söndag, september 04, 2005

Perfekt söndag

Nyss pratade jag och Micke om dagen som varit, och sammanfattade den som en perfekt dag!

Jag var uppe med Melker mellan 06-07 och sen gick vi och la oss igen. Jag var alldeles överlycklig över att få sovmorgon - så jag kunde nästan inte somna om.. Knäppt! Somnade i alla fall om, och vaknade till en stund senare då Mathilda vaknade. Hon gick upp och spelade en stund och jag somnade om, och överlämnade barnansvaret till Micke :) Kvart i tio vaknar både jag och Melker, så det blev en ordentlig sovmorgon. Gud så skönt!

Åt frukost, och sen åkte Micke hem till mamma & pappa och lånade gräsklipparen och skottkärran. När han kom tillbaka igen så packade vi in familjen i bilen och åkte upp till Plantagen. Där inhandlades blommor, jord och lökar till våra rabatter. Åkte sen en sväng till Willys och handlade lite mat.

Väl hemma så skulle Micke klippa gräset och jag och Mathilda började gräva ur rabatterna. Allt gammalt skit skulle bort, och vi ska börja om på ny kula. Skönt! Dock är inte mina fingrar så gröna - så vi får se hur det blir...

När ena rabatten var klar så kom mamma hit. Klockan var visst redan tre, och vi hade ju bjudit hem henne på middag till klockan tre. Maten var iofs klar, skulle bara värmas på och fixas sallad, så det gick ju fort. Middagen intogs på uteplatsen, härligt! Mathilda åt tre portioner - trots hennes kommentar när vi började äta; "Men det här åt vi ju i går!". Hon tyckte det var helkonstigt att vi skulle äta samma sak två dagar i rad... Men jag hade missbedömt lite dagen innan, så vi hade MYCKET mat kvar...

Efter maten satt vi och pratade om blommor, och kikade i Allt Om Trädgård. Fick lite tips och råd av mamma om rabatterna, och hux flux var vi bara tvungna att åka upp till Eurostop och köpa fler blommor... I samma veva ringde Nicklas och frågade om dom fick komma över. Även dom skulle åka till Eurostop, så vi stämde träff där innan.

Mathilda, mamma & jag åkte iväg medan Micke stannade hemma med Melker. Vi gick först till Blomsterlandet och handlade blommor, och sen gick vi in på Maxi och handlade några smågrejor. Träffade Sandra & Nicklas där, och sen gjorde vi sällskap hem.

När vi kom hem fixade vi fruktsallad med vaniljvisp och kaffe till det. Satt återigen ute på uteplatsen och hade det jättemysigt! Jag var lite ivrig att få ner blommorna, så jag planterade några blommor direkt efter fikat :)

Vi hade som sagt en supermysig söndag! Stackars pappa som var på jobb i Tyskland och inte fick vara med oss...

Inga kommentarer: