söndag, maj 04, 2014

Irsta-Blixten 2014

Första helgen i april var det dags för Irsta-Blixten och jag och Veronica gjorde en repris av förra årets lilla resa.

Båda två var lediga hela fredagen och inledde helgen med att äta lunch tillsammans i Sigtuna. Mysigt! 

Vid fem samlades handbollslaget (och flera andra lag) nere vid Coop för vidare färd mot Västerås. Det vara en lång karavan av bilar som åkte iväg,

I Västerås började tjejerna med att äta middag och sen bege sig till skolan där första matchen skulle spelas. Första matchen spelades mot Årsta AIK och den vann vi med 9-4. Efter matchen körde vi tjejerna och deras packning till skolan där de skulle bo under helgen. Vi hjälpte till med att bära in och plocka undan i skolsalen, och att se till att de fick ordning på sina madrasser - men sen lämnade vi dem och åkte till hotellet.

Fick lite panik i bilen då jag kom på att jag glömt att ringa hotellet och förvarna om sen ankomst.. Klockan var ju redan 22.. och alla hotell i hela Västerås var fullbokade... så om dom släppt våra rum skulle vi snällt få åka hem igen... Som tur var så fanns dom kvar :)

Vi bodde på samma hotell som sist. Fick dock inte ett riktigt lika fint rum som förra gången.. men det var bra ändå..

På lördagen gick vi upp och åt frukost, innan det var dags att bege sig till skolan där matchen skulle spelas. Fast innan dess hade vi ett jackrejs... det är nåt med jackor och oss som inte klaffar...

Första morgonen på Kopparcupen så ringde en av tränarna och saknade Mathildas jacka.. Mathilda trodde att vi hade den i bilen... men det visade sig sen att den hängde kvar inne i skolsalen där de sov.

Den här lördagen vaknade jag med ett ryck. Shit! Mathilda hade ju ingen jacka på sig när vi åkte hit i går. När vi åkte var det varmt och hon hade bara overalljacka på sig... men på kvällen och morgonen var det kallt....  Lyckades få tag på Micke som konstaterade att jackan var kvar hemma - och lyckades få tag på Kajsa som var i Märsta och skulle till Västerås - så hon körde förbi oss och hämtade upp den och tog med den till Västerås. Vilken ängel!

Hursomhelst, vi åker till hallen och tjejerna spelar turneringens andra match. I den möter de Västerås Irsta och vinner matchen med 10-4.

Jag och Veronica åkte tillbaka in till stan och shoppade. Jag var i stort behov av kläder och lyckades faktiskt hitta hur mycket som helst. Så himla skönt!

Avslutade med en lunch på det stället vi fastnade för under förra årets Irstablixten.. Global Living. Åt en varsin sallad och bestämde oss för att återvända på eftermiddagen för att fika :)

Vid två åkte vi återigen till skolan för att se sista matchen i gruppspelet. Denna gången mötte de Alfta Gif och vann med 13-5. Vinst i alla tre matcherna och därmed vinnare av gruppen och vidare till A-slutspel.

Vi återvände återigen in till stan och gick i några affärer till innan vi gick på eftermiddagsfikat på Global Living. Så himla mysigt!Sen gick vi upp på rummet och vilade en stund innan vi gick ut för att äta middag. Vi gick tillsammans med Vendelas föräldrar och Elins mamma och mormor. Vi gick till ett mysig ställe som hette Å. Åt en himla god fiskrätt och hade en mycket trevlig kväll. Vi avslutade med en promenad innan vi gick tillbaka till rummet.

På söndagen åt vi frukost och checkade sedan ut innan vi åkte för att se tjejerna spela 1/8-final mot Bollstanäs. De vann med 6-4 och var därmed vidare.. Vi föräldrar åkte och hämtade upp deras packning i skolan och sen hade vi några timmar på oss innan det var dags för 1/4-final. Det blev ännu ett besök på Global Living... Vi blev sittandes där några timmar..

Halv två var det dags för 1/4-final mot Gökstens. Där tog det tyvärr slut.. Det var två pajasdomare.. som tyvärr dömde lite till vår nackdel.. Det var givetvis inte bara det - men vi var inte alls långt ifrån vinst.. Slutresultatet blev 7-10, och turneringen var slut för vår del.

Mathilda & Thyra ville kolla på några matcher till, så vi blev kvar ännu en stund. Sen åkte vi hem - trötta - men nöjda efter en trevlig helg!

Inga kommentarer: