måndag, april 13, 2009

Påsken är över

och det är dax för en snabbresumé:

Natten till påskafton så sov Thyra över här. Tjejerna somnade sent och vaknade tidigt..
Efter frukosten målade vi ägg, och sen var det lugn lek en stund. Vid elva drog vi i väg till Sigtuna, jag och barnen. Micke jobbade. Hem till Veronica & Jocke, som jobbade ute i trädgården. Barnen lajjade en stund, och sen tog Veronica och jag med oss barnen - utom minstingen - ut på en promenad. Gick ner på stan för att äta lunch. Vi var långt ifrån ensamma.. Många som ville ut i det härliga vårvädret.

Vi hamnade på Valvet där vi åt lunch. Sen gick vi ner och matade ankorna, och sen tillbaka till Veronica igen. Fikade och lajjade en stund till innan vi åkte hemåt.

Hemma hade påskharen varit på besök minsann. Barnen fick stora ägg, innehållande varsin eltandborste och lite godis. DVD-filmerna som skulle legat i fick inte plats.. Så dom låg brevid. Mathilda tyckte det var väldigt märkligt.. så stora ägg och så lite godis. Surt.. Desto surare blev det när det visade sig vara fel på hennes dvd-film. Enligt fodralet skulle det finnas svenskt tal, men det fanns bara engelsk, dansk och norsk. Det blir en retur där..

På kvällen hade vi mamma, pappa, Sandra, Nicklas & Max på besök. Vi åt lite påskbuffé. Gott! Det blev en rätt tidig kväll, vi var nog alla rätt slitna...

I går, påskdagen, hade vi en skön hemmadag. Var ute på tomten och stökade en del. På eftermiddagen åkte jag in till stan. Träffade Marianne, och åkte tillsammans med henne till söder. Åt sushi på ett litet sushihak, och sen gick vi och satte oss på Café Rival och fikade.

Strax innan sju gick vi in på Rival för att se Marit Bergman. Hade exakt samma platser som dagen innan.. Men det sura var att i dag stod det en stor flygel på scenen.. Vid den satt Marit sen och spelade hela konserten, förutom en låt. Så det vi såg av henne var hennes ben och hennes hår.. Lite trist! Konserten var kalasbra, men jag var lite för trött och det var väldigt lugnt och stilla till en början så jag hade svårt att hålla ögonen öppna ett tag.. Tänk att jag har så svårt att hålla mig vaken i bland. Det är ju pinsamt för sjutton...

Konserten var slut strax efter åtta, och då åkte vi direkt tillbaka till Marianne. Jag ville hem.. Vilken partyprissa jag är va?!

I dag har vi varit på Naturhistoriska hela långa dagen. Puh! Jag somnade som en klubbad säl i bilen på väg hem...

Nu är som sagt påsken över, och i morgon är det jobb igen. Men jag har faktiskt inte tid. Har inte alls hunnit med allt jag ville hinna med. Tänk att det alltid blir så...

Fast jag är ledig redan på onsdag igen. Ska köra varannandagspåsklov den här veckan. Skönt!

I morgon kväll ska jag klippa mig oxå. Himla skönt, även om håret inte hunnit bli såå långt ännu.
Nu är det HÖÖÖG tid att gå och sova. Natti!


Redo för äggmålning


Två pyjamastjejer målar


.. och en liten goskille


Två stentuffa brudar...


Grannens sköldpadda var ute på sin premiärtur för året, så vi hälsade lite på honom..


Melle Cykel Pelle


Hoppborgen kom ut en sväng oxå. Mathilda med elektriskt hår och skrapsår under näsan. Stod på näsan på sparkcykeln...


Melker i matstäckshörnan på muséet


Mathilda har blivit biten...

1 kommentar:

Monkan sa...

Ja tänk att tiden går så fort när man har kul... Men snart e det helg igen & om bara 2 veckor är det Valborg & sen efter det bara 3 veckor kvar till Krisiti himmelsfärd. Så vi har lite att se fram emot. :)
Vi ses & hörs, ha en bra kväll i det vackra vädret som kommit fram igen! Kram & hälsa fam.