söndag, maj 07, 2006

Första veckan med ombytta roller...

I tisdags var det dax... då var det skiftbyte här hemma!
Det var ruggigt svårt för mig att slita mig hemifrån på morgonen... Även om det kändes spännande och skönt att komma i väg, så kändes det konstigt att min mammaledighet nu var över.

Resan mot jobbet började inget vidare. Till att börja med var det kö redan från vägen här utanför. Bilen behövde tankas, så jag åkte till JET. Stannade till vid en pump och klev ur bilen, då ser jag att hela stationen är avstängd. Suck! Det var bara att hoppa in i bilen och styra över till OK i stället. Där gick det ett par minuter extra... När jag sen kom ut på E4:an fick jag nästa "chock"... Det var kö redan från Märsta-påfarten.. Så jäkla irriterande! Det gick segt som sjutton hela vägen in till Solna. Tog 1 timme och 10 minuter. Ångrade nästan genast att jag tagit bilen. Min tanke är att jag ska åka pendeltåg framöver, men tänkte ta bilen första veckan..

Kom i alla fall upp till receptionen på ICA 08:55, så jag kom i tid som tur var :) Hade varit lite pinsamt annars... Chefen kom och hämtade upp mig och de två andra som började samtidigt, och vi började med att fika :)
Arbetsplatsen är ny för mig, och tjänsten är ny - men jag känner väldigt många av mina blivande arbetskamrater så det känns bra. Det var en himla massa hälsande och välkommen tillbaka. Jättekul :)

Första dagen ägnades mestadels åt praktiska saker som att få passerkort, dator och telefon att fungera. Jag tänkte inte så speciellt mycket på familjen under dagen - men sen när det var dax att åka hem... Då kom allt över mig och jag började nästan gråta! Det kändes så himla jobbigt att tänka på att jag ska jobba och vara borta hela dagarna och bara få träffa barnen en liten stund på kvällen.. Det är ju en stor omställning...

När jag kom hem och träffade barnen så kändes det mycket bättre, och efter nån timme hemma så kändes det helt okej att tänka på att jag skulle åka och jobba dagen efter igen... Det är väl en vanesak antar jag!

Micke hade haft en bra förstadag hemma. Dagislämning, promenad med Melker, dagishämtning, promenad till centrum och sen buss hem.

Andra dagen hade vi möte halva dagen, och andra halvan av dagen var det uteaktivitet. Vi åkte till Överjärva gård och där gick vi först en tipsrunda och sen var det golf/kubb för dom som ville. Jag nöjde mig med att titta på... Sen grillade vi och åt gott. Trevligt! Jag åkte därifrån strax innan fem, och blev givetvis sittandes i köer.

När jag kom till Märsta så stannade jag till på Eurostop för att gå in och köpa linnen till Mathilda inför hennes dansföreställning.

När jag kom hem så var hela familjen på vift.. Dom var över hos grannarna, så jag gick dit och hämtade hem dem.

Micke hade haft en lite mer hektisk dag med dagislämning, promenad, lunch, promenad till dagis, en timme i lekparken med dagiskompisar, buss hem, sömn för Melle, mellis iväg till dansen och som sagt lek hos grannarna sist av allt.

I torsdags hade vi bara rundvandring i ICA-huset inplanerat och sen resten av dagen ägnades åt att få ordning på alla inställningar i Space-programmet. På kvällen hade vi första styrelsemötet på dagis (eller förskolan kanske jag måste säga nu när jag sitter i styrelsen... ). Det var intressant och känns spännande!
På väg hem stannade jag till hos mamma och pappa och pratade lite. Dom hade ju kommit hem från Mallorca tidigare under kvällen, så jag ville träffa dem en snabbis.

I fredags åkte jag hemifrån redan innan sju. Vi hade en genomgång med Back Offie på förmiddagen och resten av dagen satt jag och kikade lite hur Space-programmet funkar. Ska bli kul att köra i gång snart...
Strax efter tre packade jag ihop och gick ner och handlade på Maxi. Körde self-scanning, så det gick fort och smidigt! Dessvärre var det köigt på vägen hem. Jobbigt! Dessutom har sommaren kommit på allvar nu, så det var stekhet i bilen.. AC vore ju inte fel en dag som denna!

När jag kom hem var det high life! Micke hade dragit fram hoopborgen, så både Elin och Angus var på besök. Skoj! Efter en stund kom även Linnea och hälsade på. Jättekul att Mathilda börjat leka med så många barn på gatan!

Strax innan sex plockade vi ihop och åkte hem till mamma och pappa för att äta middag med dem. Det blev tacos i uterummet! Gott och mysigt!

I dag är det lördag och jag fick sovmorgon. Skönt!
Det har varit kanonväder, så vi har varit ute mest hela dagen. Mathilda och jag var iväg till Kulturum mitt på dagen och tittade på en Pettson & Findus-föreställning. Det var kul tyckte Mathilda.

När vi kom hem så kom Linnea och hennes mamma hit. Linnea ville vara med och hoppa i hoppborgen, så då bjöd vi in mamman på fika. Har aldrig pratat med henne innan, så det var ju trevligt!
Efter en stund ville tjejerna cykla, så då gick vi ut på gatan. Vi hamnade slutligen på ängen där Mathilda flög med draken en stund. Sen var det dags att gå hem och fixa mat. Vi grillade! Mumsigt...

Efter maten skulle vi spela krocket, och då kom Linnea återigen hit. Då med sin pappa, så dom var med och spelade. Jag gick ner och la Melker under tiden.

Det funkar så himla bra med hans sömn numera och det är så himla skönt! I kväll var det dock lite bökigt att få honom att sova, men det gick bra till slut!

I morgon blir det en tur till Passagen. Hade tänkt att gräva upp ena rabatten och se om vi kan bli av med våra oinbjudna gäster... sorkarna...

Inga kommentarer: