onsdag, juli 07, 2010

Vilken toppenhelg - med olyckligt slut

Micke åkte till Sydafrika i onsdags, så jag och barnen var ensamma ett par dagar.

Eftersom både Marianne och Åsa också var "övergivna" i helgen så tog dom med sig barnen och åkte hem till oss.

Vi hade en sån himla skön helg med massor av bad, härlig lek och god mat.

Barnen fick ligga i sängen och kolla på film på kvällen, så vi kunde sitta och prata i lugn och ro.

Vi satt ute till 01 och drack drinkar. Härligt och välbehövligt med en sån härlig toppenkväll!!!

Även söndagen blev toppenbra. Mer bad och lek..

Åsa & Co. Åkte hem vid ett eller nåt. Strax därefter skulle jag åka iväg och handla mat. Innan jag åkte satt jag på toa och hör hur Melker började gråta följt av Marianne som ropar på mig. Jag virar ett täcke runt kroppen (jag hade precis tagit av mig badkläderna..) och sprang ner.

Det visar sig att Melker ramlat mot tevebänken.. Han blödde från örat och vid närmare kontroll så ser jag hur en flik av örsnibben hänger löst... Hjälp! Paniken var nära... Melker var dock lugn... Plåstrade om det så gott jag kunde, slängde på mig kläder och hoppade in i bilen och åkte till Närakuten.

Där konstaterades snabbt att det behövde sys.. Lilla Melker var så tapper och duktig. Han grät såklart när dom gav honom bedövningssprutor, men han låg lugnt och stilla ändå.

Sex stygn blev det.. Skrutten min!
Nu är det antibiotika och lugn och stilla som gäller...

Som sagt, trist avslutning på en sån fin helg...

5 kommentarer:

Sara sa...

Nä fy vilken otur. Stackarn !!!
När Felix var 4-5 år ramlade han raklång på parketten i vardagsrummet och fick en riktig glipa under hakan. Varken jag eller Magnus kunde kolla, och vi satt långt ifrån honom (så långt bort som det gick, men ändå så vi kunde hålla handen) medans dom sydde. Han själv sa inte ett ord, utan hoppade bara upp på den "coola sängen" (britsen) som om det var en vardagssak. Puh ! Tack och lov har inga allvarliga/re olyckor hänt sedan dess. Kram !!

Sabina sa...

Men fy stackars stackars Melker. Skönt att du kunde samla dig och åka till närakuten, själv är jag såå kinkig med blod å sår, fy fy fy. men man måste ju när kidsen gjort sig illa.
Annars låter helgen fantastiskt trevlig, förutom detta då.
Kramkram

JoVi sa...

Stackars Melker! Man blir ju så rädd när sånt händer, och det gör så ont i mammahjärtat.

Härligt med en fin helg i övrigt!

En liten fråga, du kanske kan svara på min blogg el skicka ett mail. Vilken skola går Matilda på och vilken förskola går Melker på? Mina släktingars barn ska börja på nån skola/fsk i Märsta i höst!

Ha det fint! :)

Anonym sa...

Stackars liten! Tur att de gick bra.Kram

JoVi sa...

Tror att det var Sagaskolan, men mamman var lite fundersam för att det var 80% invandrare där och då var hon orolig att dom inte skulle lära sig svenska "ordentligt". Dom flyttade dit från USA förra helgen!