måndag, januari 06, 2014

Rolig handbollshelg

I helgen var det Kopparcupen i Falun, och för första gången var det dags för Mathilda att få vara med. Något som hon har längtat efter så länge hon spelat handboll. Förra året hade hon precis börjat i laget då det var dags för Kopparcupen, så då var det inte aktuellt.

Så i fredags vid halv ett samlades vi nere vid Coop för att tillsammans åka upp mot Falun. Det var Melker, Mathilda, Thyra, Alicia och jag som åkte upp i vår bil. Strax efter tre var vi framme i Falun.

Efter att tjejerna registrerats var det dags att bege sig till första matchhallen som låg en liten bit ifrån huvudarenan. Första matchen spelades mot Borlänge, och där blev det tyvärr förlust 5-7.

Vi väntade kvar på arenan medans tjejerna duschade och åt middag. Sedan körde vi dem till skolan där de skulle sova under helgen, och hjälpte till att bära in väskor och ställa ordning så att de fick plats att sova.

Sen åkte Melker och jag över till Borlänge där vi hade bokat hotell. Hade messat lite med Nicklas som strax också skulle befinna sig i Borlänge inom kort. De var på väg hem från Sälen... Så vi styrde upp en middagsdejt på Max i Borlänge. Även Sandras pappa samt fru var där. Kul!

Strax innan nio checkade jag och Melker in på hotell Galaxen. Sen slappade vi på rummet tills dess att det var dags att släcka och sova.

På lördagen vaknade jag först till runt halv åtta, men somnade om och sov till strax efter nio. Melker vaknade halv tio. Medan vi sov spelade tjejerna sin andra match. Då mötte dom Uppsala. Den matchen vann de med 9-8.

Vi åt en god frukost innan det var dags att göra Borlänge... vi började med en snabb runda på Kupolen. Melker lessnade snabbt.. så det blev en liten paus på hotellet i väntan på att Framtidsmuseumet skulle öppna.

Framtidsmuseumet låg i samma byggnad som hotellet och var en typ av experimentmuseum, typ minivariant av Tom Tits. Så efter en timme var vi nöjda, men vi hade även köpt biljett till en Astrounatfilm i Planetariumet. Vad jag inte fattade då var att det var av samma typ som Cosmonova - och det är inget för Melker och hans migrän... Efter en minut var han snurrig och lessen och ville gå ut, så det blev en kort film för oss...

Vi gick i stället tillbaka upp på rummet och softade en stund innan det var dax att möta upp Veronica som kom med tåget. Efter att hon fått lämna av väskorna så åkte vi återigen till Kupolen. Nu för att få i oss lite mat. Det blev på Taco Bar..  (där vi även åt på vår hemresa från Tällberg ett par veckor tidigare)

Runt tre åkte vi över till Falun igen för att se tjejerna spela sin tredje match. Den här gången mot Sollefteå och även den matchen vann de, denna gång med 11-5. Det innebar att de kom tvåa i sin grupp, och var därmed vidare i A-slutspel. Nästa match skulle spelas redan på lördagkvällen, klockan 21:15.

Melker, Veronica och jag gjorde sällskap med Anette, Kajsa & Barbro ner på stan och åt middag på en kinarestaurang. Gott och trevligt! Melker höll låda oavbrutet.. tyckte det var toppen att få vara med oss :)

Så var det då dags för åttondelsfinalen då tjejerna mötte Vassunda. En riktigt rysare - som tjejerna till slut vann med 12-11! Så himlans kul!

Det var trötta - men lyckliga tjejer vi sa godnatt till innan vi åkte tillbaka till Borlänge... Det blev en sen kväll - och även en tidig morgon på söndagen.

Vi gick upp redan halv sju för att hinna äta frukost, och packa ihop. Vi skulle vara på skolan i Falun 8:15 för att hjälpa till att ta hand om packningen... sen hade vi drygt två timmar att slå ihjäl innan det var dags för kvartsfinalen.

Det blev lite sightseeing vid Falu Koppargruva, lite strosande på Faluns promenadstråk (i jakt på ett öppet café) och så hamnade vi slutligen på Mc Donalds där vi tog en fika.

Vid elva var det då dags för kvartsfinal. I den mötte dom Västerås Irsta och det blev en hyfsat överlägsen seger för Skånela 19-4 och så var dom vidare i semifinal!

I väntan på semin åkte vi återigen ner på stan för att hälsa på en gammal arbetskamrat till Veronica. Mycket flängade hit och dit blev det under helgen...

Semin spelades 13:25 och vi mötte då Spårvägen. I halvtid ledde de med 4-2, men sedan kvitterade Spårvägen till 4-4. När det bara var någon minut kvar så satte Thyra ett mål för Skånela och det stod alltså 5-4.. rysare... men tyvärr så satte Spårvägen ett mål till och vid fulltid stod det 5-5 och blev därmed förlängning.. Efter 16 sekunder satte Spårvägen ännu ett mål, och vann därmed finalplatsen. Snöpligt... Men ändå så himla bra gjort av tjejerna! Det har varit en riktigt kul helg...

Såklart kom vi i väg sist av alla från Falun, våra tjejer var sist ur omklädningsrummet och ville gärna se ännu lite mer handboll innan de åkte hemåt...

Tror att klockan var närmare halv fyra innan vi kom i väg. Första biten mellan Falun och Gävle var rätt seg att köra. Så i Gävle stannade vi och jag köpte en dubbel Espresso för att bli lite piggare och det funkade..

Efter att ha släppt av Veronica & Thyra i Sigtuna så åkte vi hemåt och var hemma vid sjutiden. Home Sweet Home. Somnade rätt ovaggad på kvällen...

2 kommentarer:

Vera sa...

Tack så mysigt för den här helgen!
Vilka duktiga tjejer vi har!
När jag nu läser ditt inlägg kan jag riktigt känna spänningen i kroppen och känslan när de åkte ut.
De var ju sååå värda ett finalspel.....
Men men, så kan det gå i handboll. Snabba vändningar.
Kram min fina!

Vera sa...

Alltså, "mycket" ska det vara.
Men det var ju mysigt också :-)