Hut. Tog tunnelbanan till hotellet.

Afternoon Tea

Obligatorisk bild... Piccadilly Circus

Melker och världens längsta man

En timme var vi inne på Hamleys... mycket att titta på...

Magnum firar 25 år

Egendesignad Magnum

Mumsig pizza

Kvällsgodis på rummet

Melker visar upp inköpen...

Sista dagen äter vi återigen på Pret. Varför byta?
Tanken sen är att vi ska ta HoHo-bussen till Buckinghamn Palace för att se vaktombytet... Men se där går vi bet... Vi väntar, och väntar... men ingen bussjäkel... Så det blir till att gå. Vi kommer fram och hinner se ryggarna... suck!

Men vi väntade kvar och såg sen när de gick tillbaka.. tur det! Sen pausade vi lite i St James Park och tog lite fika där. Tanken var att hoppa på en HoHo-buss och åka en vända.. men vi var totalt oflyt. Inte en enda buss dyker upp. Gissa om jag var arg?!

Så det blev till att gå tillbaka till hotellet för att hämta väskorna. Vi åkte till flygplatsen ganska tidigt.. var osäker på hur det skulle vara med tågen och så, men det flöt på bra. Så det blev tre timmars väntan på Heathrow, men det gick bra. 

När vi skulle boarda så var planet sen.. dom hade blivit tvungna att byta plan.. igen! Tack och lov blev vi bara drygt 20 min sena. Flygningen gick bra - och vi var hemma runt halv tolv!

Nöjda med vår resa, men jag hade såklart gärna sluppit ha ont.. det drog ned humöret lite... 

Väntar på bussen....


Lite vaktparad...

Framför Buckingham Palace

St James Park

Lässtund i parken

Westminster Abbey


Jodå.. jag var med på resan :)

Tunnelbane-byte på vägen mot Heathrow

1 kommentar:

Mamma sa...

Tur att ni fick en någorlunda bra tur ändå. Trots allt oflyt. ❤️❤️❤️