lördag, januari 18, 2014

Tällberg

I början av december, andra advent-helgen, så åkte vi till Tällberg. Jag jobbade fram till lunch och Mathilda gick i skolan, så vi kom i väg från Märsta strax efter ett. Melker hade den lyxen att han fick vara ledig, så han åkte redan på morgonen tillsammans med mormor & morfar.

Vi kom fram till Tällberg strax innan sex. I år hade vi bokat boende i huvudbyggnaden. Bra att slippa gå ut och in när man skulle äta och så - men det var ett mycket sämre rum vi fick i år. 

Första kvällen ingick det en tvårättersmiddag och det var inget vi var värst imponerande av tyvärr. Det var rätt dåligt öht i restaurangen. Dålig service och förvirrat.. Maten var kall och inte speciellt god. Barnen fick in sin dricka när maten var uppäten.. Nä, här får dom skärpa sig om vi ska återvända....

Vi var rätt trötta, så det blev en tidig kväll. I vårt rum hade vi dubbelsäng och en extrasäng. Mathilda låg i extrasängen - som brakade ihop så fort hon la sig i den. Men vi lyckades få ihop den så att det gick att sova där. Sov rätt okej ändå till slut.

Vi åt en god frukost på lördagsmorgonen och sen gav vi oss ut. Det var julmarknad i byn - och dagen till ära toppenväder. Snön hade kommit tidigare i veckan, och det var soligt och fint - men kallt.

Vi gick runt och kikade lite i affärna och på marknaden, vi fikade på Greens och åt gulaschsoppa på samam ställe som förra året :) 

På eftermiddagen badade vi i poolen. Det var dessvärre galet mycket folk där just då, så vi blev inte så långvariga.

På kvällen åt vi julbord, och även där blev vi lite besvikna. Det var ok, men inte mycket mer. Inget särskilt som stack ut.. 

Runt åtta smet vi ner till badet - och hade hela poolen och två bubbelpooler för oss själva :) Bästa grejen!
När badet stängde så gick vi upp och så gick vi på gottebordet. Mums! Det gav mig dock rejält ont i magen...

Natten mot söndagen var jobbig.. Mathilda mådde dåligt och kunde inte sova. Vi gjorde ett sängbyte och Micke skulle ta extrasängen... Den brakade fullständigt och alla vaknade.. troligtvis även de i rummen runtomkring..  Micke fick fortsätta sova på en madrass på golvet. Surt!

Tack och lov mådde Mathilda bra på morgonen sen. Vi befarade magsjuka först...
Efter frukosten packade vi ihop och åkte hemåt. Denna gång bokade vi inte rum inför nästa år.. Vi var inte helt nöjda - även om det mesta varit mysigt ...

Mys framför brasan

Snö-lycka!

Nicklas, mamma & Micke framför Åkerblads

Varsin bubbelpool is the shit!


Mums!

Inga kommentarer: