fredag, augusti 01, 2014

Ny bil

Vi hade precis betalat av vårt billån, sista inbetalningen gjordes i slutet av maj.. Vi bestämde oss för att behålla vår bil och köra vidare på den så länge den bar oss...

Nu blev det ju som det blev, den bar oss bara fram till mitten av juli.. Till den 18:e juli 19:15 för att vara exakt.

Vi förstod ju direkt att den här bilen fick åka till bilhimlen nu, och bilverkstadens dom var att det skulle kosta 151 000:- att laga bilen.. så det var inget snack om saken.

Vi har haft Volvo innan, och varit nöjda med den - och med räddningstjänstens ord i öronen "Tur att ni hade en Volvo" så kändes det som att vi fortsätter med Volvo. Läste på i krocktester - och ja, det får bli en Volvo!

Kravet var AWD, skinnklädsel och en lika stark motor som innan.. och då var inte utbudet jättestort. Vi hittade en bil i Solna som inte hade gått alltför långt och som stämde in på våra krav och önskemål.

Vi passade på att byta bankkontor, och gick igenom alla bankärenden, både våra och barnens. Urskönt att få en genomgång av alles!

Sen åkte vi och tittade på bilen, provkörde och bestämde oss pronto. Det var lika bra att slå till direkt :)

Det fanns något bekant över säljaren.. när vi kom hem kollade jag kvittot från förra bilinköpet - och japp, det var samma säljare som då jobbat på ett företag i Uppsala. Hur komiskt är inte det?

Dagen efter återvände vi och hämtade upp bilen. Urnöjda!

Vi var även på Elgiganten och kollade ny dator, den gamla sjunger på sista versen..
Och så var vi på Ikea för att kolla möbler till framförallt Mathildas nya rum - men även lite nytt till Melker. Nu blev ju flyttningen av Mathildas rum framskjuten, då jag inte har kunnat göra något på grund av skadan :(

Det verkar gå troll i våra renoveringar minst sagt...
3 kommentarer:

Vera sa...

Skönt att det löste sig med att hitta ny bil och att du nu börjar känna dig bättre.

Helena/JoVi sa...

Har läst om olyckan och blev alldeles tårögd, men vilken tur att det gick så pass bra ändå! Även om det förstås är surt att du fick ha ont i London...Londonresan verkar mysig, vi var där i juni och stortrivdes! :) Kram!

Sabina sa...

Vad bra att det löste sig så fort med ny bil. Å så tur att ni klarade er så bra. Kör försiktigt nu. (Vet att det inte var ert fel.)

Jättekraaaaaam