söndag, januari 16, 2011

Höjdarfestoch kör

Helgen började inte så vidare värst trevligt, då det visat sig att vi fått objudna gäster till familjen. Springmask. Uäck!

Så lördagsförmiddagen fick ägnas åt lakanbyte, tvätt, städning och inhandlning av maskmedel så nu får vi hoppas att dom jäklarna ger sig av. Jag vill inte ha dem här!

Vid halv ett kom mamma och pappa hit och tog hand om barnen. Jag och Micke begav oss in till Stockholm.

Åkte till Scandic Hotell Norra Bantorget och checkade in. Lämnade av väskorna och gick ut på stan. Gick in på Indiska och fyndade lite.. En klänning och två toppar köpte jag. Gick sen vidare till Åhléns och fikade. Konstaterade att vi inte var så sugna att gå på stan, så vi gick tillbaka till hotellrummet och softade en stund i stället.

Gjorde oss sedan klara för fest. Det blev den prickiga klänningen..



Strax efter sex hämtade taxin upp och tog oss till Munchenbryggeriet. Strax efter att vi kommit dit så kom även Tobias & Cattis, Ingmarie, Micke & Linda och Micke & Pia dit. Skönt med några kända ansikten bland alla människor som var där.. Nog för att det var många andra kända ansikten oxå, men många av dem var liksom på en liten annan nivå..

Det blev en lång kö för att komma in och hälsa på födelsedagsbarnet och hans familj. Vi fick fördrink på vägen in.. Vågade dock inte dricka så mycket av det då jag inte druckit nåt sen operationen.. Kan gå fort upp i huvudet nu..

Under fördrinken spelade Eric Gadd! De flesta var dock fokuserade på annat, så han fick inte så där vidare värst mycket uppmärksamhet.. Jag diggade dock från mitt hörn! Kändes nästan som slöseri att ha en sån bra artist när de flesta minglade runt och hälsade och så..

Det var kul att se gästerna som trillade in.. givetvis alla höga chefer inom ICA och en massa andra näringslivspampar.. Sedan trillade några andra bekanta ansikten in bland andra ICA-Stig förståss och så Peter Settman och Robert Wells och Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel! Kändes smått absurt att där fanns lilla vi bland alla dessa människor..
Det är fantastiskt att vi fortfarande finns i vår före detta chefs hjärta :)

När alla var på plats så var det dags att inta borden. Alltid lite pirrigt sådär när det är bordsplacering.. Vi hamnade vid samma bord som några bekanta till Kenneth från Ronneby och så Ann-Kristins kusiner. Det var trevligt och avslappnat :)

Vi fick helt underbart god mat. Det var "Mat-Niklas" som komponerat menyn och han var även på plats för att presentera maten och servera honnörsbordet. Där satt givetvis födelsedagsbarnet och så Vickan och Daniel och några till :)

Vi satt ett bord ifrån, så vi hade full koll på dem. Det var riktigt roligt att se att Victoria och Daniel såg ut att ha så genuint trevligt och roligt. Ingen spelad roll liksom.. Victoria jazzade loss som sjutton så fort det spelades musik.

Hursomhelst vi åt följande:
- Purjolökssotad Salma lax med gräddfilsskum, schalottenlöksill och löjrom 
- Grillad oxfilé med rostade jordärtskockor och szechuanpepparsky 
- Mjölkchokladmousse med rom och havtornssorbet
- Kaffe och avec

Maten var underbart god. Jag åt hälften av förrätten och varmrätten, det kändes lagom. Efterrätten var makalöst god.. och den hade jag lätt kunnat slurpa i mig hela, men jag vågade inte utmana ödet utan nöjde mig med en fjärdedel kanske..

Till förrätten drack vi öl, till varmrätten ett väldigt gott vin; Regaliali Nero d'Avola och till efterrätten Muscati D'Asti. Den sista smakade jag aldrig, men enligt de andra var den grymt god!

Middagen var fullproppad med underhållning och en massa fina tal. Robert och Maria Wells sjöng en hyllningssång till Kenneth, Charlotte Perelli var där och uppträdde och Gentlemen sjöng och underhöll.

Tiden gick fort, jag tror klockan var tolv när vi reste oss upp från borden och baren öppnade. Borden dukades undan och ett band började spela.. och strax därefter var det fullt drag på dansgolvet! Jag brukar ju inte dansa direkt, men igår dansades det vill jag lova :) Jag tror inte att jag har dansat så här sen vårt bröllop.. Tobias var in action precis som förr så vi hade galet kul! Jag tror hela dansgolvet hade roligt åt honom..

Det kändes rätt udda att stå och stuffa på dansgolvet med Victoria och Daniel en bit i från oss... Dom gav upp lite tidigare än vad vi gjorde.. Vi var kvar bland dom sista och klockan han bli 03 innan vi lämnade Munchenbryggeriet efter en helt galet trevlig och rolig kväll!
Det känns som att det var once in a lifetime..

Dessvärre så skulle vi i väg och sjunga med kören idag, så vi hade lite tidspress i morse. Gick upp vid nio och åt frukost och åkte hem. Trötta var namnet...

Hann vara hemma en timme innan det var dags att åka igen. Barnen ville hänga med oss till Uppsala så då fick dom det. Micke stannade kvar hemma.

Vi vann ju Julkörskampen och nu skulle vi få priset. 20 000:- som skulle lämnas över till Grottan. Vi skulle även sjunga fyra låtar. Det gick finfint trots att vi inte repat sen i december. Barnen satt precis framför oss så jag hade koll på dem.. Melker ruttnade lite och ålade runt i slutet så jag hade lite svårt att hålla mig för skratt då..

Efteråt åt vi på Burger King och kollade lite på BR. Sen åkte vi hem och tog det lugnt!

I kväll har vi fått vår första leverans av Matkomfort. Ska bli väldigt spännade att testa det!

5 kommentarer:

MaryMary sa...

Wow, vilken kväll!
Jag skulle ha tok-smygfotat ; )
Jag kommer i håg när vi fick gå in på K.B´s kontor och testa "internet" på hans dator när det begav sig...hihihi

josefina sa...

vilken upplevelse att få gå på en sån fest! ett minne för livet! du är så fin så jag blir alldeles rörd. jättesnygg make up! kram.

Marianne sa...

Vad fin du var hjärtat.
Det lyser om dig.
Puss

Monkan sa...

Ojoj, vilken cool kväll det lät som. Undrar varför en annan inte blev bjuden, hihi..
Tjusig var du oxå vännen!
Säger som Maria,har du inte smygfotat prinsessan??? :)
Kram

Sandra sa...

MotherMary:
Ja, det var verkligen en höjdarkväll!

Mmm.. jag velade lite där i början.. men bestämde mig sen för att skita i det.. fast lite ångrar jag mig nu..

Ah.. det hade jag nästan glömt att vi gjorde :)

Josefina:
Ja, det var en upplevelse!
Åh.. tack!
Vad go du är ♥

Mamma:
Tack mammsen! ♥

Monica:
Mmm.. det var det verkligen!
Nä.. jag gjorde ju inte det..

Kram på er!