måndag, juli 16, 2012

Gotland dag 8 - hemresan

Vi gick upp runt åtta för att påbörja ihoppackningen och städningen. Regnet öste ner... Familjen P-J skulle åka med en båt som gick 11.30 så dom lämnade oss lite tidigare.

Klockan tolv kom familjen vi hyrt av och tog emot nycklarna, och vi kunde åka in mot Visby. Tack och lov hade det slutat regna och solen tittade fram.

Vi började med att åka ett litet sightseeingtåg runt Visby. Tog en halvtimme ungefär. Åkte runt muren och så fick vi lära oss om Visbys historia. Rätt kul!

Efteråt gick vi till Pizzeria Söderport och åt lunch. God pizza!

Därefter tog vi vår karta och gick en liten Pippi-vandring då vi besökte några platser från Pippi-filmerna. Tog även en cache också!

Gick in och kikade i domkyrkan. Mäktigt! Avslutade med en fika på Rosas Trädgårdscafe. Åt jättegod saffranspannkaka!

Sen var vi lite rastlösa och visste inte vad vi skulle göra, men kom på att vi sett en mysig park en bit bort så vi bestämde oss för att åka dit. Tallundens lekpark hette det. Riktigt fin lekpark!

Halv sex åkte vi ner mot hamnen. Blev en dryg timmes väntan på båten. Åkte en större båt hem. Det var blåsigt på sjön.. så det gungade på rätt bra. Jobbigt!

Halv elva var vi framme i Nynäshamn, och vår första semestervecka är över. En mycket bra vecka - trots att vi inte mått toppen - och att det inte blev så mycket bad som vi hade hoppats på..

Inga kommentarer: