onsdag, juli 18, 2012

När en liten prins blir sjuk

Som sagt så har Gotlandsresan inte varit den allra friskaste...

Vi träffade Familjen Krogius dagen innan vi skulle åka, och dom åkte på nån sommarinfluensa. Däckade i flera dagar.. förmodligen fick vi med oss nån form av smitta..

Mathilda hängig och febrig på söndag kväll samt onsdag kväll. Märkligt, men så var det..

Melker blev hängig när vi var på Fårö på torsdag eftermiddag... Dålig natten till fredag, hängig på fredagen och dålig natten till lördagen.

Lördag eftermiddag var han i gång igen och sen var det bra. Men sen kom vi hem och natten till måndag vaknar han med en gräslig huvudvärk. Klagar på ont i huvudet och ögonen.. Han har verkligen ont och jag blir orolig...

I stort sett hela måndagen ligger han i soffan. Äter knappt något (lite popcorn
och en cocosprick) mer än Alvedon. Huvudvärken sitter i... Sover mellan 16-19 och vaknar upp med huvudvärk och har såå ont...

Jag ringer sjukvårdsupplysningen som uppmanar oss att åka in...
Melker ville absolut inte, men det fanns liksom inget alternativ.. Vi ville utesluta allvarliga sjukdomar...

Så vi åkte in till Akademiska. Fick komma in till en sköterska omgående. Där togs tempen, och pulsen (tror jag..). Det såg bra ut..

Fick sedan komma in i ett undersökningsrum där vi fick vänta på läkaren.
Sköterskan kom och tog halsprov och ett crp oxå. Även det såg bra ut, crp lite förhöjt bara.

Melker kräktes två gång i väntan på läkaren, och direkt efter att han kräkts så mådde han bättre.
Läkaren hade sprungit på ett larm, så vi fick vänta en stund. Melker slumrade till och precis då kom läkaren. Melker vaknade groggy och rätt väck.. Läkaren frågade honom lite om huvudvärken och han svarade frånvarande.. sen kräktes han igen och efter det var han en helt annan kille. Skönt att läkaren fick se det, för det känns ju nästan som att man överdriver när man berättar om skillnaden i före/efter-kräkning.

Läkaren gjorde en rad tester, och allt så mycket bra ut. Skönt! Då kan man utesluta att det är något allvarligt fel.. vi kan däremot med 99% säkerhet konstatera att det är migrän han lider av. Nu i kombinaton av influensa förmodligen...

Efter 1,5 timme kan vi återvända hem igen. Melker var trött och sliten - och sov gott och vaknade pigg dagen därpå. Så himla skönt!
Inga kommentarer: