tisdag, juli 28, 2020

Andra semesterveckan

Andra semesterveckan inledde vi med en liten resa till Linköping. Det var jag, Micke, Melker & Ida samt Jocke, Veronica, Lucas & Esther som  som åkte. Mathilda var hemma och jobbade. 

Vi började med lunch på Stavsjö. Sedan åkte vi till Linköping där Jocke & Veronica checkade in på hotellet, och sedan åkte vi till Stafsäter Gårdsglass där vi mötte upp mamma & pappa.
Efter en god glass och snabbt loppis-besök så åkte vi till Hovetorps Slussar. Där var det mysigt att gå tills dess att vi fick närkontakt med jordgetingar. Esther, Melker & Jocke fick varsitt stick :(

Brynt smör & Saltlakrits. Mums!

Hovetorps Slussar

Melkers hand två dagar efter sticket

Åkte vidare till Hagen där vi skulle tillbringa kvällen och natten. Vi fikade, träffade kossorna och grillade. Efter maten gick vi ner till badet där Esther & Jocke badade. Blev en riktigt fin kväll!

Vi skulle sova kvar, medan de andra åkte in till Linköping och sov där. Vi satt och spelade kort på kvällen. Mysigt!

På tisdagsmorgonen gick Micke, mamma, pappa och jag ut och gick före frukosten. När vi ätit frukost packade vi ihop och åkte in till Gamla Linköping. Där mötte vi de andra. Vi gick runt där i ett par timmar, och åt lunch på Dahlbergs Café.Denna kväll sov även vi på hotellet. Vi tog det lugnt på rummet på eftermiddagen, och sen på kvällen gick vi ut och åt på en grekisk restaurang. Mycket gott!

På onsdagen lämnade vi hotellet och Linköping efter frukost och styrde kosan mot Karlsborg. Djäknesundet var målet. Det blev först ett stopp i Askersund för att köpa lite picknick.


Sedan åkte vi till Djäknesundet. Det var så fint som jag hoppats! Dock var det svinkallt i vattnet. Alla utom Lucas badade.

När vi kände oss nöjda där så åkte vi till Karlsborg och åt sen lunch. Det blev en mycket fin dag <3 nbsp="" p="">Sedan vände vi hemåt. Ett middagstopp på Donken i Enköping blev det innan vi kom hem.En mysig liten resa - och alla var nöjda och glada.

På torsdagen var vi ute på en morgonpromenad och till vår stora lycka hittade vi kantareller. Vi har inte riktigt haft någon svamplycka innan...

Det är dessutom otroligt mycket blåbär i år. Såå himla goda!På fredagen var jag iväg och handlade lite hundsaker och presenter till Micke.

En liten hund - till hunden :) 


Sedan bakade jag macarons inför kalaset.På lördagen var jag ute en lång stund och plockade blåbär. Mindfulness deluxe.


På söndagen firade vi Micke. Glömde att fota annat än tårtan...


Det var den andra semesterveckan det. En kvar för min del...

Inga kommentarer: