torsdag, februari 20, 2014

Florida dag sex - Universal Studios Island of Adventure

Sista dagen med nöjesparker, då var det dags för Universal Studios - Island of adventure. 

Ingången till Island of Adventure


Vi började med att gå till Seuss Landing där vi åkte "The Cat in the Hat" - en ganska kul - men snurrig - åktur. Sen fikade vi på ett crazy café..  Uppe i taket på caféet passerade ett tåg då och då, och det tåget hoppade vi på sen och åkte ett varv. "The High In The Sky Seuss Trolley Train Ride" hette det..


Crazy caféet 

Köpte en glass som jag trodde var nån historia med strösselkulor, 
men det visade sig att själva kulorna var glassen. Dippin' Dots hette det. 

Lämnade Seuss märkliga värld och gick igenom The Lost Continent. 


Sneglade på Hulken och funderade på om vi skulle våga åka...

La familja

Klev sedan in i Harry Potters värld. 
Här åkte vi Flight of the Hippogriff (som Melker åkte ett gäng gånger sen) och Micke, Mathilda & morfar åkte den vidriga Dragon Challenge. Men dom gillade den!

Vi åkte även Harry Potter and the forbidden journey. En svindlande och häftig - och läskig åktur inomhus. Melker ville inte åka med - och tur var väl det kunde vi konstatera i efterhand.

Efter detta skiljdes vi åt och mamma & pappa åkte tillbaka till huset. 
Vi gick och åt lunch i Jurassic Park-området och fortsatte sedan  där en stund:)Vi hamnade i en lekpark där man kunde ha vattenkrig, så där blev vi kvar rätt länge. Melker var dyngsur... och glad :)

När vi kom till Toon Lagoon hoppade vi på Dudley Do-Rights Ripsaw Falls - ungefär som Flumride tänkte vi... Men jäklar... den var mycket värre! Vi var dyngsura efteråt...

Tänkte att då kan vi väl lika gärna hoppa på Popeye & Blutos Bilge Rat Barges som var som Kållerado... men det visade sig att även den var mycket värre... Inte speciellt trevlig alls...


Vi försökte gick runt och förökte se till att torka..  och hamnade avslutningsvis på Marvel Super Hero Island. Här åkte Mathilda & Micke The Amazing Adventures of Spiderman som blev en favorit. Under tiden gick jag och Melker iväg och Melker fick an karikatyravmålning. Vi avslutade dagen med att Micke och jag åkte The Incredible Hulk Coaster. Så himla cool! Den blev dagens favorit!
Mycket nöjda - och trötta lämnade vi parken när den stängde -och nöjesparksäventyret var därmed över.
Vi gillade Universals-parkerna bäst. På tredje plats kom Hollywood Studios och sist Magic Kingdom.

Inga kommentarer: