lördag, december 27, 2014

Julbordshelg i Tällberg

För tredje året i rad bar det av upp till Tällberg andra helgen i december. Barnen gick i skolan på fredagen, så vi kom i väg strax innan tre.

Det blev en liten felkörning på vägen upp.. vi satt och pratade och hux flux missade vi avfarten i Gävle och fick åka typ 20 minuter innan vi kunde vända igen...

Vi var framme i Tällberg strax innan sju. Då hade de andra (mamma, pappa, Sandra, Nicklas, Max & Mio) varit där ett par timmar. De hade hunnit med att vara på spa-behandligar och badat i poolen.

Vi åt middag, som tyvärr var sådär. Vi fick samma virriga servitör som förra året - vilket drog ned betyget på Åkerblads en del - även i år...

Efter middagen gick Micke & Melker och Nicklas & Max och badade. Sandra var på rummet med Max och vi andra tog efterrätt. Sen gick vi ner på vårt rum. Vi bodde i en friliggande byggnad detta år, i ett mysigt litet rum. Mamma & pappa kom in till oss och drack lite champagne. Skickade ett meddelande till Nicklas om att dom kunde komma in.. 

Nicklas ringde strax därefter och meddelade att både han och Sandra hade kräkts... så de övervägde att packa ihop och åka hem. Var rädda att det var magsjukan och att sitta instängda på ett litet rum med två små barn och att dessutom vara kräksjuka. Runt halv elva packade de ihop och åkte hemåt.. Det blev väldigt snopet och abrupt.. De kom hem ordentligt och som tur var så var det ingen riktig kräksjuka, utan de måste ha fått i sig nåt dåligt...

Lite kusin-bus hanns med i alla fall

Gottebordet

Kusinerna i poolen

Det var lite skillnad på snömängden mot tidigare år.. men lite snö på backen var det i alla fall.

Vi var rätt missnöjda med vårt rum förra året, och fick kompensation i år. 
Minisvit med öppen spis, och med champagne och snacks som väntade på oss när vi kom.


På lördagen åt vi frukost i lugn och ro, och sen slappade vi en stund. Melker hittar kompisar överallt och hittade kompisar på hotellet att spela pingis och biljard med, så han gick lite fram och tillbaka mellan rummet och huvudbyggnaden. Roligt!

På förmiddagen gick vi ut på julmarknaden. Det var toppenfint väder med ett lätt snötäcke och solsken. Underbart!Vi gick upp till Greens Hotel och fikade där, och blev sittandes ganska länge. 
Sen gick vi ner till kaffestugan där vi åt lunch, gulaschsoppan som vanligt :)

På eftermiddagen badade vi, men det var väldigt mycket folk i badet då - så vi blev inte så långvariga. 

På kvällen åt vi julbord. Det var väldigt bra i år! 
Efter julbordet gick vi ner och badade. Då var det bara vi och tre till i badet - mycket trevligare :)

På söndagen åt vi frukost, och efter det packade vi ihop och åkte hemåt. Melker skulle vara matchknatte på herrarnas handbollsmatch, så vi behövde vara hemma till tre.

Var väl hemma kvart i tre ungefär, så vi hann softa en halvtimme innan det var dags att åka till Vikingahallen. Melker var lite spänd... men att vara matchknatte var det roligaste han gjort sa han efteråt :)

Melker springer in på handbollsplanen med en av a-lagsspelarna inför matchen mot Aranäs

Inga kommentarer: