onsdag, mars 17, 2010

Mathilda NIO år!

Jag har verkligen slarvat med uppdatering kring mars absolut största händelse - vår kära dotter fyllde ju NIO år den andra mars. Tänk att det gått nio år sen den där smått kaotiska dagen.. Jag minns den som i går, och vid varje födelsedag kommer nostalgin över mig. Fast nu gråter jag inte längre, som jag gjorde i början, allt slutade ju bra och vi har nu världens finaste nioåring ♥ 

Eftersom att Mathilda's födelsedag inföll på sportlovet så tog vi alla ledigt den dagen. Mysigt! Mathilda vaknade redan halv sju, och låg och sov räv en stund. Vi gick och väckte Melker och sen gick vi in till Mathilda och sjöng för henne och överöste henne med paket :)

Nu minns jag inte ens riktigt vad hon fick, men jag gör ett försök: Super Mario Bros till DS, Melodifestival-cd'n, fyra böcker, kläder och en väckarklocka.

Vi låg i sängen och mös en bra stund innan vi gick ner och åt frukost. Slappade och tog det lugnt! Strax efter tio begav vi oss i väg till Uppsala och Fyrishov. Sen var det bad för hela slanten i ett par timmar! KUL! Det är verkligen perfekt att åkta till Fyrishov på sportlovet, då Uppsala inte har sportlov samtidigt. Så det är inte så där överdrivet mycket folk där..

Efter badet åkte vi in på IKEA. Barnen stannade kvar i Småland medan Micke och jag tog ett snabbt varv därinne. Skulle bara köpa tavelramar och sen princessbakelser i Food-delen utanför.

Vi var väl hemma strax innan fem, och strax därefter kom mamma & pappa hit för att fira Mathilda. Vi åt spaghetti carbonara som Mathilda bestämt och sen princessbakelser till efterrätt.

Vi var rätt möra allihopa.. en tidig morgon och så ett par timmar i ett varmt badhus gjorde sitt till...

Mathilda var nöjd och glad med sin födelsedag och det känns som en lyx att kunna få vara ledig på födelsedagen :) Det kommer förmodligen alltid vara sportlov då hon fyller, så vi kan nog hålla kvar vid den traditionen...

Mathilda firades även helgen innan födelsedagen. På lördagen hade hon party för sina kompisar och på söndagen hade vi släktkalas (och helgen efter firades hon av farmor & farfar).

Lördagens party blev en svettig historia.. Det var nio barn inbjudna och så Mathilda då. Melker hade blivit hembjuden till Victor under kalaset och det var nog tur :)
Jag vet inte vad som hände, för det var en ljudvolym utöver det vanliga och man längtade mest till att det skulle ta slut... Vet inte om det var det att det var TVÅ killar med? Eller om det var för att vi inte organiserat några lekar eller så? Fast det har vi inte gjort de senaste åren.. Det har varit snurra flaskan, mat, fika och singstar och har räckt bra med det. Nu blev det många olika viljor och Mathilda sprang vid ett tillfälle upp på sitt rum och grät.. Kändes ju sådär.. Känns som att det var sista gången vi hade ett sånt här stort kalas hemma. Vi var helt slut efteråt... Hade dessutom bjudit in Veronica & Jocke och tänkt att det kunde vara mysigt att äta lite tillsammans under tiden barnen kalasade... Men det gick sådär... Det var inte mycket vi kunde prata i lugn och ro direkt...

Mathilda hade lite maskeradtema på kalaset.
Hon är tonårstjej...


Min gamla jeansväst kom till användning!
Jeansvästen som Robert Dröse använde i
Chinateaterns uppsättning av Grease i början av 90-talet


Mathilda fixar tårtan


Godistårta - och farmors fina fat kom till användning :)


Snurra flaskan/PresentlekenInnehållet i presenterna...


Hamburgermiddag

Goa Esther var med på kalaset en stund också :)

Söndagens släktkalas blev så mycket lugnare och skönare. Det var bara mamma, pappa, Nicklas, Sandra & Nicklas som kom. Mysigt fika och köpetårta :)

Jag vet inte om det här var ett uttryck för att han inte fick stå i centrum?!
Melker och morfar byggde med lego...

... och Mathilda provade sin nya Quick Knit

3 kommentarer:

stefan sa...

Mathilda är ju stora damen nu och snart är det lillebrors tur.

Sabina sa...

Gud så mysigt att alla var lediga på hennes födelsedag och åkte till fyrishov, kanon ju.
Ni är så duktigta på att hitta på saker med barnen tycker jag.
Kramkram

Sara sa...

Ser ut att ha blivit ett lyckat kalas. På Söndag är det dags för oss, då ska Amanda ha sitt 6-årskalas för kompisarna och på Måndag (då hon fyller) kommer släkten på källsfika.... Puh, jag håller precis på att tillverka en grisknorr inför kommande lekar :)

Kram