tisdag, juni 13, 2006

Hoppsan....

... vi har visst köpt hus.... Förra veckan tog hustankarna ny fart - trots att vi sagt att vi skulle vänta med hus - och vi såg ett lockande hus i lokaltidningen. Vi bestämde oss för att gå på visningen på söndagen och om vi gillade huset så skulle vi vara med i budgivningen...
Huset ligger i området precis nedanför mamma & pappa, bara ett par hundra meter från deras hus. Läget är verkligen helt perfekt, nära till både dagis och den skolan som Mathilda kommer att gå i. Om några år kommer hon att kunna ta sig till skolan själv - utan att passera några bilvägar, det är cykelväg raka vägen. Tar inte många minuter att ta sig dit heller.

Hur som helst så var huset helt okej. Det är inget drömhus, och det är inget perfekt skick - men ett helt okej hus som vi helt säkert kommer att trivas i! Det är lite smågrejer som behöver fixas med huset, och det kändes helt okej - så vi hoppade på budgivningen. Budgivningen var rätt försiktig och höll på i drygt två dygn. Det var några mycket nervösa timmar på tisdagseftermiddagen innan budgivningen var över... Den slutade på 200 000:- över utgångsbudet och det vinnande budet la alltså vi...

Micke och pappa ägnade hela nationaldagen åt att bygga staket, och under tiden var jag med mamma och barnen vid Steninge slott. Där hade dom nationaldagsfirande för barnen med bla skattjakt och häst&vagn-tur. Precis när vi var på väg in i bilen för att åka hem så ringde Micke och frågade om vi skulle hinna vara hos mäklaren om en halvtimme... Vi hade alltså fått huset och det skulle skrivas papper på direkten... Ooops!

Mamma och pappa passade barnen medan jag och Micke åkte och skrev papper. Pirrigt! Allt hade ju gått så snabbt... En stor fördel med detta husköpt var att det inte var inflyttning förrän i slutet av oktober. Det gjorde att vi vågade ta chansen, eftersom att vi då har lång tid på oss att få vårt nuvarande hus sålt.

Men det blev ändå lite bråttom. För att huset skulle hinna komma ut till försäljning innan sommaren så behövde det fotas redan följande dag... Panik!
Jag har världens bästa föräldrar! Trots att dom varit hos oss sen tio på förmiddagen så stannade dom kvar ett par timmar på tisdagskvällen och hjälpte oss att städa och fixa. Dom åkte inte härifrån förrän efter tio på kvällen. Mamma och jag åkte dessutom iväg en sväng och köpte blommor och lite annat för att piffa upp hemmet :)

Efter att mamma & pappa hade åkt så fortsatte jag och Micke till efter midnatt. Vi kom inte i säng förrän vid ett... Jag hade tagit ledigt på onsdagen för att kunna städa vidare, så att vi var klara vid tolv då mäklaren skulle komma.

Det gick bra och det kändes riktigt fint i huset när mäklaren var här och fotade. Nu får vi bara hoppas att det finns nån som vill köpa det här... Vi ska ha visning på söndag.... Håll tummarna tack :)

Här är vårt hus vi bor i nu...

...och hit ska vi flytta!

Inga kommentarer: