lördag, oktober 07, 2006

Melker 1,5 år idag

I dag blir prinsen 18 mån, dvs 1,5 år!
Det har vi firat med att hälsa på hemma hos Åsa & Thindra (Thomas var inte hemma) i deras nya lägenhet. Mysigt! Det var bara jag och barnen, då Micke är på fotboll nu i kväll med sin brorsa.

Måste ju skriva en liten Melker-rapport... det var länge sen nu!

Melker är en riktig vilde. Han springer, klättrar och hoppar - är i stort sett aldrig still... Man får bra motion av att jaga honom! Hur det är med vikt och läng vet jag faktiskt inte, ska till BVC nästa vecka så då får vi veta. Särskilt stor är han i alla fall inte....

På dagis funkar det superbra - även om han lessen när vi lämnar honom, men det får snabbt över. Han äter bra och somnar hur lätt som helst på dagis. Han verkar jättenöjd och trygg säger personalen. Ett riktigt charmtroll är han :)

Prata har han inte gjort särskilt mycket, men under semestern har han börjat bubbla som sjutton - mycket goja, men även många ord som man förstår. Kul!

Han är otroligt envis, och skriker när han inte får som han vill... Pust :) Han älskar sin storesyster - och älskar även att reta henne... Så otroligt medvetet går han på henne. Han har bitits en del hemma, så man var orolig för att det skulle fortsätta på dagis - men tack och lov så verkar det ha avtagit!

Maten funkar bra, och han äter det mesta - även om det ser ut som en orkan passerat när han ätit klart.

Hans stora favorit är Molly Mus. En annan stor favorit är morfar.. Mormor & morfar var med på semestern, och morfar fick inte en lugn stund. Melker drog iväg med honom hela tiden - "mapa" kallar han morfar...

Nattsömnen är det si och så med... Vi drömmer om lugna kvällar och ostörda nätter, men det verkar få förbli en dröm... Han äter fortfarande välling i stort varje natt. Det hade varit skönt att få ihonom lite tyngre välling, men hans mage klarar fortfarande bara en 50/50 blandning av 6-mån och 8-månaders-vällingen.

Inga kommentarer: