torsdag, september 22, 2005

Oj vad han kan...

I dag kröp Melker för första gången! Fem och en halv månad gammal.... Han har ju varit på gång bra länge och stått på alla fyra och fixat att flytta benen, men inte att flytta med sig armarna.

Han sov han en lång förmiddagslur och när han vaknat så satte jag ner honom på golvet och han kröp direkt. Han såg målmedveten ut som sjutton och tog tre-fyra kryptag, innan han la sig ner för att vila. Jag sprang ner och hämtade videokameran, och lyckades sen fånga hans andra krypning. Tufft! Han ålar ju framåt med en himla fart, och jag antar att han kommer fortsätta med det ett tag till, innan han får ordentlig koll på krypningen.

Sen någon vecka tillbaka har han börjat sätta sig upp från krypläget. Han har satt sig snett på rumpan, och haft ena handen i marken som stöd. Men nu börjar han bli mer och mer stadig på att sitta, så nu kan han sitta utan stöd korta stunder. När han faller så faller han åt sidan, och tar då oftast emot sig med handen.

En annan sak han börjar fixa nu, är att sätta in nappen rätt i munnen. Bara en sån sak...

För övrigt så har vi i dag åkt buss till centrum, varit på biblioteket, varit hos gammelmormor & gammelmorfar, åkt buss hem och haft mellanmåls-fika-picknick ute i skogen. Mysigt! Det har varit en bra dag - fast eftermiddagen här hemma blev lite väl intensiv..


Melker spanar in gräset


Mathilda käkar macka


Två ursöta syskon :)

Melker har varit lite strulig med sömnen de senaste dagarna - och det är väl egentligen inte så konstigt när han utvecklas som han gör. Han har sovit dåligt på dagarna, och strulat ordentligt på kvällen. Jobbigt!

Fast i dag har han sovit rätt mycket på dagen, men ändå inte varit utvilad. Han har nog lite att sova igen.

Nu har vi bytt till sittvagnen, och där trivs han urbra. Somnade hur lätt som helst i den i dag, och sov nästan en och en halv timme. Skönt!

I går fick det bli en kort dagissväng för Mathilda... Micke ringde mig när han lämnat Mathilda på dagis, och berättade då att det går magsjuka på dagis. Jag sa då åt honom att då får du åka och hämta hem henne igen....

Ringde dagis och frågade om det var många fall, och fick då svaret: Jajamän, det ringer hela tiden..." I och med att vi har en resa att se fram emot rätt snart så har jag ingen lust att få hem magsjukan, så vi valde det säkra före det osäkra :) Mathilda blev lite förvånad när Micke kom tillbaka efter tio minuter och hämtade henne... men hon följde glatt med hem så det var lugnt!

Inga kommentarer: