onsdag, september 07, 2005

Melker fem månader

I dag blir lillprinsen fem månader gammal! Mathilda har varit på dagis i dag, det var väl inte helt kul att åka dit tyckte hon... Inget direkt tjafs, men lite småsurig kändes hon.


Melker knycklar papper till frukost-efterrätt

Min & Melkers förmiddag blev som vanlig lite bökig... Jag fick inte honom att somna den tiden jag ville, så när det var dax att hämta Mathilda så sov han ännu. Hade bil i dag så jag fick helt enkelt lyfta in honom sovande i bilen, fast då vaknade han precis.

När jag och Melker kom till dagis så blev Mathilda alldeles prillig och stirrig som vanligt.. Lite jobbigt när hon blir så. Försöker låta henne hållas, förstår ju att hon längtat efter Melker och gärna vill visa upp honom för dagiskompisarna... Hon hade haft det jättekul på dagis, dom hade varit på kullen och lekt. Trots det sa hon med en gång att hon inte ville till dagis i morgon. Jobbigt det där... Vi kanske gör helt fel, men vi låter henne bestämma. Vill hon inte gå, så har vi inte hjärta att tvinga henne... Som jag sagt flera gånger förut, mina dagar blir enklare då hon är hemma...

När vi kom hem ville Mathilda spela sitt nya Rut & Knut-spel som hon fick av Micke i går. Han hade fått det av en leverantör :) Medan Mathilda spelade så gav jag Melker lunch. Det blev Morot & Potatispuré dagen till ära. Det gillade han!


Mums vad gott!

Efter maten så lekte Mathilda & Melker på golvet en stund. Så underbart att se dem "leka tillsammans" *kärlek*


Okej då mamma, du får väl ta kort...


Melker på väg att lära sig kyrpa...

Efter ett tag blev Melker trött, men hade svårt att komma till ro. Mathilda tittade på Bambi och ville inte höra nåt skrik sa hon... Satte Melker i Babybjörnen och strax därefter sov han. Det är det som funkar bäst ju nu, att gå omkring med honom på magen tills han somnar. Sen kan man enkelt lyfta ner honom i vagnen och han sover vidare.

Tyvärr så fick jag återigen väcka honom då det var dax att åka till dansen. Hade ju varit jättesmidigt att gå till dansen, men det finns ingenstans att ställa barnvagen där.
I dag var det andra gången på dansen, och nu får inte föräldrarna sitta med längre - så vi fick sitta utanför och vara nyfikna... För ett tag sedan skulle det vara otänkbart att Mathilda gick in själv, men nu var det inga problem. KUL! Efter fyrtio minuter kom dom ut igen och hon verkade ha haft det jättekul! Veronica, Lucas & Thyra följde med oss hem en stund efter dansen.

Nu på kvällskvisten har jag varit på Arlanda och fikat med Sandra. Trevlgit och skönt att vara barnfri en stund! Micke fixade nattningen av båda barnen själv - så jag åkte vidare och handlade på Maxi efter fikandet.

Nyss så satt Micke här intill mig och började pilla på datorn... Hittade ett litet lock på fronten som man kunde pilla bort. Därunder satt två USB-portar... Dom har jag totalt missat! Tänk så många gånger jag svurit över att det finns för få portar och att man ska behöva dra fram datorn varje gång jag ska byta kabel... Järnkoll på läget :)

Förresten så glömde jag skriva en sak i går... Jag känner mig inte så där jättetrött, fastän jag miss-sköter sömnen lite... Men i går när jag skulle natta Mathilda, så läste jag en "hitta-på-saga" och somnade nästan själv. Helt plötsligt hörde jag bara i huvudet hur jag låg och svamlade och pratade osammanhängande. Kom inte alls i håg vad jag hittat på för saga... Lite skrämmande faktiskt!

Inga kommentarer: