tisdag, november 29, 2011

London dag 2

Dag två började vi med frukost på hotellet. Hade inte förbokat frukost, men vi åt av buffen på hotellet. Den var lite dyr - men god och det fanns mycket att välja på.

Mathilda - med nyinköpt tröja - i hissen på väg ner mot frukosten

Efter diverse bestyr på rummet så begav vi oss mot Paddington Station igen. I dag var första målet att se på vaktavlösningen vid slottet. Vi var inte ensamma om den idéen :) Det var mycket folk och vi såg inte så jättemycket mer än själva "paraden" in mot slottsgården. Men det var kul i alla fall!

Så här såg det ut utanför hotellet. Av någon anledning höll dom på att rulla bort gräsmattan denna morgon.. Men på kvällen såg allt ut som innan.. Så undrar vad dom gjorde?



Mycket folk framför slottet...


Efter att ha sett vaktparaden och vaktbytet så tog vi oss upp mot Piccadilly igen.

Och en Piccadilly-bild i dagsljus

Vi tog en fika på samma ställe som jag och min arbetskompis Lena fikade på när vi var i London för ett par år sedan..

Det blev en variant av Afternoon Tea :)

Sen fortsatte vi vår shopping. Jag letade vidare efter en butik jag blivit tipsad om utan att hitta den. På vägen hamnade vi på ett ställe där jag var förra gången. Precis som förra gång var det otroligt mycket folk i rörelse runt byggnaden och jag funderade över vad det var som hände där.. Tänkte precis samma sak när jag var där förra gången. Tänkte att jag skulle kolla upp det när jag kom hem...

Väl hemma har jag nu googlat - och guess what? I just den byggnaden låg butiken jag sökte.. Det var dåligt skyltat, så jag uppfattade inte det.. Dumt!

Ett av målen för dagen var Hamleys. Den gigantiska leksaksaffären.. där gick vi rätt länge.. Vi valde ut det vi skulle köpa, och bestämde oss för att återvända senare. Vi kom tillbaka vid sextiden på kvällen.. då var det fullkomligt hysteriskt.. Phew! Tur att vi visste exakt vad vi ville ha...

Vi tog en buss hem till hotellet.. Den kröp fram längs med Oxford Street så det tog en bra stund att komma hem.. men rätt skönt ändå att slippa trängas i tunnelbanan med alla kassar.


På kvällen softade vi på rummet. Köpte med oss lite bröd, ost och oliver och åt till middag. Somnade ovaggade även denna dag...

3 kommentarer:

Josefina sa...

Vad mysigt ni hade det! Afternoon-teet såg himla gott och trevligt ut ... Härligt att gå på Hamleys för dottern kan jag tänka mig !! Kram till er.

JoVi sa...

Åh vad kul att jag kunde komma in på din blogg igen! :)

Vilken härlig resa, ser fram emot att läsa fortsättningen :)

Kram, JoVi

Sabina sa...

Ååååå jag blir alldeles aviiiiiis!!! Ser sååå najs ut!

Kraaaaaaaaam