söndag, januari 20, 2013

Drömmen om Disneyland Paris

Jag har en dröm om att tillsammans med mina barn få uppleva Disneyland Paris!
 
Tänk att en tidig morgon få väcka barnen med orden: "I dag är det dags. Idag åker vi till Paris!"
Jag kan lova att de annars så svårväckta barnen skulle studsa upp ur sina sänger och kasta på sig kläderna. Förmodligen skulle dom vara lite för spända och lite för nervösa för att få i sig frukost, men en macka kanske skulle slinka ner innan vi tog våra väskor och pass och gav oss i väg ut till Arlanda.
 
Känslan när man kliver innanför dörrarna på Arlanda är oslagbar. Tiden för resan är inne och förväntan pirrar i magen. Att sedan sätta sig på planet och lyfta mot Paris - "Yes nu åker vi!" 
Jag kan tänka mig att flygresan skulle vara fylld med prat om allt kul som väntar oss i Paris.
 
När vi landat i Paris och åkt till hotellet så kan jag tänka mig att barnen knappt har tid att lämna in väskorna på vårt rum, de vill nog in på Disneyland Paris omedelbart bums. De gånger vi har besökt nöjesparker har vi varit där från öppning till stängning - och jag är säker på att vid ett besök på Disneyland Paris skulle det bli samma sak. Ingen tid får gå till spillo..
 
Vår första dag skulle vi nog spendera i Disneyland Park. Tänk vilken rolig upplevelse för barnen att få träffa på alla Disneyfigurer!
 
Melker skulle säkerligen åka både ett och två varv med Disneyland Railroad för att få utforska parken.
 
Jag kan tänka mig att vi kommer att bli långvariga inne på Adventureland där det väntas både spänning och äventyr. Att en av Europas häftigaste berg och dalbana finns där skulle definitivt locka dit Mathilda som älskar häftiga åkturer. 
 
I Fantasyland skulle vi nog varva ned en stund innan vi gav oss in i Discoveryland och åkte Space Mountain. 
 
Givetvis skulle vi avsluta dagen med att se Disney Dreams innan vi begav oss in på hotellet. Redo att utforska allt kul där! Buffalo Bills Wild West Show har jag hört mycket om - så den skulle vi säkert se till att hinna med att se innan vi sedan somna ovaggade...
 
Dag två skulle vi spendera i Walt Disney Studio Park och komma in bakom kulisserna och se hur det går till att göra film och TV. Tänk att få strosa längs med Hollywood Boulevard och känna oss som världsstjärnor  .
 
Att åka Studio Tram´Tour låter som en häftig grej som vi inte vill missa!
Stitch Live och Rock'n'roller Coaster och Stuntshowen... Ja, jag är säker på att även vår andra dag skulle bli maxad!
 
Förhoppningsvis skulle vi även hinna med lite sightseeing i Paris innan det var dags att bege oss hemåt igen. Hem igen med fina minnen som vi kommer att bära med oss i resten av våra liv, och jag skulle kunna lägga till ytterligare en resa på vår resesida.
 
Tänk om vår dröm skulle bli verklighet redan i vår!

Vilken underbar födelsedagspresent det skulle bli till båda barnen som fyller år under våren!
 
Bild lånad från www.ving.se
 
 
 

2 kommentarer:

Josefina sa...

Å, sluta! :) Låter helt underbart ju - målande och härligt beskrivet! Vet du, jag tänker på vår Parisresa nästan varje dag och längtar tillbaka ... Hoppas ni kommer iväg i vår! KRAM.

Maria J sa...

Vilken lycka det skulle vara att få ge det till sina barn!
Jag var på Disneyland Kalifornien när jag var runt 6 och minnena från den resan är de bästa minnena jag har! Hoppas ni kommer i väg! Kram