söndag, april 08, 2007

Världens bästa Melker 2 år

Nu har prinsen fyllt två år! I går på självaste påskafton fyllde han!

Mathilda var nog prilligast av oss alla, och vaknade runt sex i går morse och ville att Melker skulle vakna så att hon kunde få ge honom paketen. Efter ungefär en halvtimme vaknade han och då fick hon ge honom paketen och så snabb-sjöng vi får honom. Han gillar inte när man sjunger för honom - då skriker han; TYST!Han fick fyra paket av oss, en Cars-bil "Sheriffen", trä-tågbana och två Molly-böcker. Molly ordboken var det han blev mest intresserad av.Eftersom att det var påskafton så var Mathilda ivrig på att komma ner och kolla om vi haft påskharen på besök, och minsann så hade han varit hos oss under natten.. eller nåt... Ute i buskarna på baksidan låg ett varsitt påskägg och även ett paket låg det där. I paketet låg DVD'n "På andra sidan häcken", den började dom genast att kolla på och under tiden fixade jag frukosten.

Efter frukosten så fick barnen bada och under tiden städade Micke av på nedervåningen, medan jag plockade lite på övervåningen.Efter badet var Melker trött, så Micke och Melker stannade hem medan jag och Mathilda åkte iväg och handlade det sista till kalaset. När vi sen kom hem så hade Melker hunnit snabbsova, och vi åt då lunch och började förbereda firandet.

Vid halv tre kom mamma och pappa hit och hjälpte oss med det sista. Melker fick ett par paket av dem, båda barnen fick påskägg och Mathilda fick några saker till sin cykel.


Melker öppnar paket från mormor & morfar


I paketen låg det en massa fina kläder, två tröjor (en Cars och en Musse Pigg), en Cars-pyjamas och en traktor-bok. Melker blev jätteglad över kläderna och ville genast sätta på sig Cars-tröjan. Han fick även 600:- insatt på sin fond.

Strax efter tre började gästerna att droppa in. Det var Mattias, Kia, Rebecca, Ida & Alexander, gammelmormor, Eva & Thordan, farmor & farfar samt Sandra och Nicklas som kom.

Melker fick en massa fina saker;
- Skottkärra med uteleksaker av Mattias, Kia, Rebecca, Ida & Alexander
- Pippi Långstrump DVD av gammelmormor och gammelmorfar
- Sweatshirt-dress av Eva & Thordan
- Två tröjor, två byxor, strumpor och en traktor med släp av farmor & farfar
- Uteleksaker av Sandra & Nicklas


Traktorn Melker fick från farmor & farfar


Precis som mamma skrev i sin
blogg, så är ju Melker så himla rolig och snappar upp så mycket ord nu. När han visade upp kläderna han fått av E&T så var det någon som sa "snygga" och det snappade han upp, och sa sen han "snygga" om och om igen.


Han ville även posera tillsammans med morfar och kommenderade mamma att ta kort :)

Eftersom det var påskafton så blev det kombinerad påskmiddag och barnkalas. En lite enklare påskbuffe med sill, potatis, lax, ägghalvor, köttbullar och prinskorv bjöd vi på. När barnen hade ätit färdigt så ville dom gå ut, Mathilda & Ida gick ut och blåste såpbubblor och Micke gick ut med Melker som ville leka med sina nya uteleksaker en stund. När alla var mätta och belåtna så plockade vi undan, och diskade upp lite. Fick fin hjälp i köket av mamma, Mickes mamma och Eva. Perfekt :)

Tog fram tårtan och kaffet, och Melker fick blåsa ut ljusen. Blåste ut bägge på första försöket!


Tårtorna


Dax att blåsa ut ljusen. Lätt som en plätt...

Vi satt och fikade en stund, och sen började gästerna bege sig hemåt. Vi hann med att spela ett par omgångar Buzz innan de sista gick hem. Då var klockan strax över sju och det var dags för Melker att gå och lägga sig. Vid det här laget var han rejält hostig, snorig och trött. Farmor & farfar stannade kvar över natten.


Farfar, Melker och traktorn...


Världens sötaste två-åring


Mathilda lekte med Anton på söndagen, precis som hon gjort hela påsken. I torsdags var han här tillsammans med sin mamma och syster. Då "gick dom påskkärring". Sen på fredagen var Anton här hela dagen, Mathilda var hos Anton hela söndagen och Anton var här hela måndagen. Intensiv lek...

På söndagen tog jag och Melker en traktorpromenad hem till mamma och pappa.


Lekte lite i sandlådan...


.. plaskade lite i dammen


.. kastade anka


.. och kasta anka igen :)

Sen åkte vi hemåt igen... tuff, tuff...

Inga kommentarer: