onsdag, augusti 20, 2008

Uppropad och klar

Nu är uppropet avklarat och Mathilda har börjat i ettan!

I natt vaknade Mahilda av en mardröm, och när jag gick in för att hämta henne sa hon: "Jag har en läskig dröm fastän jag ska börja skolan!". Skrutt!

I morse var det rätt pirrigt, men på en lagom nivå. Det var viktigt att se extra fin ut i dag, och precis då vi skulle gå kom hon på att hon skulle byta till röda örhängen så det fick vi fixa.

Gick först och lämnade av Melker, och sen gick till skolan. Vi var tio minuter tidiga, så det blev en stund på fritids först. Mycket nya barn där nu. När Mathilda började var dom bara 11 barn, i år är det 16 barn i fsk-klassen.

09:30 var det dax att gå in i klassrummet. Det var bara ettorna som var med på uppropet, så det var en liten skara. Bara fem barn, alla från förskoleklassen, så det var bara kända ansikten.
Barnen fick sätta sig runt bordet, och föräldrarna som var med satte sig i soffan.

Fröken pratade en del om pirr i magen, och alla fick berätta hur dom kände det. Sen ville fröken veta om man kunde sitt för och efternamn, sin adress, sitt telefonnummer och vilken dag man fyllde år. Fröken frågade även om man hade husdjur, och berättade om hur viktigt det är att man inte har starka dofter med sig - då en pojke i klassen är jätteallergisk.

Sen fick dom skriva sina namn på namnlappar som ska hänga ute i hallen. Det hann dom inte klart med, så det ska dom fortsätta med i morgon.

Vid tio var det samling vid flaggstången, och barnen gick dit klassvis.
Rektorn pratade och sen sjöngs det två sånger och till sist var det glass till barnen.

Mathilda träffade på sin kompis L som hon längtat efter hela sommarlovet, och även hon skulle gå hem efter uppropet så Mathilda följde med henne hem.

Dom fick sin första läxa i dag. I morgon ska dom ha med sig en liten hemlig sak, som dom andra barnen sen ska få gissa vad det kan vara.

I kväll är det föräldrarmöte, så vi får la se vad det blir för info då.
Ska lämna in ledighetsansökan direkt... Känns ju bra, då det står att dom beviljar tio dagar - och vi ska begära elva...
Men nu kom jag på en sak - jag tror dom har studiedag två av dagarna - och då löser det ju
sig :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lilla Skruttefia har nu blivit stor skoltjej. Vart tog tiden vägen?
Skönt att pirret minskat och förhoppningsvis gått över nu.
Du kan berätta för Mathilda att även Mormor har mardrömmar då och då. Det blir man aldrig för gammal för.
Puss

Anonym sa...

Vad kul att allt gick så bra! Bra att ha föräldramöte så fort, jag saknar massvis med information :/

Det går jättebra att låna intervjufrågorna, jag har lånat en del av dem själv ;)

Sabina sa...

Ja du Sandra här har det varit magont två dagar inför skolan, ja dvs om inte A oxå blir magsjuk som V.. Men jag hoppas inte iaf.
Härligt att dom börjat skolan eller hur, men som sagt vad tar tiden vägen, man märker ju ´på barnen att man själv börjar bli.....Aaaaaaaa vill inte ens säga det, vi är ju inte direkt purfärska längre=(
Ha det gott å hoppas det inte kommer några skruttinga mardrömmar inatt.
Kramkram