torsdag, januari 03, 2013

God Fortsättning...

.. på det nya året!

Nyårsafton blev en stillsam historia. Stundtals riktigt jäkla tråkig och jag slets mellan känslorna av att njuta av lugnet - och vara avundssjuk på de som umgicks med vänner och hade trevlig...

Micke hade jobbat på dagen, och mådde inget vidare. När magkrämporna äntligen givit med sig (tog en vecka innan det var helt lugnt efter matförgiftningen) - så slog förkylningen till. Alla har varit småförkylda - men Micke blev tokförkyld.. Klart att han var väl mer mottaglig efter magåkomman och mycket jobb...

Nyårsaftonskvällen bestod av god mat i alla fall.. Sen satt Mathilda mest på sitt rum och chattade och Melker satt och spelade Minecraft.. Kul att dom vill umgås :)

Strax innan tolvslaget var vi på väg upp till mamma och pappa - men när vi kom ut på gatan kom gänget från Blåbärsvägen ner och skulle fira in året vid vår vändplan, så då stannade vi och firade med dem.

Melker gillade inte smällarna och gick in över tolvslaget, och jag följde med. Sen gick jag ut med Mathilda en stund till. Jag gick in runt halv ett och Mathilda kom en stund senare..

Jag skulle jobba på nyårsdagen och la mig runt 01. Mathilda tyckte vi var SÅÅÅ tråkiga som la oss så tidigt på nyårsafton. Hon skulle minsann vara vaken.. och det var hon.. Hon hade somnat 06...
Sen sov hon till 16... Jisses!

Jag jobbade mellan 9:30-17:30 och dn var jag trött.. det blev pizza till middag!
På kvällen gick jag och barnen upp till mamma & pappa och sov där. Jag skulle upp och inventera redan 04:30, så för att slippa väcka barnen så tidigt så sov jag där med dem i stället.

Eller sov och sov... Vi la oss strax efter tio.. Melker somnade runt midnatt.. och då började min telefon varna för lågt batteri. Fick trippa upp och hämta laddaren i köket. Sen började Mathilda vända och vrida.. jag tittade på klockan sista gången 01:30. Gråtfärdig och uppgiven.. Behöver jag berätta att jag var trött när klockan larmade 04:30. Melker vaknade - och jag satt länge och försökte få honom att somna om. Trodde det lyckats, men tydligen hade mamma vaknat av att han låg och grät, och gick in och la sig hos honom.

Jag inventerade fram till 13 ungefär. Sen var jag så förtvivlat trött..
Åkte hem till pappa och barnen (mamma jobbade) med mat från McD. Vi åt och sen skulle pappa & barnen ut och hälsa på kusin Max. Jag passade på att åka hem och sova en stund så länge.. Skönt!

Vet inte vad jag ska säga om 2012. Det var väl ett okej år.. vi har mått bra och så - även om hösten gick i ett rysligt tempo och man knappt hann tänka..

Men att jag skulle få ett cancerbesked (pappas) och oron för mammas hjärttrassel hade jag gärna varit utan. Nu hoppas vi innerligt att allt går bra med allt!

Morfar är ju som jag skrev tidigare väldigt skruttig, och nu verkar det som att slutet är nära..  det får man väl på sätt och vis säga är väntat.. hoppas bara att mormor får tid att njuta av sina sista år utan en massa hälsotrassel..

That's it!
I år har jag skitit fullständigt i löften och grejer.. det blir bäst så!
Kram på er!

1 kommentar:

Unknown sa...

Kul att hitta din blogg igen. Det var några år sen sist:-)